Групата ТИТАН

Групата ТИТАН е водещ международен производител на строителни материали, който има над 40 компании с разнообразни сфери на дейност – производство на инертни материали, на различни видове сив цимент, на бял цимент, бетон, сухи строителни смеси и пепелина, както и пътен транспорт.

Вижте още

В ТИТАН ЗЛАТНА ПАНЕГА доброто корпоративно управление е синоним на етични бизнес практики, прозрачност, открита комуникация, отчетност и устойчиво развитие.

Всички новини

16.07 2024

ТИТАН Златна Панега приветства ученици от Софийска гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Христо Ботев" в завода си

В началото на месец юли, екипът на ТИТАН Златна Панега приветства група ученици от 10-ти клас от Софийска гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Христо Ботев" в завода си. Това посещение беше организирано като част от практическата програма на училището и имаше за цел да свърже тяхното обучение в класната стая с практиките в реалната индустрия.

12.07 2024

Служители на ТИТАН проведоха учебен урок по „Риболов с изкуствена муха и шнур”

През месец юни отдел „Опазване на околната среда“ на ТИТАН Златна Панега организира вълнуваща образователна инициатива – урок по по „Риболов с изкуствена муха и шнур” в село Румянцево. Събитието се проведе съвместно с представители на риболовен клуб „Стари Видри“. Към тях се присъединиха 15 ученици и двама учители от ОУ „Васил Левски“ в с.Орешене, ОУ „Любен Каравелов“ в с. Златна Панега и ОУ „Христо Ботев“ в с.Румянцево.

12.07 2024

Титан Златна Панега подпомогна ученици от село Дерманци за участието им в кинофестивала „Срещи на младото европейско кино”

Титан Златна Панега подпомогна участието на ученици от иновативната паралелка по кино в Обединено училище „Неофит Рилски“ в с. Дерманци в десетото издание на кинофестивала „Срещи на младото европейско кино. Благодарение на подкрепата на компанията, учениците, заедно със своя ръководител и учител Даниел Симеонов, представиха направения от тях късометражен филм „Четвъртък“ в на фестивала, който се проведе от 22 до 28 юни.

06.06 2024

Служители на ТИТАН зарибиха река Златна Панега със 7 500 малки пъстърви заедно с любители-рибари и ученици от с. Орешене

В края на месец май служители на ТИТАН заедно с местни любители-рибари и ученици от с. Орешене зарибиха река Златна Панега със 7 500 малки пъстърви. Инициативата се провежда дългогодишно и цели да подпомогне естествената популация на балканската пъстърва (Salmo trutta fario), най-ценния и бързо изчезващ вид в българските реки, както и устойчивото развитие на селищата по поречието на реката чрез привличане на туристи и любители на атрактивния риболов.

14.05 2024

Ученици от Тетевен и Ябланица участваха в кампанията за безопасно шофиране на ТИТАН Златна Панега „Карай внимателно. Стигни обезателно“

Ученици от две училища - Национална професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване „Сава Младенов“ в гр. Тетевен и СУ „Васил Левски“ в гр. Ябланица, участваха в кампанията за безопасно шофиране на ТИТАН Златна Панега. Кампанията, наречена „Карай внимателно. Стигни обезателно“ акцентира върху ключови правила за безопасно шофиране и подкрепя бъдещите шофьори в професионалното им развитие.

02.05 2024

Димитриос Михас, ръководител на отдела по икономически и търговски въпроси към посолството на Р. Гърция в България, посети завода на ТИТАН Златна Панега

На 25 април 2024 г. г-н Димитриос Михас - ръководител на отдела по икономически и търговски въпроси към посолството на Р. Гърция в България, посети завода на ТИТАН Златна Панега. В рамките на посещението си той се срещна с г-н Адамантиос Францис, изпълнителен директор на ТИТАН Златна Панега и г-н Милен Станоев, директор на завода.

29.04 2024

Близо 350 участници се включват в кампанията за безопасно шофиране на ТИТАН Златна Панега „Карай внимателно. Стигни обезателно“

Близо 350 служители и подизпълнители се включиха в първата инициатива от кампанията за безопасно шофиране на ТИТАН Златна Панега „Карай внимателно. Стигни обезателно“. Кампанията стартира със съдействието на Сейфти Драйвинг Академи ЕООД, основана от осемкратният рали шампион на България Димитър Илиев. В рамките на три дни – от 24 до 26 април, служителите имаха възможността да преминат през четири симулатора и да изживеят ситуации като преобръщане на автомобил и челен удар, както и да почувстват как се изкривява действителността при шофиране след употреба на алкохол със специалните АЛКО очила.

22.04 2024

ТИТАН Златна Панега организира презентация на тема „Водата без която не можем! Пречистване на води“ за ученици от региона

В края на март, по повод Световния ден на водата (22 март), ТИТАН Златна Панега организира презентация на тема „Водата без която не можем! Пречистване на води“. 57 ученици и 8 учители от четири училища от региона на завода присъстваха насъбитието . То включваше обиколка на пречиствателната станция за отпадни води на община Ябланица, както и демонстрация на проблемите, свързани със замърсяването на водните ресурси. Учениците имаха възможност да получат нови знания за значението на водата и да се запознаят със съвременните методи за нейното пречистване.

03.04 2024

Титан Златна Панега бе отличен като „Бронзов партньор“ от SOS Детски селища България

Титан Златна Панега получи награда в категория „Бронзов партньор“ на осмото поредно събитие за отличаване на най-значимите корпоративни партньори на Сдружение SOS Детски селища България. Oфициалната церемония се проведе в края на март в хотел „Метрополитън“ и беше посетена от представители на SOS Детски селища България, деца от приемни семейства в София и семейни домове във Велико Търново и Габрово.

20.03 2024

ТИТАН представя новата си визуална идентичност, в съответствие с амбициите, целите и ценностите на компанията

Групата ТИТАН представи обновеното си лого, което изразява целта на компанията да направи света едно безопасно, устойчиво и добро място за живот. Освен това, то отразява нейната “Стратегия за зелен растеж”. След почти 25 години, ТИТАН обновява логото си. Тази промяна отразява мястото на компанията в света днес и перспективата за развитие по един по-динамичен, по-енергичен и в унисон с времето начин.

01.03 2024

Честита Баба Марта!

С настъпването на март месец приветстваме и една от обичаните български традиция, която изпълва сърцата ни с топлина и радост – посрещането на Баба Марта. От името на целия отдел Човешки ресурси поздравяваме всеки от вас с пожелание за слънчеви и усмихнати пролетни дни!

13.11 2023

Горди сме, че градим нашето зелено бъдеще!

На 3 ноември имахме удоволствието да бъдем домакин на г-н Кобус, главен изпълнителен директор на Групата,и на г-н Паниарас, изпълнителен директор на Групата за Европа и Устойчивост. Целта на посещението им беше да видят в експлоатация новата ни инсталация за алтернативно гориво, която е една от най-значимите инвестиции на Групата за изминалата година.

12.09 2023

ТИТАН Златна Панега разширява хоризонтите на ученици и студенти от цялата страна в петото издание на Summer Stroi.Academy

За 4-та поредна година наши колеги от ТИТАН Златна Панега се включиха в практическата строителна академия Summer Stroi.Academy, по време на която споделиха с ученици и студенти опит и знания като по този начин ги въвеждат в света на строителния сектор. С участието си в петото издание на Summer Stroi.Academy ТИТАН Златна Панега за пореден път затвърждава ангажимента си за оказване на подкрепа на различни инициативи, свързани с образованието и професионалното развитие на младите в България.

12.09 2023

За втора поредна година „Златна Панега Цимент“ финансира летни занимания за ученици от с. Брестница

Близо 40 ученици наваксаха пропуски и развиха полезни умения по време на Лятната СТАРТ Академия

За втора поредна година „Златна Панега Цимент“ АД финансира Лятна СТАРТ Академия в с. Брестница, община Луковит. По време на летните занимания близо 40 деца от първи до седми клас имаха възможността да наваксат пропуснатия през годината учебен материал, както и да развият нови ценни умения.

07.08 2023

ИНТЕГРИРАН ГОДИШЕН ДОКЛАД 2022

ТITAN Златна Панега Цимент публикува своя интегриран годишен доклад (IAR) за 2022 г.

Докладът подчертава екологичните, социалните и управленските (ESG), както и финансовите резултати на компанията.

30.05 2023

ТИТАН Златна Панега и деца от училищата в региона се грижат заедно за природните богатства на България

Деца от училищата в с. Златна Панега, с. Румянцево, с. Брестница и техните учители се включиха в иновативни открити уроци.

