ТИТАН България подпомогна организирането на Северозападния шампионат по мотокрос 2021 г.

09.07.2021

ТИТАН България ежегодно подкрепя и помага за развитието на района, в който се намира завод „Златна Панега Цимент“. В нашия фокус попада подкрепата на спортни клубове и инициативи, с което се надяваме да подпомогнем задържането на млади хора в региона. Вярваме, че изграждането на традиции в спорта подпомага изграждането на здравословен начин на живот, възпитава в младежите упоритост, воля и дисциплина, създава нови приятелства и сплотена общност.

През 1988 г. е създаден мотоклуб Ябланица. През 1990 г. е направено първото трасе в България по стадион-крос - Прелог“, с дължина 1300 м. Макар и през годините клубът да е бил закрит, то интересът към спорта така и не стихва. И така през 2019 г. група ентусиасти възобновяват мотоциклетния спорт в гр. Ябланица и създават МСК „Ябланица МХ“.

Тази година ТИТАН България подкрепи организирането на Северозападния шампионат на България по мотокрос, на които домакини бяха МСК „Ябланица МХ“. Състезанието се проведе на 3-4 юли 2021 г. Като част от ангажимента ни към общността, през 2020 г. компанията дари 200 тона фракция от рециклиран бетон, който беше използван за обновяването на пътя до трасе „Прелог“.

Клуб „Ябланица МХ“ се справи достойно и успя да спечели няколко от челните места на състезанието:

Клас МХ85 – Данаил Стефанов (I място)

Клас МХ65 – Александър Цветков (I място)

Марио Георгиев (III място)

Клас МХ3450 – Любомир Лазаров (II място)

ТИТАН България поздравява победителите на Северозападния шампионат по мотокрос 2021 г.!

« Обратно

ТИТАН по света