В кариера „Златна Панега” бяха засадени 474 фиданки

03.04.2015

В кариера „Златна Панега” бяха засадени 474 фиданки обикновен - ясен и дъб (цер и летен дъб) с цел рекултивация на експлоатираните терени на 03 април 2015 г.

„Фиданките са отгледани в разсадника на завода, като видовете бяха подбрани да са местни, типични за региона. Те най-добре ще виреят на регионалния климат и ще осигурят най-подходящия хабитат за животните”, каза Иванина Чулкова, специалист „Опазване на околната среда” в циментовия завод. „Доброволческото мероприятие премина в колективен дух, хората се забавляваха докато работеха”, допълни тя.

В акцията взеха участие както служители на „Златна Панега Цимент” АД, така и на фирми подизпълнители, които извършват различни дейности на територията на завода.

„Изключително сме благодарни за сериозното и отговорно отношение към политиката на завода по Корпоративната и социална отговорност, която показаха служителите на фирми „Елитис” ООД, „Инвест М-1”, ЕТ „Пепо 2002”, ЕТ „Нейко Марков” и „Копекс” ООД”, сподели Славина Петрова, административен специалист в „Златна Панега Цимент” АД.

В събитието се включиха и доброволци, които не работят на територията на завода. Запитани защо участваха в акцията по залесяване, Борис и Михаела от София отговориха, „Изпитваме дълг към България и нейната красива природа. Радваме се, че имаме възможност да допринесем с труда си за една зелена кауза”.

Рекултивиран бе хоризонт 255 участък Изток на предварително оразмерена площ от 3500 кв.м. Непосредствено след засаждането фиданките бяха полети, като поливането ще продължи и през идната седмица, тъй като докато растат имат нужда от много вода. Времето бе хладно и дъждовно, което бе благоприятно за прихващането. Изкопаването на посадъчния материал бе извършено с фадрома, а оформяне на дупките за разполагане на дръвчетата с прави лопати и мечове на Колесов.

« Обратно

ТИТАН по света