За да популяризираме и, в същото време, да запазим заобикалящите ни природни богатства, стартирахме поредица от иновативни открити уроци, посветени на различни екологични теми.

19.05 2023

ТИТАН Златна Панега спечели златна награда в конкурса "Най-зелените компании в България"

ТИТАН Златна Панега АД спечели златна награда в конкурса "Най-зелените компании в България". Престижната първа награда в категория "Индустрия и производствен сектор" бе присъдена на ТИТАН за отговорността на компанията да следва устойчив бизнес модел на работа и развитие през годините.

13.03 2023

ИНТЕГРИРАН ГОДИШЕН ДОКЛАД 2021

Интегрираният годишен доклад на ТИТАН България 2021 представя финансовите резултати, екологичното и социално представяне на компанията.

Този доклад е оценен от независимо одиторско дружество с ниво “Напреднал” по критериите за комуникиране на напредъка по Глобалния договор на ООН.

28.11 2022

ТИТАН Златан Панега участва в националната научна конференция на Регионален исторически музей – Плевен

На 3-ти и 4-ти ноември в Регионален исторически музей – Плевен се проведе научната конференция „Музеят - пресечна точка на експонати и иновации по пътя към екологичните предизвикателства пред природата‘‘. Повод за провеждането й беше навършването на 55 години на отдел „Природа‘‘ при РИМ Плевен.

09.02 2022

Датският посланик в България Йес Брогорд Нилсен приветства постижението на ТИТАН Златна Панега за намаляване от 4% на въглеродните си емисии

Н. Пр. Йес Брогорд Нилсен, посланик на Кралство Дания у нас посети завода Титан Златна Панега. По време на посещението беше обсъдена с Адамантиос Францис, Генерален директор на компанията, стратегията за смекчаването на климатичните изменения, основен приоритет в дейността на световния лидер в производството на цимент ТИТАН. За една година ТИТАН България е намалила специфичните емисии въглероден диоксид с 4%. Едновременно с това компанията у нас постига най-високата степен на заместване на конвенционалните (фосилни) горива с алтернативни горива, които съдържат повече от 30% въглеродно-неутрална биомаса.

31.08 2021

Интегриран годишен доклад на Титан България за 2020 година

Интегриран годишен доклад 2020 се стреми да представи на заинтересованите страни по най-добрия начин стратегията за устойчиво развитие, приоритетите и резултатите на компанията през 2020 г., предоставяйки висока степен на прозрачност чрез верификация от трета страна.

20.07 2021

ТИТАН България участва за втора година в Лятна Академия Лидерите на Хобеликс

Ние в ТИТАН България подкрепяме мотивирането и помагането на младите хора в първите им стъпки на кариерния път. Затова и подкрепяме младежки инициативи като тези на Хобеликс. Чрез проекта Лятна Академия Лидерите участниците се запознават със света на архитектурата и строителството, като едновременно събират знания, придобиват умения и се забавляват.

09.07 2021

ТИТАН България подпомогна организирането на Северозападния шампионат по мотокрос 2021 г.

ТИТАН България ежегодно подкрепя и помага за развитието на района, в който се намира завод „Златна Панега Цимент“. В нашия фокус попада подкрепата на спортни клубове и инициативи, с което се надяваме да подпомогнем задържането на млади хора в региона. Вярваме, че изграждането на традиции в спорта подпомага изграждането на здравословен начин на живот, възпитава в младежите упоритост, воля и дисциплина, създава нови приятелства и сплотена общност.

31.05 2021

ТИТАН България участва в Сезон 5 на Академия Лидерите

ТИТАН България участва в Сезон 5 на Академия Лидерите – инициатива на младежката организация „Хобеликс“, подкрепена от най-успешните компании в строителната индустрия в България. Академията представлява двумесечна симулация на работна среда, която позволява на 20 предварително подбрани студенти и наскоро дипломирани архитекти, инженери по структурно и градско планиране, да влязат в контакт с мениджърите на партниращите компании и така да обогатят знанията си.

28.05 2021

Групата ТИТАН проведе годишното Общо събрание на акционерите съобразно мерките за безопасност в пандемията

Годишното Общо събрание на акционерите на Групата ТИТАН се проведе на 13 май в Никозия, Кипър. То завърши с приемане на всички точки от дневния ред. Предвид извънредната обстановка, свързана с пандемията, и наложените ограничения в Кипър, бордът на директорите призова всички акционери да участват в Срещата дистанционно. Това се случи чрез изпращане на пълномощник, както и чрез гласуване от разстояние преди или по време на Срещата.

14.05 2021

Нови екологични, социални и управленски цели за 2025г. и още по-сериозен фокус върху устойчивото развитие на компанията

Групата ТИТАН Цимент публикува своите екологични, социални и управленски цели за 2025 г. и след това. Така компанията доказва постоянния си ангажимент към устойчивото развитие и създаването на стойност. Групата залага актуализирана, по-амбициозна цел за намаляване на емисиите на CO2 за 2030 г., съобразена с визията на Европейската зелена сделка за постигане на климатична неутралност до 2050 г.

13.05 2021

Групата ТИТАН Цимент с амбициозни Екологични, Социални и Управленски цели за 2025 г. и с още по-сериозен фокус върху устойчивото развитие на компанията

Групата ТИТАН Цимент публикува своите екологични, социални и управленски цели за 2025г. и след това. Така компанията доказва постоянния си ангажимент към устойчивото развитие и създаването на стойност. Групата залага актуализирана, по-амбициозна цел за намаляване на емисиите на CO2 за 2030 г., съобразена с визията на Европейската зелена сделка за постигане на климатична неутралност до 2050г.

30.03 2021

„Златна Панега Цимент“ АД спечели първо място в конкурса „Годишните национални награди по безопасност и здраве“ за 2020 година

“Златна Панега Цимент” АД спечели първо място в категорията за средни предприятия за 2020 година в конкурса „Годишни национални награди по безопасност и здраве“. Конкурсът се организира от Фондация „Център по безопасност и здраве при работа“ под патронажа и със съдействието на изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“ към Министерството на труда и социалните грижи.

02.03 2021

ТИТАН България участва в годишния доклад на AdviceBox и Junction Bulgaria за корпоративна социална отговорност

ТИТАН България се включи във второто издание на проучването State of CSR in Bulgaria 2020. Изследването се провежда от CSR AdviceBox и Junction Bulgaria между 300 работодатели в страната, идентифицирани на база публикация на ICAP "Водещи работодатели в България" 2019.

30.11 2020

„ЗЛАТНА ПАНЕГА ЦИМЕНТ“ АД С ГРАМОТА ЗА ДАРИТЕЛ НА ОБЩИНА ТЕТЕВЕН

ТИТАН „Златна Панега Цимент“ АД беше отличена с Грамота и плакет за дарител на Община Тетевен благодарение на своя принос в развитието на региона и дългосрочна работа от обществена значимост.

13.11 2020

Групата ТИТАН с тъга съобщава за кончината на Теодор Папалексополус

Групата ТИТАН съобщава с огромно прискърбие, че Теодор Папалексополус, една наистина емблематична личност за Групата в продължение на пет десетилетия, почина. Той беше лидер, визионер и грижовен човек. Той беше сред хората, които създадоха и наложиха ценностите, които Групата споделя днес.
Теодор Папалексополус беше Заместник-председател на Борда на директорите и впоследствие Съветник на Групата.

19.10 2020

ТИТАН България подкрепя Европейската зелена седмица

ТИТАН България участва в Европейската зелена седмица, която се организира от Европейската комисия от 19 до 23 октомври 2020 г. Темата на конференцията тази година е природата и биоразнообразието, а основните подтеми – приносът на биоразнообразието към обществото и ролята му за подпомагане възстановяването след пандемията.

30.09 2020

Интегриран годишен доклад на Титан България за 2019 година

Интегриран годишен доклад 2019 се стреми да представи на заинтересованите страни по най-добрия начин стратегията за устойчиво развитие, приоритетите и резултатите на компанията през 2019 г., предоставяйки висока степен на прозрачност чрез верификация от трета страна.

27.02 2020

О Б Я В А до заинтересованите лица и общественост

О Б Я В А до заинтересованите лица и общественост
На основание чл. 4, ал. 2 от Наредбата за условията и реда за извършване на оценка на въздействието върху околната среда (Наредба за ОВОС, ДВ, бр. 25/2003 г., изм. и доп.)

