В ТИТАН ЗЛАТНА ПАНЕГА доброто корпоративно управление е синоним на етични бизнес практики, прозрачност, открита комуникация, отчетност и устойчиво развитие.

Всички новини

14.05 2024

Ученици от Тетевен и Ябланица участваха в кампанията за безопасно шофиране на ТИТАН Златна Панега „Карай внимателно. Стигни обезателно“

Ученици от две училища - Национална професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване „Сава Младенов“ в гр. Тетевен и СУ „Васил Левски“ в гр. Ябланица, участваха в кампанията за безопасно шофиране на ТИТАН Златна Панега. Кампанията, наречена „Карай внимателно. Стигни обезателно“ акцентира върху ключови правила за безопасно шофиране и подкрепя бъдещите шофьори в професионалното им развитие.

29.04 2024

Близо 350 участници се включват в кампанията за безопасно шофиране на ТИТАН Златна Панега „Карай внимателно. Стигни обезателно“

Близо 350 служители и подизпълнители се включиха в първата инициатива от кампанията за безопасно шофиране на ТИТАН Златна Панега „Карай внимателно. Стигни обезателно“. Кампанията стартира със съдействието на Сейфти Драйвинг Академи ЕООД, основана от осемкратният рали шампион на България Димитър Илиев. В рамките на три дни – от 24 до 26 април, служителите имаха възможността да преминат през четири симулатора и да изживеят ситуации като преобръщане на автомобил и челен удар, както и да почувстват как се изкривява действителността при шофиране след употреба на алкохол със специалните АЛКО очила.

22.04 2024

ТИТАН Златна Панега организира презентация на тема „Водата без която не можем! Пречистване на води“ за ученици от региона

В края на март, по повод Световния ден на водата (22 март), ТИТАН Златна Панега организира презентация на тема „Водата без която не можем! Пречистване на води“. 57 ученици и 8 учители от четири училища от региона на завода присъстваха насъбитието . То включваше обиколка на пречиствателната станция за отпадни води на община Ябланица, както и демонстрация на проблемите, свързани със замърсяването на водните ресурси. Учениците имаха възможност да получат нови знания за значението на водата и да се запознаят със съвременните методи за нейното пречистване.

03.04 2024

Титан Златна Панега бе отличен като „Бронзов партньор“ от SOS Детски селища България

Титан Златна Панега получи награда в категория „Бронзов партньор“ на осмото поредно събитие за отличаване на най-значимите корпоративни партньори на Сдружение SOS Детски селища България. Oфициалната церемония се проведе в края на март в хотел „Метрополитън“ и беше посетена от представители на SOS Детски селища България, деца от приемни семейства в София и семейни домове във Велико Търново и Габрово.

12.09 2023

ТИТАН Златна Панега разширява хоризонтите на ученици и студенти от цялата страна в петото издание на Summer Stroi.Academy

За 4-та поредна година наши колеги от ТИТАН Златна Панега се включиха в практическата строителна академия Summer Stroi.Academy, по време на която споделиха с ученици и студенти опит и знания като по този начин ги въвеждат в света на строителния сектор. С участието си в петото издание на Summer Stroi.Academy ТИТАН Златна Панега за пореден път затвърждава ангажимента си за оказване на подкрепа на различни инициативи, свързани с образованието и професионалното развитие на младите в България.

12.09 2023

За втора поредна година „Златна Панега Цимент“ финансира летни занимания за ученици от с. Брестница

Близо 40 ученици наваксаха пропуски и развиха полезни умения по време на Лятната СТАРТ Академия

За втора поредна година „Златна Панега Цимент“ АД финансира Лятна СТАРТ Академия в с. Брестница, община Луковит. По време на летните занимания близо 40 деца от първи до седми клас имаха възможността да наваксат пропуснатия през годината учебен материал, както и да развият нови ценни умения.

30.05 2023

ТИТАН Златна Панега и деца от училищата в региона се грижат заедно за природните богатства на България

Деца от училищата в с. Златна Панега, с. Румянцево, с. Брестница и техните учители се включиха в иновативни открити уроци.

