Главният изпълнителен директор на ТИТАН Америка беше удостоен с Наградата за устойчиво развитие на Американския институт по бетона

12.10.2013

Арис Пападопулос, главен изпълнителен директор на ТИТАН Америка, беше удостоен с Наградата за устойчиво развитие на Американския институт по бетона (ACI) по време на есенната среща на института в гр. Финикс, щата Аризона (САЩ). Наградата бе връчена от ръководителя на института, Ан Елис.

Според служители на ACI, г-н Пападопулос е бил избран „заради неговото безпрецедентно и образцово лидерство при обединяването на бетоновата промишленост в Северна Америка, за да се даде обща насока в областта на устойчивото развитие; и заради неговите усилия в международен план, свързани с устойчивото развитие и издръжливостта на бетона”.

„Тази награда ме карта да се чувствам горд. Тя е и своеобразно признание за влиянието на ТИТАН Америка в бранша,” заяви г-н Пападопулос. „Наградата е от особено значение за нас, тъй като за първи път се връчва на висш представител на циментовата промишленост,” добави той.

Освен главен изпълнителен директор на ТИТАН Америка, г-н Пападопулос е основател и председател на Общата инициатива за устойчиво развитие на бетоновата промишленост (CJSI), председател на Номиниращия комитет на Асоциация „Портланд цимент” (PCA), бивш председател на самата асоциация и на нейните комисии по устойчиво развитие и комуникации, както и бивш председател на Консултативната група на представителите на частния сектор към Стратегията на ООН за намаляване на бедствията (UNISDR).

Г-н Пападопулос е член на управителния съвет на CTL Group и на Браншовата консултативна група на Звеното за устойчивост на циментопроизводството към Масачузетския технологичен институт. Бил е и член на редакторския съвет на публикации на ACI. Г-н Пападопулос многократно е правил изказвания пред Конгреса на САЩ по въпроси, свързани с индустрията и заетостта. Защитава каузата за издръжливостта на цимента и намаляване риска от бедствия при две конференции на Глобалната платформа на ООН за намаляване на риска от бедствия, както и по време на Конференцията на ООН за устойчиво развитие „Rio+20”.

« Обратно

ТИТАН по света