15.08 2019

Учебен урок по „Риболов с изкуствена муха“

За втора поредна година „Златна Панега Цимент“ АД, заедно с рибарски клуб „Стари видри“, организира учебен урок по „Риболов с изкуствена муха на шнур“ или така наречения „Fly fishing”. В мероприятието участваха деца от две местни училища – в с. Златна Панега и с. Румянцево.

01.08 2019

Група ТИТАН Интегриран годишен доклад за 2018 г.

През 2018 ТИТАН постигна солидни и стабилни финансови резултати, отбеляза добър напредък в изпълнението на поставените екологични и социални цели до 2020 г., които са изцяло съобразени с Целите за устойчиво развитие на програмата 2030 на ООН. TИТАН успешно се справи с предизвикателствата в някои от регионите, в които работи и се възползва от възможностите, които пазари като този на САЩ продължават да предлагат.

11.07 2019

Конференция „Бизнесът и регионите“

На 21 юни 2019 г., петък, от 9.00 ч. в хотел „Хилтън", гр. София, се проведе конференцията „Бизнесът и регионите", организирана от списание „Икономист“ и Българската стопанска камара.

05.07 2019

Посещение на новоназначени инспектори по труда в „Златна Панега Цимент“ АД

На 30 и 31 май по план за обучение на новоназначени инспектори в областните Дирекции “Инспекции по труда“ на ИА “Главна инспекция по труда“ 40 новоназначени инспектора от цялата страна посетиха „Златна Панега Цимент" АД. Те бяха посрещнати и приветствани от Директора на Завода – инж. Милен Станоев и специалисти от отдел Безопасност и здраве при работа (БЗР).

31.01 2019

О Б Я В А до заинтересованите лица и общественост

О Б Я В А
до заинтересованите лица и общественост
На основание чл. 4, ал. 2 от Наредбата за условията и реда за извършване на оценка на въздействието върху околната среда (Наредба за ОВОС, ДВ, бр. 25/2003 г., изм. и доп.)

15.12 2018

"Златна Панега Цимент" АД изпълни успешно план за управление на биоразнообразието

През 2018 година завърши успешно изпълнението на 4-годишния „План за управление на биоразнообразието на кариера „Златна Панега“”, базиран на Насоките на Световния бизнес съвет за устойчиво развитие (WBCSD) и документи на Европейската комисия.

13.06 2018

Практиките по корпоративна социална отговорност ще се изучават в бизнес специалностите у нас

„Златна Панега Цимент“ АД участва с практиките си „Бизнес стратегия и глобалните цели на ООН“ и „Нефинансово отчитане“ в новия учебник „Корпоративна устойчивост и отговорност“ с автор д-р Марина Стефанова. Това е първият учебник по корпоративна устойчивост и отговорност в България, който обобщава теория, експертен опит и добри фирмени практики в тридесет различни направления на стратегическия мениджмънт на компанията, ориентиран към нейния устойчив растеж и водещо място в обществото.

10.06 2018

ТИТАН България e "Компания, даваща крила на българското образование“

ТИТАН България беше отличена като „Компания, даваща крила на българското образование“. Конкурсът за бизнес организации, имащи съществен принос за българското образование, се проведе през май в рамките на кампанията „Дни на приобщаването 2018: Дайте им крила“ по инициатива на Център за приобщаващо образование.

08.05 2018

ТИТАН организира за поредна година зарибяване на река Златна Панега

На 8 май 2018 г. се проведе зарибяването на р. Златна Панега с балканска пъстърва (Salmo trutta fario). Балканската пъстърва е най-ценният и бързо изчезващ вид в реките на България. „Златна Панега Цимент” АД, съвместно с риболовен клуб „Стари видри”, вече 4-та поредна година организира зарибяване с този характерен за р. Златна Панега вид с цел подпомагане на естествената му популация в реката. По този начин се подпомага и устойчивото развитие на селищата по поречието на реката чрез привличане на туристи, любители на атрактивния риболов на балканска пъстърва.

20.04 2018

Ежегодно пролетно почистване на река Златна Панега

На 20 април 2018 г. се проведе за пореден път ежегодно пролетно почистване на река Златна Панега. Инициативата е част от добрите практики по проект „Да осиновим река Златна Панега“и се организира от „Златна Панега Цимент“ АД от 2013 г. И тази година събитието се радваше на изключителен интерес – участваха над 100 доброволци, сред които служители на компанията и на фирми подизпълнители („Пепо 2000“, „Инвест М“), рибари от Риболовен клуб „Стари видри“, ученици и учители от училищата в с. Златна Панега, Орешене, Брестница и Румянцево.

03.02 2018

ТИТАН България – спонсор на Фестивал Дни на архитектурното наследство в София

ТИТАН България стана част от спонсорите на Фестивал Дни на архитектурното наследство, който се проведе за първи път в София на 3 и 4 февруари 2018 г. в Дом на киното. Фестивалът е организиран от Дружество Архитектурно наследство към САБ (Съюз на архитектите в България) и сдружение „Творческа мрежа за културно наследство“ по случай обявяването на инициативата Европейска година на наследството.

31.01 2018

Участие на ТИТАН България в конференция на базовите индустрии

Г-жа Боряна Йоцова, директор на Дирекция „Бетонови операции“ представи опита на ТИТАН България с темата „Устойчив бетон“ в конференция под надслов „Иновации за конкурентоспособност. Базовите индустрии – двигател за растеж“, състояла се на 31 януари 2018 г. в София. Организатори на конференцията са Българската асоциация на металургичната индустрия, Българската камара на химическата промишленост и Българската федерация на индустриалните енергийни консуматори.

30.01 2018

Среща за устойчиво развитие на делегатите по КСО на ТИТАН в Атина

Делегатите по Корпоративна социална отговорност на компаниите, част от Група ТИТАН, се събраха на среща за устойчиво развитие в Атина, Гърция. Срещата, която се проведе на 30 януари 2018 г., беше организирана от отдела по Корпоративна социална отговорност на Групата. Като представители на ТИТАН България присъстваха г-жа Люба Никифорова и г-ца Карина Делчева.

30.01 2018

Национален план на България по Европейски пакт на младежта

На 30 януари 2018 г. се състоя събитие, на което Българската мрежа на Глобалния договор на ООН представи предложение за национален план на България по Европейски пакт за младежта. Европейският пакт за младежта, иницииран от най-голямата европейска бизнес мрежа на отговорния бизнес CSR Europe, е взаимен ангажимент на бизнеса и лидерите на Европейския съюз.

08.09 2017

„Пътуващо училище за карста“ – Сътрудничество между БАН и ТИТАН България

В началото на месец септември 2017 година ТИТАН България подкрепи за втори път инициативата „Пътуващо училище за карста“ на Националния институт по геофизика, геодезия и география (НИГГГ) към БАН като заводът в с. Златна Панега стана част от програмата на проекта. При посещението на завода участниците бяха запознати с производствения цикъл и екологичната политика на компанията, позволяваща запазване целостта на карстовите образувания и съпътстващото ги биоразнообразие.

21.07 2017

Новият изпълнителен директор на ТИТАН България участва в среща-дискусия за българското образование

На 21 юли 2017 новият изпълнителен директор на ТИТАН България г-н Адамантиос Францис и г-жа Люба Никифорова, член на Комитета по корпоративна социална отговорност и комуникации на компанията, участваха в съвместна среща между членовете на Сдружение „Образование България 2030“ и г-н Юрки Катайнен – зам.-председател на ЕК по въпросите на заетостта, растежа, инвестициите и конкурентоспособността.

17.07 2017

Спасителна акция на пострадал сокол скитник

Малка граблива птица, паднала в близост до столовата на завода, бе открита в сутрешните часове на 17 юли 2017 година от Наталия Ненчева, служителката на фирма „Хепи Лейди”. Птицата, която по-късно се оказа млад мъжки представител на защитения вид сокол скитник, е била в тежко състояние – уплашена, много слаба и заразена с паразити.

26.05 2017

Наблюдение на диви птици от ученици в Карлуковски карстов район

На 26 май 2017 година се проведе орнитологично наблюдение с ученици от екологичните клубове в училищата в с. Златна Панега и с. Румянцево. В наблюдението участваха служители от отдел „Опазване на околната среда“ на „Златна Панега Цимент“ АД, Любомир Профиров, екологичен консултант „Орнитология и защитени територии” и Антония Димовска, представител на Българското Дружество за Защита на Птиците.

