Ученици от Тетевен и Ябланица участваха в кампанията за безопасно шофиране на ТИТАН Златна Панега „Карай внимателно. Стигни обезателно“

14.05.2024

Кампанията акцентира върху ключовите правила за безопасно шофиране и подкрепя бъдещите шофьори

Ученици от две училища - Национална професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване „Сава Младенов“ в гр. Тетевен и СУ „Васил Левски“ в гр. Ябланица, участваха в кампанията за безопасно шофиране на ТИТАН Златна Панега. Кампанията, наречена „Карай внимателно. Стигни обезателно“ акцентира върху ключови правила за безопасно шофиране и подкрепя бъдещите шофьори в професионалното им развитие.

Гимназистите имаха възможността да се включат в първата инициатива от кампанията за „Карай внимателно. Стигни обезателно“, която беше реализирана със съдействието на Сейфти Драйвинг Академи ЕООД, основана от осемкратният рали шампион на България Димитър Илиев. Той ръководи от дълги години своята школа за безопасно шофиране, в която хиляди водачи са подобрили уменията си зад волана.

В рамките на един ден, учениците преминаха през различни симулатори и изживяха разнообразни стресови ситуации на пътя като преобръщане на автомобил и челен удар. 17-годишните ученици получиха важни уроци за правилно поведение и отношение на пътя. Под ръковоството на експертите от екипа на Димитър Илиев учениците не само изпитаха усещането при кризисни ситуации, но и осъзнаха важността от поставянето на колан на предната и на задната седалка. Бъдещите млади шофьори тестваха и симулаторът за челен сблъсък, който пресъздаде силата на т.нар. „камшичен удар“.

„За нас е голямо удоволствие да се включим в кампанията на ТИТАН Златна Панега и да допринесем за подобряването на безопасността на служителите и младите хора, на които тепърва им предстои да станат шофьори. Целта на симулаторите е да покажат, че макар катастрофите да не могат да бъдат избегнати напълно, е абсолютно възможно да бъдат предотвратени техните фатални последствия, като се предприемат всички необходими предпазни мерки“ – коментираха от екипа на Димитър Илиев.

Съвместната инициатива със Сейфти Драйвинг Академи ЕООД, е само началото на мащабната кампания „Карай внимателно, стигни обезателно“ на ТИТАН Златна Панега. До края на годината в рамките й са планирани редица инициативи, които да насочат вниманието на служителите към важността на безопасността на пътя.

„Здравето и безопасността са най-значимият приоритет на компанията, затова неслучайно, решихме да посветим 2024 година на Пътната безопасност. Освен, че се грижи за служителите и подизпълнителите си, ТИТАН Златна Панега подкрепя и мотивира младите хора, като ежегодно помага за развитието на района, в който се намира завода. Кампанията „Карай внимателно, стигни обезателно“ цели да покаже, че безопасността на пътя е важна за всички, независимо дали управляват тежък камион, автомобил или просто пресичат на пешеходна пътека. Всеки един от нас, независимо от възрастта и професията си, носи отговорността за собствения си живот и този на околните.“ – каза Милен Станоев, директор на завода Титан Златна Панега.

ТИТАН Златна Панега се ангажира с подкрепата на младите хора в България и им предлага редица възможности за развитие, добиване на практически опит и надграждане на теоретичните знания и умения. Компанията е дългосрочно ангажирана с подобряване на своите процедури и практики, за да осигури сигурна и здравословна работна среда. Усилията й за безопасност не се ограничават до законови изисквания, а се основават на желанието и стремежа й за превенция и безопасно изпълнение на всяка дейност, независимо от нейния приоритет. ТИТАН Златна Панега активно подкрепя обучението на служителите си по теми като безопасност и превенция на риска, като прилага най-добрите практики в индустрията.

« Обратно

ТИТАН по света