Новини и събития

Прочетете за постиженията и бъдещите ни планове в сферата на екологията и корпоративната социална отговорност. Информирайте се за последните новини и събития, свързани с нас:

Портал клиенти

За по-достъпна и полезна комуникация с клиентите ни.

Титан по света

Научете повече за облика и дейността на Група ТИТАН по света.

Годишен доклад 2018

Годишният доклад за 2018-та година на ТИТАН България представя бизнес постиженията на компанията по един завършен и балансиран начин, отговарящ на очакванията на акционери, партньори и общество.

07.12.2015Бъдещето на Европа
Бъдещето на Европа

Двудневната среща Enterprise 2020 Summit „Бъдещето на Европа”се състоя на 16-17 ноември 2015 г. в Арт център Bozar в Брюксел, Белгия. Организатор на събитието беше водещата европейска бизнес мрежа за корпоративна социална отговорност CSR Europe.

Enterprise 2020представи 120 говорители, 50 изложбени щанда, 1170 минути възможности за осъществяване на контакти в мрежи и 15 интерактивни сесии. Главният изпълнителен директор на Група Титан‒г-н Димитри Папалексопулос, взе участие в интерактивната дискусия „Подкрепа за звездите – бизнес, училища и младежта” заедно с гръцката студентка Василики Понтикиду, победител в състезанието CSR student competition.

Основен акцент на срещата беше учредяването на Европейския пакт за младежта, който ще създаде 100 000 работни места. Пактът обединява публичния сектор, търговските камари, бизнеса, образователните центрове, младежки НПО и изследователски институти, които ще си сътрудничат в отварянето на поне 100 000 нови качествени работни места и стажове за млади хора чрез създаването на 10 000 бизнес-образователни партньорства. Първите резултати от тази съвместна работа ще бъдат представени на среща на върха Enterprise-Еducation през декември 2017 г.

Инициативата се осъществи под патронажа на Негово величество краля на Белгия Филип и беше подкрепена от председателите на Европейската комисия, Европейския парламент и Европейския съвет Жан-Клод Юнкер, Мартин Шулц и Доналд Туск.

Видео от учредяване на Европейския пакт за младежта

04.12.2015Пауловния: една зелена алтернатива
Пауловния: една зелена алтернатива

Акция за залесяванепод наслов „Моят принос за зеленото бъдеще на България” се проведе в района на циментов завод „Златна Панега Цимент” на 2 ноември 2015 г.

50 деца от НМУ „Любомир Пипков” – гр.София и детски хор „Пим Пам” залесиха 170 дървета –липа, чинар, явор и пауловния. Пауловнията произхожда от Югоизточна Азия и се характеризира сизключително бърз растеж, устойчива дървесина, едри цветове и листа, добра приспособимост към повечето типове почви.

„Златна Панега Цимент” АД, съвместно с Института за гората към БАН, от 5 години създава и поддържа опитни насаждения с пауловния като следи за влиянието на местните климатични условия и почвени характеристики върху растежа и развитието на пауловнията. Експерименталните насаждения с пауловния са част от проекта за отглеждане на биогорива в района на Златна Панега, които да заменят част от конвенционалните фосилни горива в пещите за циментов клинкер на завода. С въвеждането на биогорива в производството на циментов клинкер се намаляват значително емисиите на СО2: един тон биомаса в горивната смес води до 1,3 т по-малко емисии на СО2 от производството на циментов клинкер.

Акцията „Моят принос за зеленото бъдеще на България” е част от екологичен проект „Пауловния: една зелена алтернатива”, финансирана по финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г., и реализиран от фондация „Евроконсулта” в сътрудничество с ТВ+ и „Златна Панега Цимент” АД.


13.11.2015Учреден е екологичен клуб в ОУ „Христо Ботев“ – с. Румянцево
Учреден е екологичен клуб в ОУ „Христо Ботев“ – с. Румянцево

Екологичен клуб в ОУ „Христо Ботев“ – с. Румянцево е учреден съвместно от екипа по Корпоративна социална отговорност в „Златна Панега Цимент“ АД и ръководството на училището. Събитието се състоя на 16 октомври 2015 г. Клубът е третият от мрежата екологични клубове по поречието на р. Златна Панега и е част от инициативата „Да осиновим река Златна Панега“.

Проект „Повишаване на екологичното обществено съзнание чрез образование за устойчиво развитие и доброволчески био-мониторинг на река Златна Панега – Осинови река“ представи Венцислав Василев – Директор регионален офис на Регионален екологичен център за Централна и Източна Европа – клон България.

Проектът получи финансиране от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г. и се реализира в партньорство със „Златна Панега Цимент“ АД, Регионален исторически музей – гр. Плевен и Професионална гимназия по селско стопанство „Сергей Румянцев“ – гр. Луковит (ПГСС).

ОУ „Христо Ботев“ – с. Румянцево е третото училище по поречието на р.Златна Панега, което се включва в проекта. Ученици от екологичен клуб „Златната река“ в ПГСС представиха разработката на тема „Еко-герой в действие“, спечелила първо място в Международното състезание „Земята - позната и непозната“ в категория мултимедийна презентация през април 2015 г. в гр. Сандански.

Учениците от училището-домакин представиха приоритетите на екологичния клуб и конкретни инициативи, включени в програмата за 2015-2016 учебна година.

13.11.2015Благотворителен концерт в Съевата дупка
Благотворителен концерт в Съевата дупка

Благотворителен концерт в пещерата Съева дупка се проведе на християнския празник „Вяра, Надежда и Любов” на 17 септември 2015 г. Събитието премина под патронажа на г-жа Бояджиева – Областен управител на Ловеч, и с партньорството на „Златна Панега цимент” АД.

Благотворителният концерт се състоя по повод 30-годишнината от въвеждане на музикалното образование в ОУ „Георги Бенковски“ с. Черни Вит, община Тетевен. На фона на уникалната и дивна българска природа зрителите съпреживяха магията на българския фолклор от изпълненията на талантливите ученици.

Събраните средства ще бъдат използвани за закупуване на нови костюми на децата, които ежегодно участват и печелят различни конкурси и фестивали ‒ обясни директорът на училището Цветанка Иванова.

ОУ „Георги Бенковски“ е основано през 1867 г., а от 1985 г. в училището се въвежда изучаване на народни инструменти в паралелки с разширено изучаване на музика. Гайди, кавали, гъдулки и тамбури огласят околността на Черни Вит и до днес.

10.11.2015Акция 3 в 1
Акция 3 в 1

В разгара на есента възпитаниците на училищата в с. Златна Панега и в с. Румянцево събраха семена от местни дървесни видове, залесиха кариера „Златна Панега“ и почистиха с. Брестница.
Семената са от местни дървесни видове – шестил, обикновен явор и обикновен ясен. Те ще бъдат засадени на разсадник в завод „Златна Панега Цимент“. 194 броя фиданки – липа, цер и летен дъб, бяха извадени от разсадника и засадени на кариерата за добив на мергел и варовик.

Мини акция по почистване на с. Брестница възникна спонтанно, която децата нарекоха „Да почистим Брестница за един ден“. Учениците споделиха, че акцията е била забавна и с нетърпение очакват нови зелени инициативи.

Подобни зелени акции свързват децата по целия свят, за да се обърне внимание на проблемите на природната среда. Нещо повече – събитието насърчава мира и образованието и повишава информираността за важността на дърветата и горите в световен мащаб.

Показване на резултати от (36 - 40). Общо записи (100), общо страници (20).
Горе