15.05 2017

Ученици от село Златна Панега изготвят филм на екологична тема

Ученици от с. Златна Панега създадоха филм на екологична тема с подкрепата на "Златна Панега Цимент" АД и експерт по карста от БАН. Филмът е продукт на работата на учениците по програма „Училищни чудеса’’, чиято цел е участниците сами да изберат проект от значение за местната общност. Екипът ученици от с. Златна Панега избра да засегне темата за чистотата на питейната вода в селото и ролята на всеки член на местната общност в опазването ѝ.

07.04 2017

Пролетното почистване на река Златна Панега – една нова традиция

На 7 април 2017 г. за пета поредна година се проведе пролетно почистване на бреговете и коритото на река Златна Панега. Организирана за първи път през 2013 г., като част от инициативите по проект „Да осиновим река Златна Панега“ на „Златна Панега Цимент“ АД, днес акцията по почистване на реката започва да се превръща в традиция, обединяваща усилията на все повече доброволци за по-чиста природа и по-добър облик на региона.

08.03 2017

Групата ТИТАН и жените лидери

По случай 8 март - Международния ден на жените, Европейската кръгла маса на индустриалците публикува доклад за актуалните резултати и новите цели, свързани с лидерството на жените на работното място, които си поставиха 31 от членовете на организацията. От 2012 година Европейската кръгла маса, която обединява ръководителите на около 50 европейски транснационални компании, сред които и Групата ТИТАН, публикува ежегодно цели и показатели, отнасящи се до подобряване възможностите за кариерно развитие на жените.

22.02 2017

ТИТАН България участва в стратегическа среща за българското образование

На 22 февруари 2017 година ТИТАН България взе участие в Годишна стратегическа среща на мрежата Образование България 2030. След активни дискусии и работа по групи участващите над 40 организации, обединени от каузата за достъпно и качествено българско образование, избраха ключовата цел, към която ще бъдат насочени общите им усилия в следващите няколко години, а именно – превръщане на образованието в национален приоритет.

24.12 2016

„Златна Панега Цимент” АД отчете успехи на традиционен Коледен обяд

На 22.12.2016 се проведе Коледният обяд на „Златна Панега Цимент” АД. На това тържество, което става традиция пред Коледните и Новогодишни празници, се отчитат успехите и завоюваните позиции във всички сфери от колектива на дружеството. Поздравителни слова направиха г-н Александър Чакмаков - изпълнителен директор на компания Титан България и г-н Милен Станоев - директор завод. Г-н Чакмаков поздрави колектива за успешната година в областта на здраве и безопасност, опазване на околната среда и социалната дейност с местната общност.

14.11 2016

Обява за обществеността

На основание чл. 4, ал. 2 от Наредбата за извършване на оценка на въздействието върху околната среда - ОВОС (ДВ бр.25/2003г., посл. изм. ДВ бр. 94/2012г) „ЗЛАТНА ПАНЕГА ЦИМЕНТ“ АД, ЕИК 820162213 съобщава на засегнатото население, че има инвестиционно предложение за: Изграждане на един тръбен кладенец с дълбочина 15 m за напояване на 9 дка маточина, 17.5 дка млада овощна градина (сини сливи, ябълки и круши) и 11 дка нова овощна градина (сини сливи, ябълки и круши).

03.11 2016

Среща за устойчиво развитие - Югоизточна Европа

На 2 и 3 ноември 2016 г. ТИТАН България бе домакин на среща за устойчиво развитие. На срещата присъстваха представители както на Групата ТИТАН, така и на ТИТАН България. Групата беше представена от Яни Паниарас, Изпълнителен директор на ТИТАН Гърция и Директор корпоративни дейности на Групата, Христос Панагопулос, Регионален директор за България и Турция, Мария Алексиу, Старши мениджър корпоративна социална отговорност на Групата, и Лидия Яникопулу, Старши мениджър корпоративни комуникации на Групата.

30.09 2016

Новини по Проект “Повишаване на екологичното обществено съзнание чрез образование за устойчиво развитие и доброволчески био-мониторинг на река Златна Панега - Осинови река”

Новини по Проект “Повишаване на екологичното обществено съзнание чрез образование за устойчиво развитие и доброволчески био-мониторинг на река Златна Панега - Осинови река”

30.09 2016

Проект “Повишаване на екологичното обществено съзнание чрез образование за устойчиво развитие и доброволчески био-мониторинг на река Златна панега - Осинови река”

Проект “Повишаване на екологичното обществено съзнание чрез образование за устойчиво развитие и доброволчески био-мониторинг на река Златна панега - Осиновирека” се изпълнява от Регионален екологичен център за централна и Източна Европа – клон България, с партньори Златна Панега Цимент АД, Регионален исторически музей,

20.07 2016

Д-р Мартин Шнайдер (VDZ) посети завода в Златна Панега

На 19 и 20 юли 2016 по покана на Изпълнителния директор на „Златна Панега Цимент“ г-н Александър Чакмаков в България на приятелско посещение беше д-р Мартин Шнайдер, който е Главен изпълнителен директор на Германската циментова асоциация (VDZ) и ръководител на Изследователския институт към VDZ, както и Управляващ директор на Европейската циментова научно-изследователска асоциация (ECRA), чиито седалища са в Дюселдорф, Германия. Д-р Шнайдер има докторска степен от Института по приложна физика към Университета в Бон.

08.07 2016

Комуникационна среща за служителите и техните семейства - 08.07.2016 г. (СНИМКИ+ВИДЕО)

Титан България продължава да работи усилено за повишаване качеството на комуникацията с нейните служители. Мениджърският екип на ТИТАН България организира поредната комуникационна среща на 8 юли 2016 година. Този път значително разширихме кръга на участниците в събитието като поканихме не само всички наши служители и техните семейства, но и служители на външни фирми, работещи на територията на завода

10.06 2016

Обучение „Целеполагане и приоритизиране” - гр. Троян 10.06.2016 г.

Основен фокус в обучителните програми на компанията и през 2016 г.е поставен върху развитието на лидерство, усвояване и надграждане на мениджърски умения от нашите мениджъри и ключови служители. В тази връзка, организирахме еднодневно обучение на тема „Целеполагане и приоритизиране”, в което взеха участие 56 ключови служители на компанията.

02.06 2016

Комуникационна среща - юни 2016

В края на 2014 година се проведе "Проучване на мнението на служителите в компанията". Като основна област за подобрение беше идентифицирана вътрешната комуникация. Служителите на компанията сами споделиха своето желание да се работи за повишаване нивото и качеството на комуникация между мениджмънта и служителите, както и между различните отдели в дружеството и между компаниите на Групата ТИТАН. Те поискаха да научат повече за бизнес целите и приоритетите на ТИТАН България и на Групата ТИТАН.

01.06 2016

Първи юни – един вълшебен ден за децата в Ябланица

Тази година на 1 юни с помощта на „Златна Панега Цимент“ АД бе организиран един по-различен Ден на детето в община Ябланица. На състоялото се по случай празника тържество в детска градина „Райна Княгиня“ - град Ябланица, присъстваха и деца от филиалите в с. Златна Панега, с. Брестница и с. Добревци. За среща с тях беше поканена Милена Димова – журналист и автор на литература за деца, известна още като Феята на приказките сред малките читатели.

30.05 2016

Театрално представление в Ябланица

На 30 май 2016 г. по покана на „Златна Панега Цимент“ АД в Народно читалище „Наука“ в град Ябланица гостува театрална формация „Мелпомена“.

09.05 2016

Новини по Проект “Повишаване на екологичното обществено съзнание чрез образование за устойчиво развитие и доброволчески био-мониторинг на река Златна Панега - Осинови река”

На 9 май 2016 г. в рамките на проект „Осинови река” в завода на „Златна Панега Цимент" АД бе проведено първото обучение на учители от ПГСС - гр. Луковит, ОУ „Л. Каравелов” - с. Златна Панега и ОУ „Христо Ботев” - с. Румянцево.

28.04 2016

Зарибяване на река Златна Панега

На 28 април 2016 година, като продължение на миналогодишната инициатива на „Златна Панега Цимент” АД и Мухарски клуб „Стари видри”, се проведе зарибяването на р. Златна Панега с балканска пъстърва (Salmo trutta fario) – най-ценният и бързо изчезващ вид в реките на България. И тази година нашите активни партньори и съмишленици от Мухарски клуб „Стари видри” извършиха зарибяването със закупените от Пъстървово стопанство „Тошков Чарк”, гр. Батак 10 000 броя малки балкански пъстърви.

