Учреден е екологичен клуб в ОУ „Христо Ботев“ – с. Румянцево

16.10.2015

Екологичен клуб в ОУ „Христо Ботев“ – с. Румянцево е учреден съвместно от екипа по Корпоративна социална отговорност в „Златна Панега Цимент“ АД и ръководството на училището. Събитието се състоя на 16 октомври 2015 г. Клубът е третият от мрежата екологични клубове по поречието на р. Златна Панега и е част от инициативата „Да осиновим река Златна Панега“.

Проект „Повишаване на екологичното обществено съзнание чрез образование за устойчиво развитие и доброволчески био-мониторинг на река Златна Панега – Осинови река“ представи Венцислав Василев – Директор регионален офис на Регионален екологичен център за Централна и Източна Европа – клон България.

Проектът получи финансиране от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г. и се реализира в партньорство със „Златна Панега Цимент“ АД, Регионален исторически музей – гр. Плевен и Професионална гимназия по селско стопанство „Сергей Румянцев“ – гр. Луковит (ПГСС).

ОУ „Христо Ботев“ – с. Румянцево е третото училище по поречието на р.Златна Панега, което се включва в проекта. Ученици от екологичен клуб „Златната река“ в ПГСС представиха разработката на тема „Еко-герой в действие“, спечелила първо място в Международното състезание „Земята - позната и непозната“ в категория мултимедийна презентация през април 2015 г. в гр. Сандански.

Учениците от училището-домакин представиха приоритетите на екологичния клуб и конкретни инициативи, включени в програмата за 2015-2016 учебна година.

« Обратно

ТИТАН по света