ТИТАН Златна Панега разширява хоризонтите на ученици и студенти от цялата страна в петото издание на Summer Stroi.Academy

12.09.2023

За 4-та поредна година наши колеги от ТИТАН Златна Панега се включиха в практическата строителна академия Summer Stroi.Academy, по време на която споделиха с ученици и студенти опит и знания като по този начин ги въвеждат в света на строителния сектор. С участието си в петото издание на Summer Stroi.Academy ТИТАН Златна Панега за пореден път затвърждава ангажимента си за оказване на подкрепа на различни инициативи, свързани с образованието и професионалното развитие на младите в България.

Академията се проведе в рамките от 7 до 9 юли в гр. Габрово, по време на които 61 участника бяха разпределени на 10 работни площадки, оборудвани с иновативни материали и технологии. В рамките на академията участниците, напътствани от менторите, трябваше да изпълнят различни практически строителни задачи.

Един от менторите в Summer Stroi.Academy тази година бе инж. Анна Ачева-Василева, Строителен инженер в „Златна Панега Цимент“ АД. Заедно с нейна помощ ветераните в тазгодишното издание на академията (ученици и студенти, участвали в предходни издания изградиха три бетонови кашпи, които разположиха пред сградата на Община Габрово, и в които засадиха цветя.

“Участието ни в практическата лятна академия е изключително важно за нас. Ние не просто разказваме на младите за професионалните им възможности в строителния сектор в България, ние ги запознаваме с предизвикателството им показваме какво е да работиш в сферата. Съдействаме им разберат трудностите и отговорностите в професията, но и очарованието и удовлетворението от факта, че създават бъдеще за хората. да създадат нещо, което да остане за хората, и за бъдещите поколения“ разказа инж. Анна Ачева-Василева, Строителен инженер в „Златна Панега Цимент“ АД, и допълни: „Те се учат от нас, но и ние се учим от тях като виждаме техните очаквания от строителния бизнес, което ни дава очертания на посоката, в която трябва да се развиваме.“

Част от програмата на Summer Stroi.Academy тази година бяха и лекциите на експерти и професионалисти от сектора. Милен Станоев, Директор завод в „Златна Панега Цимент“ АД, запозна участниците с технологичния процес при производството на цимент, типове цимент и други строителни материали.

“Един от ангажиментите на ТИТАН България е да подхождаме отговорно към бъдещето, което включва не само да подпомагаме околната среда, но и да оказваме подкрепа на младите и тяхното развитие в България. Внимателно избираме инициативите, които подкрепяме и партньорите, с които работим в посока развитие на образованието и професионалните възможности за младите в България. Като си партнираме със Summer Stroi.Academy, се фокусираме върху развитието на строителния сектор“, сподели Милен Станоев, Директор завод в „Златна Панега Цимент“ АД, и допълни „За нас да бъдем част от Summer Stroi.Academy означава не само да запознаем младежите с особеностите в строителния бранш, но и да им дадем първоначалния кариерен тласък, от който се нуждаят, а именно изпълнението на практическо задание.“

Мисията на Summer Stroi.Academy е да подобри качеството на човешките ресурс в строителния сектор и да създаде среда за развитие на младите в сферата. Всяка година ученици между 10 и 12 клас и студенти I курс от цялата страна получават възможността да се срещнат с професионалисти в сферата и в рамките на три дни, чрез иновативния подход към обучението, да се запознаят с индустрията още преди началото на кариерния им път в сектора. Лятната практическа академия се провежда за пети път, като към момента в нея са взели участие около 300 ученици и студенти.

« Обратно

ТИТАН по света