ТИТАН БЪЛГАРИЯ в „Лидерите, които строят“

09.02.2016

На 18 февруари, 2016 г. в залата на Ректората на Университет по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ – София), г-н Александър Чакмаков – изпълнителен директор на ТИТАН България, се срещна със студенти на университета. Срещата е част от програмата на нашата компания за развитие на успешната ни работодателска марка и за изграждане връзки с академичната общност в България. Поканата за участие като лектор беше отправена към г-н Чакмаков от Hobelix и WishBox - инициатори на информационната програма „Лидерите, които строят“. Всяка седмица програмата осигурява възможност на студентите да се срещат с мениджъри на водещи компании в строителния сектор, които споделят опита си и дискутират по важни теми с тях.

Г-н Александър Чакмаков сподели с бъдещите инженери наблюденията си за това, че българското образование е на много добро ниво и стажовете в чужбина са необходими заради навлизането на новите технологии. Лекторът посъветва студентите да потърсят професионалната си реализацията в България, защото според него „времето, когато се избираше разнасянето на пица в чужбина пред започването на работа като инженер в България, е отминало“.

Според г-н Чакмаков ключът за успеха е да вярваш в себе и да имаш самочувствие да вземаш индивидуални и бързи решения. Дори и грешни, взетите решения могат да бъдат поправени, но закъснелите решения често са неадекватни за дадената ситуация.

По време на срещата студентите се запознаха със структурата на управление на компанията ТИТАН България, производствените процеси в циментовия завод в Златна Панега, както и с използването на новите технологии за съчетаване на икономическия растеж и намаляване на консумацията на горива и електроенергия. Към студентите беше отправена покана за посещение на циментовия завод на ТИТАН в Златна Панега и възможност за участие в стажантска програма.

« Обратно

ТИТАН по света