"Златна Панега Цимент" АД домакин на "Млад огнеборец - 2014"

12.05.2014

На 12 май 2014 година „Златна Панега Цимент” АД стана домакин на областно състезание с младежки противопожарни отряди „Млад огнеборец”. Това е съвместна инициатива на Областно управление пожарна безопасност и защита на населението – гр. Ловеч, Регионален инспекторат по образованието – гр. Ловеч, Община гр. Ябланица и „Златна Панега Цимент” АД. Състезанието е заключителен етап от проведени общински състезания между училища за изграждане култура по пожарна безопасност при учениците.

Дружеството предостави терен на територията на завода и съоръжения за провеждане на състезанието. Участваха 5 най-добри отбора на училища от градовете Ловеч, Троян, Тетевен, Луковит и Ябланица. Участници бяха 50 деца от V-ти до VІІІ-ми клас, екипирани със спортни облекла, защитни каски и организирани от своите треньори и учители.

Времето за провеждане на състезанието даде възможност да се осигури публика в подкрепа на малките състезатели от работници и служители на завода. В състезателните отбори имаше и деца на работници на завода, което засили емоционалната нагласа на публиката.

Състезанието включваше две дисциплини: „Бойно разгръщане на състезателна пътека” и „400 метра щафетно бягане с препятствия”. Първото място в комплексното класиране беше спечелено от отбора на ОУ ”Ив. Хаджийски” гр. Троян, на второ място се класира отбора на СОУ ”Г. Бенковски” гр. Тетевен и на трето място – отбора СОУ ”Св. Св. Кирил и Методий” гр. Ловеч.

Веднага бяха връчени и наградите – купи и грамоти от директора на дружеството, г-н Константинос Николау, от Началник комисар Кацарски, Началник инспекторат по образованието господин Еленко Начев и зам.кмета на гр.Ябланица. За всички участници имаше подарък шапка с логото на „Златна Панега Цимент” АД. Директорът на завода обяви дарение на съоръженията за противопожарна подготовка на училище „Васил Левски”- гр. Ябланица, с което се създават възможности за тренировки за изграждане на умения по пожарна безопасност.

Денят завърши с обяд за всички участници, осигурен от дружеството в заводския стол.

« Обратно

ТИТАН по света