Близо 350 участници се включват в кампанията за безопасно шофиране на ТИТАН Златна Панега „Карай внимателно. Стигни обезателно“

29.04.2024

Кампанията стартира първата си инициатива със съдействието на Сейфти Драйвинг Академи ЕООД на Димитър Илиев

Близо 350 служители и подизпълнители се включиха в първата инициатива от кампанията за безопасно шофиране на ТИТАН Златна Панега „Карай внимателно. Стигни обезателно“. Кампанията стартира със съдействието на Сейфти Драйвинг Академи ЕООД, основана от осемкратният рали шампион на България Димитър Илиев. В рамките на три дни – от 24 до 26 април, служителите имаха възможността да преминат през четири симулатора и да изживеят ситуации като преобръщане на автомобил и челен удар, както и да почувстват как се изкривява действителността при шофиране след употреба на алкохол със специалните АЛКО очила.

Четирите различни симулатора, през които служителите имаха възможността да преминат в рамките на един час на паркинга на Завод Титан Златна Панега, ги въвлекоха в различни стресови ситуации на пътя. Под ръковоството на експерти от екипа на Димитър Илиев участниците изпитаха усещането при преобръщане на автомобил и осъзнаха важността на поставянето на колан на предната и на задната седалка. Симулаторът за челен сблъсък пресъздаде силата на т.нар. „камшичен удар“, а АЛКО очилата дадоха възможност на участниците да изпитат баланса и зрението си след употреба на 0.8 и 1.5 промила алкохол.

„Целта на симулаторите е да покажат, че макар катастрофите да не могат да бъдат избегнати напълно, е абсолютно възможно да бъдат предотвратени техните фатални последствия, като се предприемат всички необходими предпазни мерки. За нас е голямо удоволствие да се включим в кампанията на ТИТАН Златна Панега и да допринесем за подобряването на безопасността на служителите.“ – коментираха от екипа на Димитър Илиев. Той ръководи от дълги години своята школа за безопасно шофиране, в която хиляди водачи са подобрили уменията си зад волана.

Съвместната инициатива със Сейфти Драйвинг Академи ЕООД, е само началото на мащабната кампания „Карай внимателно, стигни обезателно“ на ТИТАН Златна Панега. До края на годината в рамките й са планирани редица инициативи, които да насочат вниманието на служителите към важността на безопасността на пътя.

„Здравето и безопасността са най-значимият приоритет на компанията и основната ни цел е да няма никакви трудови злополуки. Неслучайно, решихме да посветим 2024 година на Пътната безопасност. Кампанията „Карай внимателно, стигни обезателно“ цели да покаже, че безопасността на пътя е важна за всички, независимо дали управляват тежък камион, автомобил или просто пресичат на пешеходна пътека. Всеки един от нас носи отговорността за собствения си живот и този на околните.“ – каза Милен Станоев, директор на завода Титан Златна Панега.

ТИТАН Златна Панега е дългосрочно ангажирана с подобряване на своите процедури и практики, за да осигури сигурна и здравословна работна среда. Усилията й за безопасност не се ограничават до законови изисквания, а се основават на желанието и стремежа й за превенция и безопасно изпълнение на всяка дейност, независимо от нейния приоритет. ТИТАН Златна Панега активно подкрепя обучението на служителите си по теми като безопасност и превенция на риска, като прилага най-добрите практики в индустрията.

« Обратно

ТИТАН по света