Бъдещето на Европа

17.11.2015

Двудневната среща Enterprise 2020 Summit „Бъдещето на Европа” се състоя на 16-17 ноември 2015 г. в Арт център Bozar в Брюксел, Белгия. Организатор на събитието беше водещата европейска бизнес мрежа за корпоративна социална отговорност CSR Europe.

Enterprise 2020 представи 120 говорители, 50 изложбени щанда, 1170 минути възможности за осъществяване на контакти в мрежи и 15 интерактивни сесии. Главният изпълнителен директор на Група ТИТАН ‒ г-н Димитри Папалексопулос, взе участие в интерактивната дискусия „Подкрепа за звездите – бизнес, училища и младежта” заедно с гръцката студентка Василики Понтикиду, победител в състезанието CSR Student Competition.

Основен акцент на срещата беше учредяването на Европейския пакт за младежта, който ще създаде 100 000 работни места. Пактът обединява публичния сектор, търговските камари, бизнеса, образователните центрове, младежки НПО и изследователски институти, които ще си сътрудничат в отварянето на поне 100 000 нови качествени работни места и стажове за млади хора чрез създаването на 10 000 бизнес-образователни партньорства. Първите резултати от тази съвместна работа ще бъдат представени на среща на върха Enterprise-Еducation през декември 2017 г.

Инициативата се осъществи под патронажа на Негово величество краля на Белгия Филип и беше подкрепена от председателите на Европейската комисия, Европейския парламент и Европейския съвет Жан-Клод Юнкер, Мартин Шулц и Доналд Туск.

« Обратно

ТИТАН по света