25.04 2016

Проект „Промяната започва от нас“

През април 2016 година завърши успешно работата по проекта „Промяната започва от нас“, изготвен и реализиран от Фондация „Помощ за благотворителност в България“ в партньорство с Фондация „С.Е.Г.А. – Старт за ефективни граждански алтернативи“ с активната подкрепа на „Златна Панега Цимент“ АД. Основната цел на проекта е подпомагане на активното гражданство и насърчаване на доброволчеството и колективните дейности на младите хора в обществена полза. За изпълнението на тази цел бяха избрани младежи с лидерски качества от селата Орешене, Златна Панега и Брестница, община Ябланица.

15.04 2016

Конкурс за пано "Осинови река"

Повишаване на екологичното обществено съзнание чрез образование за устойчиво развитие и доброволчески биомониторинг на река Златна Панега - Осинови река.

Жури от представители на организациите партньори по проекта ще присъди наградите на конкурса за пано "ОСИНОВИ РЕКА". Право на учасие имат деца от 8 до 18 години.

25.03 2016

Ежегодно почистване на река Златна Панега

На 25 март 2016 година, по случай Световния ден на водата се проведе ежегодната акция на „Златна Панега Цимент” АД по почистване бреговете и коритото на р. Златна Панега.
Тази година инициативата по почистването, която е част от дейностите за корпоративна социална отговорност на фирма Титан, се радва на изключителен интерес.

15.02 2016

Новата Лидерска визия на ТИТАН БЪЛГАРИЯ – в отговор на съвременните предизвикателства

На 15 февруари 2016 г. в х-л „Хилтън“ - София беше представена новата Лидерска визия на ТИТАН. На представянето присъстваха целият мениджърски екип и ключовите служители на компаниите на Групата в България. Генералният директор г-н Александър Чакмаков лично запозна присъстващите с ключовите аспекти в новата платформа. Сред основните причини за създаването й беше посочена необходимостта от осигуряване на ефективно управление чрез последователност, решителност и истинска ангажираност.

09.02 2016

ТИТАН БЪЛГАРИЯ в „Лидерите, които строят“

На 18 февруари, 2016 г. в залата на Ректората на Университет по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ – София), г-н Александър Чакмаков – изпълнителен директор наТИТАН България, се срещна със студенти на университета. Срещата е част от програмата на нашата компания за развитие на успешната ни работодателска марка и за изграждане връзки с академичната общност в България.

31.12 2015

Да дарим топла дреха

Доброволческата инициатива под наслов „Да дарим топла дреха” се проведе сред служителите на „Златна Панега Цимент” АД през студените месеци в края на 2015 г. Съвместно с кметовете на селата Златна Панега, Брестница и Орешене бяха идентифицирани 18 крайно бедни семейства, на които бяха предоставени дарения за Коледа и новогодишните празници.

17.11 2015

Бъдещето на Европа

Двудневната среща Enterprise 2020 Summit „Бъдещето на Европа” се състоя на 16-17 ноември 2015 г. в Арт център Bozar в Брюксел, Белгия. Организатор на събитието беше водещата европейска бизнес мрежа за корпоративна социална отговорност CSR Europe. Enterprise 2020 представи 120 говорители, 50 изложбени щанда, 1170 мин. възможности за осъществяване на контакти в мрежи и 15 интерактивни сесии.
10.11 2015

Акция 3 в 1

В разгара на есента възпитаниците на училищата в с. Златна Панега и в с. Румянцево събраха семена от местни дървесни видове, залесиха кариера „Златна Панега“ и почистиха с. Брестница.

Семената са от местни дървесни видове – шестил, обикновен явор и обикновен ясен. Те ще бъдат засадени на разсадник в завод „Златна Панега Цимент“. 194 броя фиданки – липа, цер и летен дъб, бяха извадени от разсадника и засадени на кариерата за добив на мергел и варовик.

04.11 2015

Безопасни и здравословни условия на труд при работа с алтернативни горива

Обучението по Безопасни и здравословни условия на труд при работа с алтернативни горива се проведе на 3 и 4 ноември 2015 г. в гр. Атина. Домакини на събитието бяха циментовият завод на ТИТАН в Камари и специализираната в управление на опасни отпадъци фирма „Polyeco” S.A.

03.11 2015

ОБЯВА ЗА ТРЪЖНА ПРОЦЕДУРА

„Златна Панега Цимент” АД открива тръжна процедура за продажба на използвани машини. В срок до 16 ноември 2015 г. можете да подадете оферта за закупуване на някой от посочените в приложения списък, като отворите прикрепените файлове.

Машините са на разположение за оглед от 09.00 до 16.00. Всички заинтересовани да предадат офертите си при господин Петър Петров в "Златна Панега Цимент" АД, с.Златна Панега, тел. 02 88 20 344 в запечатан плик . Предлаганите цени да бъдат с включено ДДС.

02.11 2015

Пауловния: една зелена алтернатива

Акция за залесяване под наслов „Моят принос за зеленото бъдеще на България” се проведе в района на циментов завод „Златна Панега Цимент” на 2 ноември 2015 г.

Петдесет деца от НМУ „Любомир Пипков” – гр. София и детски хор „Пим Пам” залесиха 170 дървета –липа, чинар, явор и пауловния. Пауловнията произхожда от Югоизточна Азия и се характеризира с изключително бърз растеж, устойчива дървесина, едри цветове и листа, добра приспособимост към повечето типове почви.

18.10 2015

"Златна Панега Цимент" АД участва в Годишната среща на ENSHPO

По покана на Националното сдружение за здравословни и безопасни условия на труд инж. Веселина Кирилова – началник отдел ЗБР на „Златна Панега Цимент“ АД участва в работата на Годишната среща на членовете на „Европейската мрежа на професионалните организации по Безопасност и здраве при работа“ (ENSHPO) на 17 и 18 октомври 2015 г. в гр. София.

16.10 2015

Учреден е екологичен клуб в ОУ „Христо Ботев“ – с. Румянцево

Екологичен клуб в ОУ „Христо Ботев“ – с. Румянцево е учреден съвместно от екипа по Корпоративна социална отговорност в„Златна Панега Цимент“ АДи ръководството на училището. Събитието се състоя на 16 октомври 2015 г. Клубът е третият от мрежата екологични клубове по поречието на р. Златна Панега и е част от инициативата „Да осиновим река Златна Панега“.

26.09 2015

Състоя се третата международна конференция за защитените карстови територии

Международната научно-практическа конференция „Защитени карстови територии – образование и обучение“ се проведе от 23 до 26 септември 2015 г. в София. Тя се организира от Експерименталната лаборатория по карстология на Националния институт по геофизика, геодезия и география – БАН. Участие взеха представители на научни и образователни институти от седем държави, студенти, специализанти и ученици, бизнес и неправителствени организации, представители на библиотечното дело и пещерняци.

17.09 2015

Благотворителен концерт в Съевата дупка

Благотворителен концерт в пещера Съева дупка се проведе на християнския празник „Вяра, Надежда и Любов” на 17 септември 2015 г. Събитието премина под патронажа на г-жа Бояджиева – областен управител на Ловеч, и с партньорството на „Златна Панега Цимент” АД.
Благотворителният концерт се състоя по повод 30-годишнината от въвеждане на музикалното образование в ОУ „Георги Бенковски“ с. Черни Вит, община Тетевен.

18.08 2015

Туристи почистиха поляна край село Ъглен

Четири чувала боклуци напълниха двама туристи от плажа на река Вит. Лилия Костова и Кристиян Гейзелман се озоваха в хостел „Остава.ме” в ловешкото село Ъглен по покана на служител на „Златна Панега Цимент” АД.

За двамата това е първо посещение в този край на България (Лилия е от Благоевград, а Кристиян е роден близо до Дунав в Германия) и красотата на река Вит с карстовите й скали и естествените вирове силно ги впечатлява.

31.07 2015

Пътуващо лятно училище за карста (ProKARSTerra)

Пътуващото лятно училище ProKARSTerraе образователна инициатива на Експерименталната лаборатория по карстология в Национален институт по геофизика, геодезия и география – БАН. Между 22 и 31 юли 2015 г. в него взеха участие учени, преподаватели и ученици от седем държави.

01.07 2015

„Златна Панега Цимент“ АД стана член на Българската минно-геоложка камара

Управителният съвет на Българска минно-геоложка камара приветства желанието на „Златна Панега Цимент“ АД да се присъедини към браншовата организация на добивната промишленост и официално прие кандидатурата за членство на своето заседание през юли 2015 г.

04.06 2015

Хидроморфологична оценка на река Златна Панега

Обход за определяне на хидроморфологичното състояние на река Златна Панега бе проведен на 4 юни 2015 г. от експерти на Басейнова дирекция „Дунавски район“ – гр. Плевен. По инициатива на „Златна Панега Цимент”АД в експедицията се включиха ученици от екологичните клубове в ОУ „Любен Каравелов“ – с. Златна Панега и ОУ „Христо Ботев“ – с. Румянцево.