За да популяризираме и, в същото време, да запазим заобикалящите ни природни богатства, стартирахме поредица от иновативни открити уроци, посветени на различни екологични теми.

09.07 2021

ТИТАН България подпомогна организирането на Северозападния шампионат по мотокрос 2021 г.

ТИТАН България ежегодно подкрепя и помага за развитието на района, в който се намира завод „Златна Панега Цимент“. В нашия фокус попада подкрепата на спортни клубове и инициативи, с което се надяваме да подпомогнем задържането на млади хора в региона. Вярваме, че изграждането на традиции в спорта подпомага изграждането на здравословен начин на живот, възпитава в младежите упоритост, воля и дисциплина, създава нови приятелства и сплотена общност.

30.11 2020

„ЗЛАТНА ПАНЕГА ЦИМЕНТ“ АД С ГРАМОТА ЗА ДАРИТЕЛ НА ОБЩИНА ТЕТЕВЕН

ТИТАН „Златна Панега Цимент“ АД беше отличена с Грамота и плакет за дарител на Община Тетевен благодарение на своя принос в развитието на региона и дългосрочна работа от обществена значимост.

10.06 2018

ТИТАН България e "Компания, даваща крила на българското образование“

ТИТАН България беше отличена като „Компания, даваща крила на българското образование“. Конкурсът за бизнес организации, имащи съществен принос за българското образование, се проведе през май в рамките на кампанията „Дни на приобщаването 2018: Дайте им крила“ по инициатива на Център за приобщаващо образование.

20.04 2018

Ежегодно пролетно почистване на река Златна Панега

На 20 април 2018 г. се проведе за пореден път ежегодно пролетно почистване на река Златна Панега. Инициативата е част от добрите практики по проект „Да осиновим река Златна Панега“и се организира от „Златна Панега Цимент“ АД от 2013 г. И тази година събитието се радваше на изключителен интерес – участваха над 100 доброволци, сред които служители на компанията и на фирми подизпълнители („Пепо 2000“, „Инвест М“), рибари от Риболовен клуб „Стари видри“, ученици и учители от училищата в с. Златна Панега, Орешене, Брестница и Румянцево.

30.01 2018

Национален план на България по Европейски пакт на младежта

На 30 януари 2018 г. се състоя събитие, на което Българската мрежа на Глобалния договор на ООН представи предложение за национален план на България по Европейски пакт за младежта. Европейският пакт за младежта, иницииран от най-голямата европейска бизнес мрежа на отговорния бизнес CSR Europe, е взаимен ангажимент на бизнеса и лидерите на Европейския съюз.

21.07 2017

Новият изпълнителен директор на ТИТАН България участва в среща-дискусия за българското образование

На 21 юли 2017 новият изпълнителен директор на ТИТАН България г-н Адамантиос Францис и г-жа Люба Никифорова, член на Комитета по корпоративна социална отговорност и комуникации на компанията, участваха в съвместна среща между членовете на Сдружение „Образование България 2030“ и г-н Юрки Катайнен – зам.-председател на ЕК по въпросите на заетостта, растежа, инвестициите и конкурентоспособността.

07.04 2017

Пролетното почистване на река Златна Панега – една нова традиция

На 7 април 2017 г. за пета поредна година се проведе пролетно почистване на бреговете и коритото на река Златна Панега. Организирана за първи път през 2013 г., като част от инициативите по проект „Да осиновим река Златна Панега“ на „Златна Панега Цимент“ АД, днес акцията по почистване на реката започва да се превръща в традиция, обединяваща усилията на все повече доброволци за по-чиста природа и по-добър облик на региона.

22.02 2017

ТИТАН България участва в стратегическа среща за българското образование

На 22 февруари 2017 година ТИТАН България взе участие в Годишна стратегическа среща на мрежата Образование България 2030. След активни дискусии и работа по групи участващите над 40 организации, обединени от каузата за достъпно и качествено българско образование, избраха ключовата цел, към която ще бъдат насочени общите им усилия в следващите няколко години, а именно – превръщане на образованието в национален приоритет.

