„Златна Панега Цимент“ АД спечели първо място в конкурса „Годишните национални награди по безопасност и здраве“ за 2020 година

30.03.2021

“Златна Панега Цимент” АД спечели първо място в категорията за средни предприятия за 2020 година в конкурса „Годишни национални награди по безопасност и здраве“. Конкурсът се организира от Фондация „Център по безопасност и здраве при работа“ под патронажа и със съдействието на изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“ към Министерството на труда и социалните грижи.

Наградата за първо място на „Златна Панега Цимент“ АД бе връчена на директора завода инж. Милен Станоев от конфедералния секретар на КТ "Подкрепа" Александър Загоров на церемония през март 2021 г.

За единадесета поредна година българските предприятия имаха възможността да покажат и споделят своите добри практики в осигуряването на здравословни и безопасни условия на труд. Основният показател при оценяването на участниците за 2020 година бяха добрите практики, приложени в борбата и превенцията срещу COVID–19, като се вземат под внимание най-вече иновативните стратегии и проекти, внедрени от кандидатите в процеса на работа.

Своята специална подкрепа и уважение засвидетелстваха представители на държавните институции, работодателските и синдикалните организации, които работят в сферата на подобряване на безопасните и здравословни условия на труд. Заместник-министърът на здравеопазването Слави Пачалов, изпълнителният директор на „Главна инспекция по труда“ Румяна Михайлова и представители на Министерството на труда и социалната политика поздравиха наградените компании за добрите практики в опазването здравето на служителите.

„Златна Панега Цимент“ АД редовно участва в конкурса „Годишни национални награди по безопасност“, като досега е печелила три първи места (за 2012 г., 2014 г. и 2020 г.) и една специална награда за цялостна системна политика за осигуряване на безопасност (за 2013 г.).

« Обратно

ТИТАН по света