ТИТАН България участва за втора година в Лятна Академия Лидерите на Хобеликс

20.07.2021

Ние в ТИТАН България подкрепяме мотивирането и помагането на младите хора в първите им стъпки на кариерния път. Затова и подкрепяме младежки инициативи като тези на Хобеликс. Чрез проекта Лятна Академия Лидерите участниците се запознават със света на архитектурата и строителството, като едновременно събират знания, придобиват умения и се забавляват.

Целта - да срещне бизнеса и образованието директно на строителната площадка

Събитието се проведе на 2 – 4 юли в гр. Габрово. Ученици и студенти между 16 и 20 години от цялата страна се събраха, за да се срещнат с повече от 20 експерта от доказани в строителния сектор компании, които предадоха свои познания и опит. Участниците бяха разделени на 16 отбора по 5 – 6 души. Младежите се изправиха пред практически задачи, всяка от които трябваше да приключат в рамките на един час. Така те придобиха опит в редене на паваж, изграждане на покривна и стенна изолация, фугиране, монтаж и демонтаж на кофражно скеле, приготвяне и работа с бетонови смеси. Учиха се също на работа в екип, създаваха нови връзки и добри приятелства.

Представители от страна на ТИТАН България бяха Милен Станоев – Директор на завод „Златна Панега Цимент“, Анна Ачева – строителен инженер и Даниел Цветков – Директор „Поддръжка“.

И тази година Милен Станоев беше лектор на събитието. Той запозна участниците с пътя на ТИТАН България към успеха – както трудностите, така и постиженията на компанията. Участниците оцениха с една от най-високите оценки презентацията му относно това как се произвежда цимент, като определиха представянето му като интересно и креативно.

“Всички ментори представяха интересна и със сигурност полезна информация, но някои я представиха по-сухо. Когато представянето е по-разчупено (пример - това на Милен Станоев), дори нещо, което не ми се е струвало интересно преди, успя да предизвика интерес.“

(участник в Лятна Академия Лидерите)

Инж. Анна Ачева участва като ментор на младежите. Тя им помагаше по време на задачите, като им даваше съвети и предоставяше знания от своя опит в строителния сектор. Младите хора приемаха напътствията й с внимание и се справяха в мисията си сплотени и вдъхновени.

“Абсолютно перфектни. Не се шегувам. Винаги бяха насреща, винаги знаеха как да реагират, винаги ни подкрепяха и не бяха там само за състезанието. Лично аз ги намирам за много интелигентни хора, които си разбират от работата и не случайно са били, са част и дано и занапред останат ментори. Нещо друго, стягаха ни да работим в екип, нещо, което е изключително важно, през тези два дни разбрах същността и важността от работата в екип. Много Ви благодаря за възможността и затова, че Ви взех FB и Instagram.“

(участник от Лятна Академия Лидерите)

Ветераните от миналия сезон на Лятна Академия Лидерите, чийто ментор беше инж. Анна Ачева, имаха проект за изграждане на арт пейка от стоманобетон и дърво със зелено растение. За тази цел те използваха цимент на ТИТАН България. Младежите се справиха със задачата с концентрацията на професионалисти, като в същото време се забавляваха. Пейката беше построена точно до инсталацията от миналата година – статуя на две човешки фигури, символизиращи нуждата от общуване по време пандемия.

Участниците закриха събитието навън с право хоро, водено от нашата инж. Анна Ачева. По-късно младежите се събраха, за да получат подаръци от всички компании – партньори на Хобеликс. За победители бяха избрани 3 отбора по 6 души.

Това е четвъртото събитие, на което ТИТАН България и „Хобеликс“ си сътрудничат успешно. Предишните партньорства са в Сезон 5 на Академия Лидерите през март 2021 г., Лятната Академия Лидерите през септември 2020 г. и Сезон 1 през юли 2017 г.

« Обратно

ТИТАН по света