30.09 2016

Новини по Проект “Повишаване на екологичното обществено съзнание чрез образование за устойчиво развитие и доброволчески био-мониторинг на река Златна Панега - Осинови река”

Новини по Проект “Повишаване на екологичното обществено съзнание чрез образование за устойчиво развитие и доброволчески био-мониторинг на река Златна Панега - Осинови река”

30.09 2016

Проект “Повишаване на екологичното обществено съзнание чрез образование за устойчиво развитие и доброволчески био-мониторинг на река Златна панега - Осинови река”

Проект “Повишаване на екологичното обществено съзнание чрез образование за устойчиво развитие и доброволчески био-мониторинг на река Златна панега - Осиновирека” се изпълнява от Регионален екологичен център за централна и Източна Европа – клон България, с партньори Златна Панега Цимент АД, Регионален исторически музей,

01.06 2016

Първи юни – един вълшебен ден за децата в Ябланица

Тази година на 1 юни с помощта на „Златна Панега Цимент“ АД бе организиран един по-различен Ден на детето в община Ябланица. На състоялото се по случай празника тържество в детска градина „Райна Княгиня“ - град Ябланица, присъстваха и деца от филиалите в с. Златна Панега, с. Брестница и с. Добревци. За среща с тях беше поканена Милена Димова – журналист и автор на литература за деца, известна още като Феята на приказките сред малките читатели.

30.05 2016

Театрално представление в Ябланица

На 30 май 2016 г. по покана на „Златна Панега Цимент“ АД в Народно читалище „Наука“ в град Ябланица гостува театрална формация „Мелпомена“.

09.05 2016

Новини по Проект “Повишаване на екологичното обществено съзнание чрез образование за устойчиво развитие и доброволчески био-мониторинг на река Златна Панега - Осинови река”

На 9 май 2016 г. в рамките на проект „Осинови река” в завода на „Златна Панега Цимент" АД бе проведено първото обучение на учители от ПГСС - гр. Луковит, ОУ „Л. Каравелов” - с. Златна Панега и ОУ „Христо Ботев” - с. Румянцево.

28.04 2016

Зарибяване на река Златна Панега

На 28 април 2016 година, като продължение на миналогодишната инициатива на „Златна Панега Цимент” АД и Мухарски клуб „Стари видри”, се проведе зарибяването на р. Златна Панега с балканска пъстърва (Salmo trutta fario) – най-ценният и бързо изчезващ вид в реките на България. И тази година нашите активни партньори и съмишленици от Мухарски клуб „Стари видри” извършиха зарибяването със закупените от Пъстървово стопанство „Тошков Чарк”, гр. Батак 10 000 броя малки балкански пъстърви.

25.04 2016

Проект „Промяната започва от нас“

През април 2016 година завърши успешно работата по проекта „Промяната започва от нас“, изготвен и реализиран от Фондация „Помощ за благотворителност в България“ в партньорство с Фондация „С.Е.Г.А. – Старт за ефективни граждански алтернативи“ с активната подкрепа на „Златна Панега Цимент“ АД. Основната цел на проекта е подпомагане на активното гражданство и насърчаване на доброволчеството и колективните дейности на младите хора в обществена полза. За изпълнението на тази цел бяха избрани младежи с лидерски качества от селата Орешене, Златна Панега и Брестница, община Ябланица.

15.04 2016

Конкурс за пано "Осинови река"

Повишаване на екологичното обществено съзнание чрез образование за устойчиво развитие и доброволчески биомониторинг на река Златна Панега - Осинови река.

Жури от представители на организациите партньори по проекта ще присъди наградите на конкурса за пано "ОСИНОВИ РЕКА". Право на учасие имат деца от 8 до 18 години.

25.03 2016

Ежегодно почистване на река Златна Панега

На 25 март 2016 година, по случай Световния ден на водата се проведе ежегодната акция на „Златна Панега Цимент” АД по почистване бреговете и коритото на р. Златна Панега.
Тази година инициативата по почистването, която е част от дейностите за корпоративна социална отговорност на фирма Титан, се радва на изключителен интерес.