01.06 2015

„Златна Панега Цимент“ АД дари апаратура за костна хирургия

Апаратура за костна хирургия дари „Златна Панега Цимент“ АДна УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ ЕАД – гр. Плевен през юни 2015 г.

„Този универсален апарат служи за прерязване на малки костни фрагменти, като има и специално предназначение при прерязване на големи кости“ – каза д-р Йордан Вълешков от УМБАЛ „Д-р Георги Странски“. Той обясни, че втората му секция представлява инструмент, с който могат да се обработват костите за специфични ортопедични операции.

28.05 2015

Зарибяване на река Златна Панега

Доброволци от Мухарски клуб „Стари видри”, със съдействието на циментов завод „Златна Панега Цимент” АД, зарибиха река Златна Панега с балканска пъстърва на 28 май 2015 г. Над 10 000 малки балкански пъстърви бяха закупени от Пъстървово стопанство „Тошков Чарк”, гр. Батак и транспортирани в найлонови чували с кислород до река Златна Панега.

12.05 2015

Започва работата по проект "Промяната започва от нас"

Фондация „Помощ за благотворителността в България” в партньорство с фондация "Старт за ефективни граждански алтернативи" започва работа по проект ”Промяната започва от нас”. Проектът е с продължителност 10 месеца – от май 2015 г. до март 2016 г., а финансирането е от Програмата за подкрепа на неправителствени организации в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009 г. – 2014 г.

28.04 2015

Отбелязване на 28-ми април - Световен ден за безопасност и здраве при работа за 2015 г.

„ЗЛАТНА ПАНЕГА ЦИМЕНТ” АД стана домакин на среща-дискусия по повод отбелязване на Световния ден за безопасност и здраве при работа за 2015 година, организирано от Фондация „Център за БЗР”. Домакинството беше определено от призовото първо място на завода в конкурса за добри практики „Годишни национални награди по безопасност и здраве при работа” за 2015 г.

27.04 2015

„ЗЛАТНА ПАНЕГА ЦИМЕНТ” АД носител на награда „Прометея”

По предложение на Федерацията на независимите строителни синдикати - КНСБ, съвместно с КТ ”Подкрепа”, МТСП, ИА „ГИТ” и НОИ определиха „ЗЛАТНА ПАНЕГА ЦИМЕНТ” АД за носител на наградата „Прометея” на КНСБ за хуманизация на работната среда и опазване здравето на хората за 2015 г. Наградата е учредена през 2008 година по идея на проф. д-р Желязко Христов и изработена от скулптора Красимир Трендафилов, като се връчва на български фирми, които носят „факлата" на хуманизацията на условията на труд - утвърждават добрата практика и издигат името на български фирми в голямото европейско семейство.

03.04 2015

В кариера „Златна Панега” бяха засадени 474 фиданки

В кариера „Златна Панега” бяха засадени 474 фиданки обикновен - ясен и дъб (цер и летен дъб) с цел рекултивация на експлоатираните терени на 03 април 2015 г.„Фиданките са отгледани в разсадника на завода, като видовете бяха подбрани да са местни, типични за региона. Те най-добре ще виреят на регионалния климат и ще осигурят най-подходящия хабитат за животните”, каза Иванина Чулкова, специалист „Опазване на околната среда” в циментовия завод. „Доброволческото мероприятие премина в колективен дух, хората се забавляваха докато работеха”, допълни тя.

21.03 2015

Почистване на река Златна Панега по случай Световния ден на водата

На 21 март 2015 г. доброволци от "Златна Панега Цимент" АД, риболовци от клуб "Стари видри" и ученици от ПГСС "Сергей Румянцев" - гр. Луковит отбелязаха Световния ден на водата като проведоха акция за почистване на р. Златна Панега. Съвместното почистване на коритото и по поречието на реката се провежда за втора поредна година и е част от дейностите по корпоративна социалната отговорност на компанията ТИТАН. Тази година акцията протече при добро време и шеговит дух.

19.03 2015

Състоя се Втората годишна конференция „Иновации и предприемачество 2015“

Втората годишна конференция „ИНОВАЦИИ И ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО 2015“ се проведе на 19 март 2015 г. в София Хотел Балкан. Конференцията бе организирана от Индустриален клъстер Средногорие и се осъществи под егидата на Министерството на икономиката. „Златна Панега Цимент” АД представи проекта си по Корпоративна социална отговорност „Да осиновим река Златна Панега”.

15.03 2015

Футболен отбор на „ТИТАН ЗЛАТНА ПАНЕГА” с отлично представяне в турнир проведен под патронажа на гръцкия посланик

Футболен отбор съставен от служители на „ТИТАН ЗЛАТНА ПАНЕГА” спечели престижното 4-то място на турнир по футбол, който бе проведен под патронажа на гръцкия посланик в България - г-н Стоидис. Срещите от традиционната надпревара се играха от 13 до 15 март в залата на Спортен комплекс Академик в София. Председател на организационния комитет на престижното спортно събитие бе Антон Терзиев. В турнира взеха участие 8 отбора на фирми свързани с българския и чуждестранен бизнес у нас.

27.02 2015

Мартенски базар

Инициативата на Фондация „Заедно в час” за изработка на мартеници от естествени материали бе топло приета от служителите на „Златна Панега Цимент” АД. На 27 февруари 2015 г. в административната сграда на завода се проведе базар за мартеници, изработени от децата в местните училища. Средствата от продажбите ще се използват за екскурзия на учениците до кораба Радецки в гр. Козлодуй.

31.01 2015

СЪОБЩЕНИЕ ЗА УЧАСТИЕ В КОНКУРС „ГОДИШНИ НАЦИОНАЛНИ НАГРАДИ ПО БЕЗОПАСНОСТ И ЗДРАВЕ ПРИ РАБОТА - 2014 ГОДИНА”

През месец януари 2015 година бяха отчетени резултатите от петото издание на традиционния конкурс по безопасност и здраве и при работа, организиран от Фондация „Център по безопасност и здраве при работа” и провеждан с подкрепата на Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда”. Основната цел на инициативата е да се отличат примери за добри практики в областта на здравословните и безопасни условия на труд в страната.

24.12 2014

Златна Панега Цимент АД получи награда за Внедряване на иновации за повишаване на стандартите по Безопасност и здраве при работа

В навечерието на Рождество и настъпващата Нова 2015 година, Българската асоциация - "Tруд, здраве и безопасност", възнагради усилията на екипа на„Златна Панега Цимент” АДза внедрените иновации за повишаване стандартите на безопасност и здраве при работа и за работа без трудови злополуки.

09.12 2014

Учредяване на екологичен клуб в училище „Любен Каравелов”- с. Златна Панега

Учредяването на Ученически екологичен клуб в основно училище „Любен Каравелов”- с. Златна Панега, премина под наслов „Да осиновим река Златна Панега”, на 9 декември 2014 г. Дискусията, съпровождаща събитието, засегна теми, свързани с важността на опазването на природната среда чиста, включително разпознаване и използване на мини-системата за сметосъбиране от бетонови кошчета, разположени по поречието на река Златна Панега.

05.11 2014

Конвенционалните горива или алтернативните източници на енергия

„Доброто решение – какво чакаме?” е филм на международната неправителствената организация Greenpeace. Той бе прожектиран в ПГСС „Сергей Румянцев” - гр. Луковит на ученици от 8 и 9 клас с разширено изучаване на английски език на 05 ноември 2014 г. Филмът хвърля светлина върху вредите за околната среда от емисиите на парникови газове във Великобритания, като ги съпоставя със зелени решения приложени в Дания и Швеция.

28.10 2014

Среща на европейските локални мрежи на Глобалния договор на ООН в Скопие

Македонската мрежа на Глобалния договор на ООН отбеляза своята 10-годишнина от основаването си, като бе домакин на ежегодната среща на местните европейски мрежи на Global Compact на 28 октомври 2014 г. в Скопие. Конференцията под наслов „Социалната отговорност – необходимост за конкурентен и устойчив бизнес” предостави форум на социално отговорни бизнес организации да представят каузите, чрез които допринасят за устойчиво развитие в различни сфери от обществения живот.

09.10 2014

Отлично представяне на юноши в практика по „Растениевъдство”

Ученическа практика по „Растениевъдство” се проведе в разсадника на циментов завод Титан - Златна Панега Цимент на 9 октомври 2014 г. Денят започна с обучение по здравословни и безопасни условия на труд, проведено от Веселина Кирилова, началник отдел „Здраве и безопасност при работа”. Обучението е задължително за всеки посетител на завода, както и използването на лични предпазни средства.

