Новини и събития

Прочетете за постиженията и бъдещите ни планове в сферата на екологията и корпоративната социална отговорност. Информирайте се за последните новини и събития, свързани с нас:

Портал клиенти

За по-достъпна и полезна комуникация с клиентите ни.

Титан по света

Научете повече за облика и дейността на Група ТИТАН по света.

Годишен доклад 2017

Годишният доклад за 2017-та година на ТИТАН България представя бизнес постиженията на компанията по един завършен и балансиран начин, отговарящ на очакванията на акционери, партньори и общество.

Годишен доклад 2014

През месец май 2014 г. се навършиха 10 години от присъединяването на „Златна Панега Цимент” АД към Група ТИТАН. Тази годишнина се превърна в повод да представим първия изчерпателен интегриран Годишен доклад на „Златна Панега Цимент” АД.

13.11.2015Благотворителен концерт в Съевата дупка
Благотворителен концерт в Съевата дупка

Благотворителен концерт в пещерата Съева дупка се проведе на християнския празник „Вяра, Надежда и Любов” на 17 септември 2015 г. Събитието премина под патронажа на г-жа Бояджиева – Областен управител на Ловеч, и с партньорството на „Златна Панега цимент” АД.

Благотворителният концерт се състоя по повод 30-годишнината от въвеждане на музикалното образование в ОУ „Георги Бенковски“ с. Черни Вит, община Тетевен. На фона на уникалната и дивна българска природа зрителите съпреживяха магията на българския фолклор от изпълненията на талантливите ученици.

Събраните средства ще бъдат използвани за закупуване на нови костюми на децата, които ежегодно участват и печелят различни конкурси и фестивали ‒ обясни директорът на училището Цветанка Иванова.

ОУ „Георги Бенковски“ е основано през 1867 г., а от 1985 г. в училището се въвежда изучаване на народни инструменти в паралелки с разширено изучаване на музика. Гайди, кавали, гъдулки и тамбури огласят околността на Черни Вит и до днес.

10.11.2015Акция 3 в 1
Акция 3 в 1

В разгара на есента възпитаниците на училищата в с. Златна Панега и в с. Румянцево събраха семена от местни дървесни видове, залесиха кариера „Златна Панега“ и почистиха с. Брестница.
Семената са от местни дървесни видове – шестил, обикновен явор и обикновен ясен. Те ще бъдат засадени на разсадник в завод „Златна Панега Цимент“. 194 броя фиданки – липа, цер и летен дъб, бяха извадени от разсадника и засадени на кариерата за добив на мергел и варовик.

Мини акция по почистване на с. Брестница възникна спонтанно, която децата нарекоха „Да почистим Брестница за един ден“. Учениците споделиха, че акцията е била забавна и с нетърпение очакват нови зелени инициативи.

Подобни зелени акции свързват децата по целия свят, за да се обърне внимание на проблемите на природната среда. Нещо повече – събитието насърчава мира и образованието и повишава информираността за важността на дърветата и горите в световен мащаб.

10.11.2015"Златна Панега Цимент" АД участва в Годишната среща на ENSHPO
"Златна Панега Цимент" АД участва в Годишната среща на ENSHPO

По покана на Националното сдружение за здравословни и безопасни условия на труд, инж. Веселина Кирилова – началник отдел ЗБР на „Златна Панега Цимент“ АД, участва в работата на Годишната среща на членовете на „Европейската мрежа на професионалните организации по Безопасност и здраве при работа“ (ENSHPO) на 17 и 18 октомври 2015 г. в гр. София. Тя представи пред участниците в срещата съдържателна, интересна и емоционална презентация относно внедрените добри практики по БЗР в „ТИТАН – Златна Панега Цимент“ АД. Работата по проекта „Стъпка на промяната“ с Дю Понт и прилагане на процедурата за „Изключване , маркиране, тестване – LOTOTO” впечатлиха чуждестранните участници в конференцията.

Общото заключение на чуждестранните и български участници в срещата е, че тя премина много ползотворно и успешно. Бяха представени подробно проектите на ENSHPO в областта на здравословните и безопасни условия на труд, инициативите на Международната организация на труда в същата област, както и взаимодействието с партньорски организации в Европа и в света за реализиране на съответни проекти.

Благодарение на спонсорството за техническото обслужване, осигурено от „Златна Панега Цимент” АД, организацията на Годишната среща на членовете на ENSHPO в София беше на необходимото равнище.

За участие в срещата „Златна Панега Цимент“ АД чрез НСЗБУТ получи благодарност и от г-н Брус Филипс, председател на „Европейската мрежа на професионалните организации по Безопасност и здраве при работа“.

10.11.2015Разширяване на продуктовата ни гама
Разширяване на продуктовата ни гама

Циментовата индустрия е насочена към въвеждане в производство на продукти, които са екологично устойчиви. С цел намаляване замърсяването на околната среда, през 2013 г. „Златна Панега Цимент“ АД започна производството на нов тип смесен цимент – CEM V/B (S-V) 32.5 N.

В този тип цимент се влагат алтернативни материали – летлива пепел и гранулирана доменна шлака, което е стъпка в посока намаляване на въглеродните емисии, както е и решение за оползотворяване на субпродукти от различни промишлени производства.

Бетон, направен от такъв смесен цимент е с по-висока плътност от бетон, направен с обикновен цимент и има по-добра непроницаемост и дълготрайност. Това допринася за по-добра дългосрочна якост, гъстота и непроницаемост на бетона, подобрява устойчивостта при корозия, гарантира дълъг експлоатационен живот и намаляване на разходите за ремонт и поддръжка. По този начин смесеният цимент е не само екологичен, но и подобрява трайността на бетона.

Новият продукт за много кратък период намери пазарната си ниша и заслужи достойно място в продуктовия микс на „Златна Панега Цимент“ АД. Факт, който ще ни накара да мислим по-активно в посока как с наличните на пазара добавки можем да обогатим в бъдеще нашата продуктова гама с цел по-пълно задоволяване нуждите на крайния потребител.

07.11.2015„Златна Панега Цимент“ АД дари апаратура за костна хирургия
„Златна Панега Цимент“ АД дари апаратура за костна хирургия

Апаратура за костна хирургия дари „Златна Панега Цимент“ АД на УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ ЕАД – гр. Плевен през юни 2015 г.

„Този универсален апарат служи за прерязване на малки костни фрагменти, като има и специално предназначение при прерязване на големи кости“ – каза д-р Йордан Вълешков от УМБАЛ „Д-р Георги Странски“. Той обясни, че втората му секция представлява инструмент, с който могат да се обработват костите за специфични ортопедични операции.

„Радваме се, че имахме възможността да предоставим това дарение на УМБАЛ „Д-р Георги Странски“. Ръководството на завода взе това решение след като научи, че в България такава апаратура има само на няколко места. Вече са извършени пет операции с нея“. Това каза Милен Станоев, директор на завод в „Златна Панега Цимент“ АД.

Апаратурата е произведена от американската фирма STRYKER и се състои от управляваща конзола, високоскоростен мотор и е на стойност 24 624 лв.

Показване на резултати от (36 - 40). Общо записи (97), общо страници (20).
Горе