Първи юни – един вълшебен ден за децата в Ябланица

01.06.2016

Тази година на 1 юни с помощта на „Златна Панега Цимент“ АД бе организиран един по-различен Ден на детето в община Ябланица. На състоялото се по случай празника тържество в детска градина „Райна Княгиня“ - град Ябланица, присъстваха и деца от филиалите в с. Златна Панега, с. Брестница и с. Добревци. За среща с тях беше поканена Милена Димова – журналист и автор на литература за деца, известна още като Феята на приказките сред малките читатели. Детската писателка отведе малчуганите на пътешествие във вълшебния свят на приказките като представи с приказен спектакъл своята детска книга – „На гости на дъгата“. Децата разбраха за силата на цветовете и вълшебното Цветно момченце, което живее в сърцето на дъгата и върши чудеса за тези, които вярват в тях. Те направиха и вълшебство в края на спектакъла, когато заедно с писателката изпратиха своето послание в света на приказките с думите: „Вярваме в чудеса, защото ги познаваме”.

Малките възпитаници за първи път се срещнаха с детски автор, разбраха как се раждат приказките, а Милена Димова им обеща да им гостува отново през септември и да им разкаже за добрите храни със своята приказка „Лакомникът“.

Титан България и авторката ще продължат да даряват вълшебство на децата и в следващи инициативи. Милена Димова ще посади заедно с децата цветни градинки и малки зеленчукови лехички, за да им покаже, че всяко нещо, което е създадено, целунато, обгрижено, възпитано с любов, е обречено на успех във времето.

Като спомен от прекрасния ден на раздяла писателката подари на всяко дете по една от своите книжки, средствата за които бяха осигурени от „Златна Панега Цимент“ АД. От срещата си с Милена Димова бяха изключително щастливи и развълнувани не само децата, но и възрастните в община Ябланица. Голяма изненада за Феята на приказките бе срещата с най-възрастната детска учителка в града, г-жа Давидова, която дойде специално за литературния приказен спектакъл и подари на авторката огромен букет с дъхави божури, набрани от градината ѝ с благодарност и вяра, че ще им гостува отново.

« Обратно

ТИТАН по света