12.08 2014

„Златна Панега Цимент” АД в подкрепа на бедстващите в наводнена Мизия

Екип на „Златна Панега Цимент” АД посети гр. Мизия на 12 август 2014 г. и предостави дарение за справяне с последствията от наводнението. Помощите ще бъдат разпределени от общинската администрация и включват дренажни помпи, маркучи, газови печки, предпазни ботуши и лопати. Излизането на р. Скът от коритото ѝ на 1 август доведе до две човешки жертви, хиляди удавени животни, над 500 наводнени постройки и около 150 срутени къщи.

16.05 2014

Празник по повод 10 години ТИТАН Златна Панега Цимент

На 16 май 2014 г. ТИТАН България отбеляза 10 години от присъствието си в региона на село Златна Панега и придобиването на намиращия се в него циментов завод с голям празник, на който бяха поканени служителите на компанията и техните семейства, представители от местната общност, съмишленици и приятели.

12.05 2014

"Златна Панега Цимент" АД домакин на "Млад огнеборец - 2014"

На 12 май 2014 година „Златна Панега Цимент” АД стана домакин на областно състезание с младежки противопожарни отряди „Млад огнеборец”. Това е съвместна инициатива на Областно управление пожарна безопасност и защита на населението – гр. Ловеч, Регионален инспекторат по образованието – гр.Ловеч, Община гр. Ябланица и „Златна Панега Цимент” АД.

11.04 2014

100 доброволци почистиха р.Златна Панега

Ежегодното пролетно почистване, организирано от „Златна Панега Цимент” АД на 11 април 2014 г. бе посветено на р. Златна Панега и подкрепено от доброволци от риболовен клуб „Стари видри” и ученици от ПГСС „Сергей Румянцев”– гр.Луковит. 1,800 тона разделно събрани отпадъци бяха насочени към RDF инсталацията в циментовия завод за предварителна обработка и последващо оползотворяване в пещите за циментов клинкер.

21.03 2014

Проведе се еко-конференция по случай Световния ден на водата

На 21 март 2014 г. в Професионална гимназия по селско стопанство „Сергей Румянцев” – гр. Луковит се проведе еко-конференция, организирана от директора на училището, г-жа Румяна Георгиева. Събитието бе посветено на опазването на водните местообитания и постигането на устойчивост в използването на водните ресурси. Еко-конференцията е част от екологичните дейности за опазване на биологичното разнообразие по поречието на р. Златна Панегаи повишаване на екологичната култура на населението, в рамките на проект „Да осиновим река Златна Панега”.

28.02 2014

Еко-конференция в ОУ "Христо Ботев", с. Брестница

На 28.02.2014 г. представител на „Златна Панега Цимент” АД присъства на eко-конференция в ОУ "Христо Ботев", с. Брестница, организирана с ученици от 1 - 4 клас под ръководството на младши възпитател от фондация „Заедно в час”. Целта на конференцията беше да се представи виждането на децата относно опазването на компонентите на околна среда и усилията, които са направени от тях, за да постигнат тази цел.

20.12 2013

ТИТАН България с награда за цялостна политика за здраве и безопасност при работа

На 20 декември 2013 г. в хотел „Империал” в гр. Пловдив на официална церемония бяха връчени Годишните национални награди по здраве и безопасност при работа. На събитието присъстваха министърът и заместник-министрите на труда и социалната политика г-н Хасан Адемов, г-жа Светлана Дянкова и г-н Лазар Лазаров, изпълнителният директор на Главна инспекция по труда г-жа Румяна Михайлова, директорите на териториалните дирекции Инспекция по труда.

09.12 2013

ТИТАН България празнува четири години без трудова злополука

Уважаеми колеги,
Всички трябва да се гордеем, че днес (09.12.2013) стават четири години работа без допусната трудова злополука от служителите и работниците на ТИТАН България. За този резултат принос има всеки от Вас, осъзнал, че най-важна е безопасността на работното място, както и спазването на правилата с цел опазване на здравето и живота – както на неговия собствен, така и на живота на колегите му.

01.12 2013

Разширяване на продуктовата ни гама

Циментовата индустрия е насочена към въвеждане в производство на продукти, които са екологично устойчиви. С цел намаляване замърсяването на околната среда, през 2013 г. „Златна Панега Цимент“ АД започна производството на нов тип смесен цимент –CEM V/B (S-V) 32.5 N. В този тип цимент се влагат алтернативни материали – летлива пепел и гранулирана доменна шлака, което е стъпка в посока намаляване на въглеродните емисии, както е и решение за оползотворяване на субпродукти от различни промишлени производства.

27.11 2013

Спасителни акции за опазване на животинския свят

През гнездовия период на птиците съществува опасност от изпадане на малките от гнездата им при буря, силни ветрове и дъждове. През месец юни над 20 малки лястовички бяха намерени под силоза за клинкер в циментовия завод в с. Златна Панега. След консултация с ветеринарните лекари от „Спасителен център за диви животни-Зелени Балкани” и експертите по биоразнообразие в РИОСВ - Плевен, малките лястовички бяха напоени с вода и поставени в най-близките лястовичи гнезда.

12.11 2013

ТИТАН България публикува статия на тема "Здраве и безопасност"

Отдел „Здраве и безопасност при работа” на ТИТАН България непрекъснато развива добри практики за безопасна работа, които се прилагат успешно в нашия циментов завод в с. Златна Панега за достигане на целта „нула злополуки”.За популяризиране извън пределите на компанията на една от нашите най-добри практики, „Нарядна система” бе направена публикация в списание „С грижа за хората”, издавано от Фондация „Център по безопасност и здраве при работа”.

01.11 2013

ТИТАН България домакинства среща на тема „Начини на изграждане на позитивна култура по здраве и безопасност”

На 01.11.2013 г. ТИТАН България беше домакин на среща на делегатите на общото събрание на Национално сдружение за здравословни и безопасни условия на труд под мотото „Начини на изграждане на позитивна култура по здраве и безопасност”. Това създаде условия колегите мениджъри по безопасност и здраве при работа да се запознаят на място с подходите за изграждане и поддържане на позитивна култура по безопасност не само на работа, но и в живота.

31.10 2013

Залесяване на кариера „Златна Панега”

Eкологично образование чрез билогична рекултивация на кариера „Златна Панега” се проведе през месец октомври 2013 г. с учениците от еко-клуб „Златната река” към ПГСС „Сергей Румянцев” - гр. Луковит. Мероприятието е част от политиката за Корпоративна социална отговорност на Група ТИТАН. 153 броя фиданки обикновен ясен (Fraxinus excelsior)бяха засадени на участък от кариера „Златна Панега” предвиден за рекултивация.

12.10 2013

Резултати на Група ТИТАН за деветмесечието на 2013 г.

Позитивните тенденции, на които станахме свидетели през 2013 г., видимо се засилиха въпреки трудните и несигурни условия на някои от пазарите на Група ТИТАН. Стабилизиращото се възстановяване на САЩ и затвърждаващото се търсене в Египет, в съчетание с повишения износ от Гърция, изиграха ролята на балансиращ фактор предвид продължаващия спад на гръцкия пазар и затишието в строителния сектор в Югоизточна Европа.

12.10 2013

Главният изпълнителен директор на ТИТАН Америка беше удостоен с Наградата за устойчиво развитие на Американския институт по бетона

Арис Пападопулос, главен изпълнителен директор на ТИТАН Америка, беше удостоен с Наградата за устойчиво развитие на Американския институт по бетона (ACI) по време на есенната среща на института в гр. Финикс, щата Аризона (САЩ). Наградата бе връчена от ръководителя на института, Ан Елис.

12.10 2013

CSI даде старт на Глобалния инструмент за наблюдение на водното потребление в циментовата индустрия

Представители на компании членки на Инициативата за устойчиво развитие на циментовата промишленост (CSI) участваха във Форума на бизнес лидерите в рамките на провелата се в гр. Будапеща, Унгария, Среща на високо равнище по проблематиката на водите и презентираха новостартиралия Глобален инструмент за наблюдение на водното потребление (GWT) в циментовата индустрия.