09.02 2016

ТИТАН БЪЛГАРИЯ в „Лидерите, които строят“

На 18 февруари, 2016 г. в залата на Ректората на Университет по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ – София), г-н Александър Чакмаков – изпълнителен директор наТИТАН България, се срещна със студенти на университета. Срещата е част от програмата на нашата компания за развитие на успешната ни работодателска марка и за изграждане връзки с академичната общност в България.

31.12 2015

Да дарим топла дреха

Доброволческата инициатива под наслов „Да дарим топла дреха” се проведе сред служителите на „Златна Панега Цимент” АД през студените месеци в края на 2015 г. Съвместно с кметовете на селата Златна Панега, Брестница и Орешене бяха идентифицирани 18 крайно бедни семейства, на които бяха предоставени дарения за Коледа и новогодишните празници.

17.11 2015

Бъдещето на Европа

Двудневната среща Enterprise 2020 Summit „Бъдещето на Европа” се състоя на 16-17 ноември 2015 г. в Арт център Bozar в Брюксел, Белгия. Организатор на събитието беше водещата европейска бизнес мрежа за корпоративна социална отговорност CSR Europe. Enterprise 2020 представи 120 говорители, 50 изложбени щанда, 1170 мин. възможности за осъществяване на контакти в мрежи и 15 интерактивни сесии.
16.10 2015

Учреден е екологичен клуб в ОУ „Христо Ботев“ – с. Румянцево

Екологичен клуб в ОУ „Христо Ботев“ – с. Румянцево е учреден съвместно от екипа по Корпоративна социална отговорност в„Златна Панега Цимент“ АДи ръководството на училището. Събитието се състоя на 16 октомври 2015 г. Клубът е третият от мрежата екологични клубове по поречието на р. Златна Панега и е част от инициативата „Да осиновим река Златна Панега“.

17.09 2015

Благотворителен концерт в Съевата дупка

Благотворителен концерт в пещера Съева дупка се проведе на християнския празник „Вяра, Надежда и Любов” на 17 септември 2015 г. Събитието премина под патронажа на г-жа Бояджиева – областен управител на Ловеч, и с партньорството на „Златна Панега Цимент” АД.
Благотворителният концерт се състоя по повод 30-годишнината от въвеждане на музикалното образование в ОУ „Георги Бенковски“ с. Черни Вит, община Тетевен.

01.06 2015

„Златна Панега Цимент“ АД дари апаратура за костна хирургия

Апаратура за костна хирургия дари „Златна Панега Цимент“ АДна УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ ЕАД – гр. Плевен през юни 2015 г.

„Този универсален апарат служи за прерязване на малки костни фрагменти, като има и специално предназначение при прерязване на големи кости“ – каза д-р Йордан Вълешков от УМБАЛ „Д-р Георги Странски“. Той обясни, че втората му секция представлява инструмент, с който могат да се обработват костите за специфични ортопедични операции.

28.05 2015

Зарибяване на река Златна Панега

Доброволци от Мухарски клуб „Стари видри”, със съдействието на циментов завод „Златна Панега Цимент” АД, зарибиха река Златна Панега с балканска пъстърва на 28 май 2015 г. Над 10 000 малки балкански пъстърви бяха закупени от Пъстървово стопанство „Тошков Чарк”, гр. Батак и транспортирани в найлонови чували с кислород до река Златна Панега.

12.05 2015

Започва работата по проект "Промяната започва от нас"

Фондация „Помощ за благотворителността в България” в партньорство с фондация "Старт за ефективни граждански алтернативи" започва работа по проект ”Промяната започва от нас”. Проектът е с продължителност 10 месеца – от май 2015 г. до март 2016 г., а финансирането е от Програмата за подкрепа на неправителствени организации в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009 г. – 2014 г.

21.03 2015

Почистване на река Златна Панега по случай Световния ден на водата

На 21 март 2015 г. доброволци от "Златна Панега Цимент" АД, риболовци от клуб "Стари видри" и ученици от ПГСС "Сергей Румянцев" - гр. Луковит отбелязаха Световния ден на водата като проведоха акция за почистване на р. Златна Панега. Съвместното почистване на коритото и по поречието на реката се провежда за втора поредна година и е част от дейностите по корпоративна социалната отговорност на компанията ТИТАН. Тази година акцията протече при добро време и шеговит дух.

