ТИТАН Златна Панега организира презентация на тема „Водата без която не можем! Пречистване на води“ за ученици от региона

22.04.2024

В края на март, по повод Световния ден на водата (22 март), ТИТАН Златна Панега организира презентация на тема „Водата без която не можем! Пречистване на води“. 57 ученици и 8 учители от четири училища от региона на завода присъстваха насъбитието . То включваше обиколка на пречиствателната станция за отпадни води на община Ябланица, както и демонстрация на проблемите, свързани със замърсяването на водните ресурси. Учениците имаха възможност да получат нови знания за значението на водата и да се запознаят със съвременните методи за нейното пречистване.

На презентацията присъстваха ученици от 3-ти до 7-ми клас от училищата ОУ "Христо Ботев" в с. Румянцево, СУ „Васил Левски“ в гр. Ябланица, „ОУ Христо Ботев“ в с. Брестница и ОУ „Любен Каравелов“ в с. Златна Панега. Експертите на ТИТАН Златна Панега показаха на практика как се разпространява замърсяването на водата и какви са методите за пречистването ѝ с демонстрации на живо. Освен че разказа подробно за това защо водата е безценен ресурс и защо трябва да я пазим, експертите по околна среда на ТИТАН Златна Панега, показаха на децата експеримент с калиев перманганат, за да покаже какво представлява замърсяването на водата. След обиколката на пречиствателната станция за отпадни води, Райна Данова ръководител на ПСОВ, показа как се случва на практита филтруването на водата на място в лабораторията на пречиствателната станция. .

„Горди сме, че можем да бъдем част от образователната трансформация и развитие на устойчиви практики. Щастливи сме, че събитието ни се радва на активно участие от страна на учениците и техните учители. Тяхната реакция и ангажираност са важни стъпки към формирането на екологично отговорно поведение и отношение към природата. Нашият ангажимент продължава и занапред и ние с нетърпение очакваме бъдещи инициативи заедно с хората от местните общности.“ – заявиха експертите на ТИТАН Златна Панега.

ТИТАН Златна Панега е дългосрочно ангажирана с подкрепата на младите хора в района, като им предлага редица възможности за развитие, придобиване на практически опит и надграждане на теоретичните знания и умения. През 2023 г. г. компанията организира иновативните уроци на тема „Карстовите красоти около нас“ за ученици от региона, които се проведоха в реална среда на езерото Глава Златна Панега. Презентацияте на тема „Водата без която не можем! Пречистване на води“ е поредното доказателство, че компанията работи активно в подкрепа на този ангажимент и има значителен принос в предаването на екологични знания и умения на младите поколения.

« Обратно

ТИТАН по света