Д-р Мартин Шнайдер (VDZ) посети завода в Златна Панега

20.07.2016

На 19 и 20 юли 2016 по покана на Изпълнителния директор на „Златна Панега Цимент“ г-н Александър Чакмаков в България на приятелско посещение беше д-р Мартин Шнайдер, който е Главен изпълнителен директор на Германската циментова асоциация (VDZ) и ръководител на Изследователския институт към VDZ, както и Управляващ директор на Европейската циментова научно-изследователска асоциация (ECRA), чиито седалища са в Дюселдорф, Германия. Д-р Шнайдер има докторска степен от Института по приложна физика към Университета в Бон. Той работи във VDZ от 1991, като първата му работа е била свързана с технологиите за опазване на околната среда и химията на цимента.

Д-р Шнайдер посети завода и се срещна с част от ръководството и средния мениджмънт. Директорът на завода, г-н Милен Станоев, представи „Златна Панега Цимент“, като обърна внимание не само на историята и настоящото състояние на предприятието, но и на постиженията и бъдещите планове за развитие, както и на настоящите големи проекти. Презентацията беше последвана от интересна дискусия, в която се засегнаха темите за използването на алтернативни горива и бъдещите лимити за емисии на газове, както и за нови типове цимент и технологии. Д-р Шнайдер беше впечатлен от това колко бързо сме постигнали заместване с алтернативни горива и от резултатите по отношение на използването им, както и от програмата за бъдещото развитие в тази насока.

Целта на посещението на д-р Шнайдер е бъдещо по-близко сътрудничество с VDZ и съдействие за въвеждане в „Златна Панега Цимент“ на модерни практики, технологии и ноу-хау в циментопроизводството, основани на резултатите от последните и най-нови научни изследвания в областта.

В края на посещението си в завода д-р Шнайдер заедно с господата Чакмаков и Станоев направи обиколка из завода и разгледа съоръженията и инсталациите. Гостът беше особено впечатлен от визията и озеленяването на завода, което е изключителна рядкост дори и в модерните циментови заводи.

« Обратно

ТИТАН по света