27.02 2015

Мартенски базар

Инициативата на Фондация „Заедно в час” за изработка на мартеници от естествени материали бе топло приета от служителите на „Златна Панега Цимент” АД. На 27 февруари 2015 г. в административната сграда на завода се проведе базар за мартеници, изработени от децата в местните училища. Средствата от продажбите ще се използват за екскурзия на учениците до кораба Радецки в гр. Козлодуй.

09.12 2014

Учредяване на екологичен клуб в училище „Любен Каравелов”- с. Златна Панега

Учредяването на Ученически екологичен клуб в основно училище „Любен Каравелов”- с. Златна Панега, премина под наслов „Да осиновим река Златна Панега”, на 9 декември 2014 г. Дискусията, съпровождаща събитието, засегна теми, свързани с важността на опазването на природната среда чиста, включително разпознаване и използване на мини-системата за сметосъбиране от бетонови кошчета, разположени по поречието на река Златна Панега.

28.10 2014

Среща на европейските локални мрежи на Глобалния договор на ООН в Скопие

Македонската мрежа на Глобалния договор на ООН отбеляза своята 10-годишнина от основаването си, като бе домакин на ежегодната среща на местните европейски мрежи на Global Compact на 28 октомври 2014 г. в Скопие. Конференцията под наслов „Социалната отговорност – необходимост за конкурентен и устойчив бизнес” предостави форум на социално отговорни бизнес организации да представят каузите, чрез които допринасят за устойчиво развитие в различни сфери от обществения живот.

09.10 2014

Отлично представяне на юноши в практика по „Растениевъдство”

Ученическа практика по „Растениевъдство” се проведе в разсадника на циментов завод Титан - Златна Панега Цимент на 9 октомври 2014 г. Денят започна с обучение по здравословни и безопасни условия на труд, проведено от Веселина Кирилова, началник отдел „Здраве и безопасност при работа”. Обучението е задължително за всеки посетител на завода, както и използването на лични предпазни средства.

12.08 2014

„Златна Панега Цимент” АД в подкрепа на бедстващите в наводнена Мизия

Екип на „Златна Панега Цимент” АД посети гр. Мизия на 12 август 2014 г. и предостави дарение за справяне с последствията от наводнението. Помощите ще бъдат разпределени от общинската администрация и включват дренажни помпи, маркучи, газови печки, предпазни ботуши и лопати. Излизането на р. Скът от коритото ѝ на 1 август доведе до две човешки жертви, хиляди удавени животни, над 500 наводнени постройки и около 150 срутени къщи.

11.04 2014

100 доброволци почистиха р.Златна Панега

Ежегодното пролетно почистване, организирано от „Златна Панега Цимент” АД на 11 април 2014 г. бе посветено на р. Златна Панега и подкрепено от доброволци от риболовен клуб „Стари видри” и ученици от ПГСС „Сергей Румянцев”– гр.Луковит. 1,800 тона разделно събрани отпадъци бяха насочени към RDF инсталацията в циментовия завод за предварителна обработка и последващо оползотворяване в пещите за циментов клинкер.

21.03 2014

Проведе се еко-конференция по случай Световния ден на водата

На 21 март 2014 г. в Професионална гимназия по селско стопанство „Сергей Румянцев” – гр. Луковит се проведе еко-конференция, организирана от директора на училището, г-жа Румяна Георгиева. Събитието бе посветено на опазването на водните местообитания и постигането на устойчивост в използването на водните ресурси. Еко-конференцията е част от екологичните дейности за опазване на биологичното разнообразие по поречието на р. Златна Панегаи повишаване на екологичната култура на населението, в рамките на проект „Да осиновим река Златна Панега”.