02.09 2013

Посещение на Александър Чакмаков в 153-та Профилирана гимназия "Неофит Рилски" - гр. София

Генералният директор на ТИТАН България – г-н Александър Чакмаков, посети момчетата от 8-ми клас на 153-та Профилирана гимназия "Неофит Рилски" в гр. София в рамките на инициатива на програмата „Заедно в час“. Той ги спечели с история за спортните заслуги на баща си, именитият футболист Нако Чакмаков, и откровено споделенaта история за личния си и професионален успех.

02.09 2013

ТИТАН България подпомага издаване на списание „Шах в училище“

Вече седма година фирма “Чес гейм” ЕООД издава специализираното детско списание “Шах в училище”. В много училища на България шахматът е свободно избираем предмет, а списанието е допълнително учебно помагало. “Шах в училище” е насочено към подрастващите, а играта на шах им дава възможност да изяват своите интелектуални заложби и да развият личностните си качества.

19.06 2013

Запазване на естествения хабитат на Ковачев зановец

Ковачев зановец (Chamaecytis kovachevii) е български ендемит, защитен вид от Закона за биологичното разнообразие, включен в Червената книга и в Червения списък, чийто ареал е предимно в Предбалкана. Кръстен е на Васил Ковачев, български зоолог от гр. Русе, работил в началото на 20 век, който го е открил в Западния Предбалкан, а Димитър Димитров, специалист от Националния природонаучен музей към БАН, го е открил за първи път на кариера „Златна Панега” през 2010г.

14.06 2013

Конкурс Безопасност в училище

Това са рисунките на децата за конкурса Безопасност в училище.

След направеното обучение от наша страна на същата тема децата ни нарисуваха картини на тема безопасност в училище. Всички деца бяха наградени с подаръци и им беше организиран обяд в стола на завода.

13.06 2013

Спасителна акция на паднали от гнездото си лястовички

Три малки изпаднали от гнездото си лястовички, бяха намерени под силоза за клинкер в завод „Златна Панега Цимент” на 13 юни 2013 г. Благодарение на бързата реакция и екипна работа на служителите в завода, лястовичките бяха спасени, бе им оказана първа помощ и бяха поставени в приемни лястовичи гнезда на територията на завода. За да им бъде оказана уместна първа помощ беше направена консултация с ветеринарните лекари от „Спасителен център за диви животни-Зелени Балкани” в гр. Стара Загора и експерти по биоразнообразие в РИОСВ - Плевен, които са компетентни относно оказване на първа помощ.

05.06 2013

Инвестиционното предложение

ОБЯВА За обществеността

Уведомяваме Ви, че фирма „ЗЛАТНА ПАНЕГА ЦИМЕНТ” АД, с. Златна Панега 5760, ул. „Шипка” № 2, община Ябланица, ЕИК 820162213Адрес за кореспонденция: с. Златна Панега 5760, ул. „Шипка” № 2, община Ябланица, ЕИК 820162213, телефон, факс и е-mail: 02/8820101, факс: 02/8820201. има следното инвестиционно предложение:ПЛАНИРАНИ ПРОМЕНИ В РАБОТАТА НА ИНСТАЛАЦИИТЕ НА ПЛОЩАДКАТА НА ‘ЗЛАТНА ПАНЕГА ЦИМЕНТ” АД.

26.04 2013

Доброволци на ТИТАН България станаха „Лицата на изменението на климата”

На 26.04.2013 г. ТИТАН България организира доброволна инициатива за почистване, като бяха обхванати главен път Е83, третокласен път 103, района около завода ни в с. Златна Панега и защитената територия „Глава Панега”. В акцията по почистването участваха 82 доброволци - служители на ТИТАН България и на фирми, работещи на територията на завода. Отпадъците се събираха разделно на горими (хартия, пластмасови опаковки, текстил) и негорими (стъкло, строителни отпадъци, метали).

15.02 2013

ТИТАН България дарява цимент за 30 нови семейни къщи в село Бисер

ТИТАН България дарява цимент за 30 нови семейни къщи в село Бисер. В рамките на политиката на компанията за Корпоративна социална отговорност ТИТАН България се включи в Дарителската кампания "България е с вас". Със събраните средства от кампанията и направените от няколко големи български компании допълнителни дарения бяха построени 30 нови семейни къщи в село Бисер, които по план бяха завършени през октомври 2012 г.

15.12 2012

СЪОБЩЕНИЕ ЗА УЧАСТИЕ В НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ПО ЗДРАВЕ И БЕЗОПАСНОСТ ПРИ РАБОТА ПРЕЗ 2012 ГОДИНА

За трета поредна година дружество „Златна Панега Цимент” е номинирано с награда за определяне на носители на „Национални награди по здраве и безопасност при работа”. Конкурсът е организиран от Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда” и е за насърчаване дейностите, свързани с превенция и контрол на рисковете на работното място чрез активно включване на всички заинтересовани страни.

04.12 2012

Награда за участие в Европейска година на активния живот на възрастните хора

За участие в Европейска година на активния живот на възрастните хора и солидарността между поколенията - 2012 в Република България „Златна Панега Цимент” АД се включи с добрите си практики в Европейска година на активния живот на възрастните хора и солидарността между поколенията – 2012. Политиката на ръководството на завода е обвързана със създаване и поддържане на подходящи условия на труд на по-възрастните работници.

04.09 2012

„Златна Панега Цимент” се отчитат 1000 дни без трудова злополука

На 4.09.2012 г. в „Златна Панега Цимент” се отчитат 1000 дни без трудова злополука – успех за всички участници в производствения процес. Политиката на ръководството на завода е изцяло подчинена за създаване на здравословни и безопасни условия на труда, за да се работи при нулев травматизъм. Въвеждат се добри практики, които създават условия за участие на целият производствен състав за откриване, съобщаване и отстраняване на всяка опасност, която може да доведе до трудова злополука.

27.04 2012

Пролетно почистване

На 27.04.2012г. за поредна година „Златна Панега Цимент” АД организира доброволна акция за почистване в района на завода, както и в някои от близките населени места. Акцията обхвана и защитената територия „Глава Панега”, където, освен че бяха събрани битовите и строителните отпадъци, бяха възстановени и пътеките около извора. В акцията по почистването се включиха 80 доброволци - служители на „Златна Панега Цимент” АД и на някои от фирмите, работещи на територията на завода.

30.11 2011

Преместване на защитен вид Есенен Спиралник (Spiranthes spyralis)

Във връзка със стратегията на групата Титан за Корпоративната социална отговорност и следвайки фирмената политика и План за опазване и увеличаване на биоразнообразието в района, ръководството на "Златна Панега Цимент" АД предприе следните действия за опазване на вид от местната флора (вид орхидея), имащ статус на защитен с опасност от унищожаване на местообитанията му – Есенен Спиралник (Spiranthes spyralis).

17.06 2011

Инициатива за почистване на крайпътните отбивки около Златна Панега

На 17.06.2011 работници и служители от Златна Панега цимент АД, хора от временната заетост на община Ябланица и доброволци - от общинския център и от селата Златна Панега и Брестница почистиха осем крайпътни отбивки и ги направиха привлекателни за кратък отдих на пътуващите.

04.05 2011

Добре дошли в обновения сайт на Титан България!

От 04.05.2011г. Титан България е с изцяло обновен сайт. Ще се радваме, ако в него намерите най-доброто за Вашия бизнес. Стремим се да бъдем полезни на нашите клиенти и да им помогнем да направят бизнеса си по-успешен благодарение на нашите продукти.

13.08 2010

Нов бетонов възел IKEA

На 13.08.2010 г. беше открит бетонов възел на Титан Златна Панега Бетон при обект Икеа - София. Проектът е за 1 година и прогнозирано количество бетон 50000м3. Възелът е напълно автоматизиран със софтуер Протем и средно количество на час 70 м3.

05.07 2010

Нова вертикална мелница

Внедряването на енергоефективни технологии е добра възможност за намаляване влиянието на енергийните цени върху конкурентоспособността на българските компании. Това заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков на среща с мениджмънта на „Златна Панега Цимент” АД. Компанията реализира пилотен проект за вертикална мелница, която ще намали с 20% общото енергийно потребление на завода.

14.05 2010

"Green day" в Златна Панега Цимент

В края на дългата работна седмица, на 14.05.2010 г., в „Златна Панега Цимент” АД се проведе „Ден за озеленяване” на част от площадките в завода. В засаждането се включиха всички служители и работници на завода, както и колегите от офиса на фирмата в София. След засаждането на дърветата и храстите имаше и удовлетворени, и уморени. За озеленителите, разбира се, се подготви обилен обяд за възстановяване на загубената енергия.

31.08 2008

Над 55 милиона евро инвестиции

Над 55 милиона евро инвестиции за последните 4 години.

ТИТАН по света