Ежегодно пролетно почистване на река Златна Панега

20.04.2018
Изпълнителният директор, директорът на завода и финансовият директор на ТИТАН България също се включиха в почистването

На 20 април 2018 г. се проведе за пореден път ежегодно пролетно почистване на река Златна Панега. Инициативата е част от добрите практики по проект „Да осиновим река Златна Панега“ и се организира от „Златна Панега Цимент“ АД от 2013 г. И тази година събитието се радваше на изключителен интерес – участваха над 100 доброволци, сред които служители на компанията и на фирми подизпълнители („Пепо 2000“, „Инвест М“), рибари от Риболовен клуб „Стари видри“, ученици и учители от училищата в с. Златна Панега, Орешене, Брестница и Румянцево.

Преди да се отправят към местата за почистване участниците бяха приветствани от г-н Адамантиос Францис, изпълнителен директор на компанията. Г-н Францис отправи благодарност за участието и подчерта отговорността, която носи всеки от нас за опазването на чистотата на природата, която ни заобикаля.

Доброволците бяха разделени на групи според предварително определените райони за почистване – извора, коритото и бреговете на река Златна Панега, училището и детската градина в с. Златна Панега, парка в с. Румянцево, дъбовата градина в с. Брестница, околностите на завода. Компанията осигури необходимите ръкавици, чували за отпадъците, минерална вода и автобусен транспорт до по-отдалечените райони за почистване. По време на почистването отпадъците бяха събирани разделно на горими и негорими, като негоримите бяха извозени до пещите на завода, където да бъдат оползотворени в горивния процес.

С много позитивни емоции протече дейността по почистването във всички групи. След почистването, удовлетворени от положените усилия, участниците се събраха под сенките на разпънатите на поляната на завода тенти за празничен обяд. След обяда г-н Францис лично поздрави и връчи на всеки от участвалите ученици награда за добре свършената работа и позитивния пример, който всеки от тях дава в региона.

Учениците с техните награди от ТИТАН
Ученици от с. Брестница почистват дъбовата гора
Ученици от с. Дерманци след почистването
На всички участници в почистването бяха раздадени работни ръкавици
Обща снимка на всички участници
Участниците от с. Брестница събраха разделно отпадъците в дъбовата гора

« Обратно

ТИТАН по света