Датският посланик в България Йес Брогорд Нилсен приветства постижението на ТИТАН Златна Панега за намаляване от 4% на въглеродните си емисии

09.02.2022

Н. Пр. Йес Брогорд Нилсен, посланик на Кралство Дания у нас посети завода Титан Златна Панега. По време на посещението беше обсъдена с Адамантиос Францис, Генерален директор на компанията, стратегията за смекчаването на климатичните изменения, основен приоритет в дейността на световния лидер в производството на цимент ТИТАН. За една година ТИТАН България е намалила специфичните емисии въглероден диоксид с 4%. Едновременно с това компанията у нас постига най-високата степен на заместване на конвенционалните (фосилни) горива с алтернативни горива, които съдържат повече от 30% въглеродно-неутрална биомаса.

Н. Пр. Йес Брогорд Нилсен беше придружен от представители на датската компания FLSmidth, която е лидер в производството на техника за циментовата и минната промишленост. Над десет милиона евро са инвестирани в съвместни проекти между ТИТАН Златна Панега и датската FLSmidth, лидер в циментовата и минната промишленост. В продължение на повече от 13 години компанията е партньор на ТИТАН. Съвместно са реализирани поредица от успешни проекти, които повишават ефективността в производството на цимент. Инвестират се дългосрочни усилия в обучения на инженерния състав на компанията, в редовни проверки и анализ на производствения процес. През последните няколко години и двете компании продължават да инвестират в иновации и дигитализиране на производствените процесите.

Зелената сделка е един от най-амбициозните планове на Европа, който цели намаляването на въздействието на човешката дейност върху околната среда и изменението на климата. Зелената сделка е нещо повече от екологичен план. Тя се стреми да трансформира икономическата дейност в кръгова, чрез нужното регулиране. Циментовият бизнес е неразделна част от този процес.

« Обратно

ТИТАН по света