Димитриос Михас, ръководител на отдела по икономически и търговски въпроси към посолството на Р. Гърция в България, посети завода на ТИТАН Златна Панега

02.05.2024

На 25 април 2024 г. г-н Димитриос Михас - ръководител на отдела по икономически и търговски въпроси към посолството на Р. Гърция в България, посети завода на ТИТАН Златна Панега. В рамките на посещението си той се срещна с г-н Адамантиос Францис, изпълнителен директор на ТИТАН Златна Панега и г-н Милен Станоев, директор на завода.

„Една от основните дейности на Търговската мисия на посолството е да изгражда контакт между българските и гръцките власти и по този начин да подпомага сътрудничеството и създаването на партньорства между предприемаческите общности на двете държави“, сподели г-н Михас по време на разговора.

„Целта ни е да сме близо до компаниите, които работят на българския пазар и да подпомагаме тяхното развитие с всички възможности на дипломацията.“ – допълни още той.

Г-н Францис запозна госта си с историята на завода и постиженията, които има в посока намаляване на екологичния отпечатък и производството на устойчиви продукти. Той не скри също и предизвикателствата, с които българската операция на ТИТАН се среща , а имено липсата на висококвалифицирани кадри, както и приложението на европейската директива „Механизъм за корекция на въглерода по границите“ (Carbon Border Adjustment Mechanism - CBAM), която трябва да възстанови равните условия между eвропейски и вносни продукти и да въведе въглероден данък върху вноса, подобен на разходите, плащани от европейските производители.

„Ние сме компания, която е ориентирана към устойчивостта във всяко едно отношение. Ние се грижим за нашите служители, нашите бизнес партньори и региона, в който работим. Като важен участник в местната икономика, ние подкрепяме селата около Златна Панега, за да бъдат привлекателни за младите хора, и ги насърчаваме да живеят и работят тук“- върху това акцентира г-н Францис.

По време на обиколката в завода г-н Станоев разказа на г-н Михас детайли относно производството на цимент, което беше особено интересно за него. „Впечатлен съм от мащаба на предприятието, но най-вече от отдадеността, с която работят хората тук и изключителните мерки за сигурност, които се прилагат“ каза на тръгване г-н Михас.

« Обратно

ТИТАН по света