Новини
10
06
2018

ТИТАН България e "Компания, даваща крила на българското образование“

ТИТАН България беше отличена като „Компания, даваща крила на българското образование“. Конкурсът за бизнес организации, имащи съществен пр ...

Вижте повече СЕКЦИЯ НОВИНИ

Интегриран годишен доклад за 2022 година

Интегрираният годишен доклад на ТИТАН България 2022 представя финансовите резултати, екологичното и социално представяне на компанията.

Този доклад е оценен от независимо одиторско дружество с ниво “Напреднал” по критериите за комуникиране на напредъка по Глобалния договор на ООН.

Вижте още

ЦИМЕНТ И БЕТОН

От основаването си до днес „ТИТАН Цимент“ АД се е утвърдил в циментовия сектор като производител на висококачествени строителни материали, съчетавайки технически и бизнес умения с внимание и акцент върху опазването и възстановяването на околната среда

Вижте още

ЗА „ЗЛАТНА ПАНЕГА ЦИМЕНТ“ АД

1907 г. – За първи път в България, на територията на с. Златна Панега е произведен цимент. В близост до местното езеро Глава Панега една италианска компания изгражда малка циментова фабрика. Добиваният в нея цимент бил с много добро качество и е използван в строежа на Централните софийски хали, пристанище Варна, катедрален храм „Св. Александър Невски” и много други архитектурни забележителности, които датират от началото на 20 век и имат национално значение.

1923 г. - Компанията започва да произвежда хидравлична вар.

1947 г. – Фабриката е национализирана. Разширява дейността си и започва производството на цимент марки 150 и 200.

1966 г. - На мястото на малката фабрика се изгражда завод за цимент „Златна Панега Цимент“ с 5 нови циментови линии.

1998 г. – В резултат на приватизационната държавна политика „Хайделберг Цимент” АД придобива собствеността на фирмата.

2004 г. - Компанията става собственост на водещия международен производител на строителни материали „ТИТАН Цимент“ АД и се присъединява към Групата под името „Златна Панега Цимент“ АД.

Високото качество на произвежданите в завода продукти е причина за тяхното използване при строежа на Национален дворец на културата – София, Атомната електроцентрала „Козлодуй“, виадукти, магистрали, язовирни стени, многобройни модерни търговски центрове.

ИСТОРИЯ НА ГРУПАТА ТИТАН

Историята на ТИТАН започва през 1902 г., с експлоатацията на първия циментов завод в Елефсина, Гърция. Оттогава ТИТАН се превърна в международен, вертикално интегриран производител на цимент и строителни материали, съчетавайки предприемачески дух и оперативни постижения с уважение към хората, обществото и околната среда.

През 1962 г. е създаден вторият циментов завод на ТИТАН в Ефкарпия, Солун. Оттогава ТИТАН непрекъснато расте и понастоящем работи с циментови заводи в 10 държави. Групата разполага със съоръжения за производство на цимент в 10 страни и има присъствие в повече от 15 страни. С годишен капацитет от 27 милиона метрични тона цимент и циментови материали, в компанията работят около 5 400 души по целия свят.

ТИТАН по света