28.02 2014

Еко-конференция в ОУ "Христо Ботев", с. Брестница

На 28.02.2014 г. представител на „Златна Панега Цимент” АД присъства на eко-конференция в ОУ "Христо Ботев", с. Брестница, организирана с ученици от 1 - 4 клас под ръководството на младши възпитател от фондация „Заедно в час”. Целта на конференцията беше да се представи виждането на децата относно опазването на компонентите на околна среда и усилията, които са направени от тях, за да постигнат тази цел.

02.09 2013

Посещение на Александър Чакмаков в 153-та Профилирана гимназия "Неофит Рилски" - гр. София

Генералният директор на ТИТАН България – г-н Александър Чакмаков, посети момчетата от 8-ми клас на 153-та Профилирана гимназия "Неофит Рилски" в гр. София в рамките на инициатива на програмата „Заедно в час“. Той ги спечели с история за спортните заслуги на баща си, именитият футболист Нако Чакмаков, и откровено споделенaта история за личния си и професионален успех.

02.09 2013

ТИТАН България подпомага издаване на списание „Шах в училище“

Вече седма година фирма “Чес гейм” ЕООД издава специализираното детско списание “Шах в училище”. В много училища на България шахматът е свободно избираем предмет, а списанието е допълнително учебно помагало. “Шах в училище” е насочено към подрастващите, а играта на шах им дава възможност да изяват своите интелектуални заложби и да развият личностните си качества.

26.04 2013

Доброволци на ТИТАН България станаха „Лицата на изменението на климата”

На 26.04.2013 г. ТИТАН България организира доброволна инициатива за почистване, като бяха обхванати главен път Е83, третокласен път 103, района около завода ни в с. Златна Панега и защитената територия „Глава Панега”. В акцията по почистването участваха 82 доброволци - служители на ТИТАН България и на фирми, работещи на територията на завода. Отпадъците се събираха разделно на горими (хартия, пластмасови опаковки, текстил) и негорими (стъкло, строителни отпадъци, метали).

15.02 2013

ТИТАН България дарява цимент за 30 нови семейни къщи в село Бисер

ТИТАН България дарява цимент за 30 нови семейни къщи в село Бисер. В рамките на политиката на компанията за Корпоративна социална отговорност ТИТАН България се включи в Дарителската кампания "България е с вас". Със събраните средства от кампанията и направените от няколко големи български компании допълнителни дарения бяха построени 30 нови семейни къщи в село Бисер, които по план бяха завършени през октомври 2012 г.

04.12 2012

Награда за участие в Европейска година на активния живот на възрастните хора

За участие в Европейска година на активния живот на възрастните хора и солидарността между поколенията - 2012 в Република България „Златна Панега Цимент” АД се включи с добрите си практики в Европейска година на активния живот на възрастните хора и солидарността между поколенията – 2012. Политиката на ръководството на завода е обвързана със създаване и поддържане на подходящи условия на труд на по-възрастните работници.

27.04 2012

Пролетно почистване

На 27.04.2012г. за поредна година „Златна Панега Цимент” АД организира доброволна акция за почистване в района на завода, както и в някои от близките населени места. Акцията обхвана и защитената територия „Глава Панега”, където, освен че бяха събрани битовите и строителните отпадъци, бяха възстановени и пътеките около извора. В акцията по почистването се включиха 80 доброволци - служители на „Златна Панега Цимент” АД и на някои от фирмите, работещи на територията на завода.

30.11 2011

Преместване на защитен вид Есенен Спиралник (Spiranthes spyralis)

Във връзка със стратегията на групата Титан за Корпоративната социална отговорност и следвайки фирмената политика и План за опазване и увеличаване на биоразнообразието в района, ръководството на "Златна Панега Цимент" АД предприе следните действия за опазване на вид от местната флора (вид орхидея), имащ статус на защитен с опасност от унищожаване на местообитанията му – Есенен Спиралник (Spiranthes spyralis).

17.06 2011

Инициатива за почистване на крайпътните отбивки около Златна Панега

На 17.06.2011 работници и служители от Златна Панега цимент АД, хора от временната заетост на община Ябланица и доброволци - от общинския център и от селата Златна Панега и Брестница почистиха осем крайпътни отбивки и ги направиха привлекателни за кратък отдих на пътуващите.

ТИТАН по света