Ежегодно почистване на река Златна Панега

25.03.2016

На 25 март 2016 година, по случай Световния ден на водата се проведе ежегодната акция на „Златна Панега Цимент” АД по почистване бреговете и коритото на р. Златна Панега.

Тази година инициативата по почистването, която е част от дейностите по корпоративна социална отговорност на ТИТАН България, се радва на изключителен интерес. В мероприятието се включиха множество доброволци от различни организации и институции - 50 ученици и учители от училищата в селата Златна Панега и Румянцево и град Луковит, служители на Регионален исторически музей Плевен – секция Природа и Регионален екологичен център за Централна и Източна Европа – клон България и представители на риболовен клуб „Стари видри”. Доброволците в акцията бяха подпомогнати от служителите на „ПЕПО 2000” и „Инвест-М”.

В резултат на активността и мотивацията на всички участници бяха събрани 267 чувала горими и 60 чувала негорими отпадъци. Те бяха извозени до инсталацията за производство на инженерно гориво в циментовия завод, където ще бъдат оползотворени в пещите за циментов клинкер.

« Обратно

ТИТАН по света