Новини и събития

Прочетете за постиженията и бъдещите ни планове в сферата на екологията и корпоративната социална отговорност. Информирайте се за последните новини и събития, свързани с нас:

Портал клиенти

За по-достъпна и полезна комуникация с клиентите ни.

Титан по света

Научете повече за облика и дейността на Група ТИТАН по света.

Годишен доклад 2018

Годишният доклад за 2018-та година на ТИТАН България представя бизнес постиженията на компанията по един завършен и балансиран начин, отговарящ на очакванията на акционери, партньори и общество.

13.11.2015Учреден е екологичен клуб в ОУ „Христо Ботев“ – с. Румянцево
Учреден е екологичен клуб в ОУ „Христо Ботев“ – с. Румянцево

Екологичен клуб в ОУ „Христо Ботев“ – с. Румянцево е учреден съвместно от екипа по Корпоративна социална отговорност в „Златна Панега Цимент“ АД и ръководството на училището. Събитието се състоя на 16 октомври 2015 г. Клубът е третият от мрежата екологични клубове по поречието на р. Златна Панега и е част от инициативата „Да осиновим река Златна Панега“.

Проект „Повишаване на екологичното обществено съзнание чрез образование за устойчиво развитие и доброволчески био-мониторинг на река Златна Панега – Осинови река“ представи Венцислав Василев – Директор регионален офис на Регионален екологичен център за Централна и Източна Европа – клон България.

Проектът получи финансиране от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г. и се реализира в партньорство със „Златна Панега Цимент“ АД, Регионален исторически музей – гр. Плевен и Професионална гимназия по селско стопанство „Сергей Румянцев“ – гр. Луковит (ПГСС).

ОУ „Христо Ботев“ – с. Румянцево е третото училище по поречието на р.Златна Панега, което се включва в проекта. Ученици от екологичен клуб „Златната река“ в ПГСС представиха разработката на тема „Еко-герой в действие“, спечелила първо място в Международното състезание „Земята - позната и непозната“ в категория мултимедийна презентация през април 2015 г. в гр. Сандански.

Учениците от училището-домакин представиха приоритетите на екологичния клуб и конкретни инициативи, включени в програмата за 2015-2016 учебна година.

13.11.2015Благотворителен концерт в Съевата дупка
Благотворителен концерт в Съевата дупка

Благотворителен концерт в пещерата Съева дупка се проведе на християнския празник „Вяра, Надежда и Любов” на 17 септември 2015 г. Събитието премина под патронажа на г-жа Бояджиева – Областен управител на Ловеч, и с партньорството на „Златна Панега цимент” АД.

Благотворителният концерт се състоя по повод 30-годишнината от въвеждане на музикалното образование в ОУ „Георги Бенковски“ с. Черни Вит, община Тетевен. На фона на уникалната и дивна българска природа зрителите съпреживяха магията на българския фолклор от изпълненията на талантливите ученици.

Събраните средства ще бъдат използвани за закупуване на нови костюми на децата, които ежегодно участват и печелят различни конкурси и фестивали ‒ обясни директорът на училището Цветанка Иванова.

ОУ „Георги Бенковски“ е основано през 1867 г., а от 1985 г. в училището се въвежда изучаване на народни инструменти в паралелки с разширено изучаване на музика. Гайди, кавали, гъдулки и тамбури огласят околността на Черни Вит и до днес.

10.11.2015Акция 3 в 1
Акция 3 в 1

В разгара на есента възпитаниците на училищата в с. Златна Панега и в с. Румянцево събраха семена от местни дървесни видове, залесиха кариера „Златна Панега“ и почистиха с. Брестница.
Семената са от местни дървесни видове – шестил, обикновен явор и обикновен ясен. Те ще бъдат засадени на разсадник в завод „Златна Панега Цимент“. 194 броя фиданки – липа, цер и летен дъб, бяха извадени от разсадника и засадени на кариерата за добив на мергел и варовик.

Мини акция по почистване на с. Брестница възникна спонтанно, която децата нарекоха „Да почистим Брестница за един ден“. Учениците споделиха, че акцията е била забавна и с нетърпение очакват нови зелени инициативи.

Подобни зелени акции свързват децата по целия свят, за да се обърне внимание на проблемите на природната среда. Нещо повече – събитието насърчава мира и образованието и повишава информираността за важността на дърветата и горите в световен мащаб.

10.11.2015"Златна Панега Цимент" АД участва в Годишната среща на ENSHPO
"Златна Панега Цимент" АД участва в Годишната среща на ENSHPO

По покана на Националното сдружение за здравословни и безопасни условия на труд, инж. Веселина Кирилова – началник отдел ЗБР на „Златна Панега Цимент“ АД, участва в работата на Годишната среща на членовете на „Европейската мрежа на професионалните организации по Безопасност и здраве при работа“ (ENSHPO) на 17 и 18 октомври 2015 г. в гр. София. Тя представи пред участниците в срещата съдържателна, интересна и емоционална презентация относно внедрените добри практики по БЗР в „ТИТАН – Златна Панега Цимент“ АД. Работата по проекта „Стъпка на промяната“ с Дю Понт и прилагане на процедурата за „Изключване , маркиране, тестване – LOTOTO” впечатлиха чуждестранните участници в конференцията.

Общото заключение на чуждестранните и български участници в срещата е, че тя премина много ползотворно и успешно. Бяха представени подробно проектите на ENSHPO в областта на здравословните и безопасни условия на труд, инициативите на Международната организация на труда в същата област, както и взаимодействието с партньорски организации в Европа и в света за реализиране на съответни проекти.

Благодарение на спонсорството за техническото обслужване, осигурено от „Златна Панега Цимент” АД, организацията на Годишната среща на членовете на ENSHPO в София беше на необходимото равнище.

За участие в срещата „Златна Панега Цимент“ АД чрез НСЗБУТ получи благодарност и от г-н Брус Филипс, председател на „Европейската мрежа на професионалните организации по Безопасност и здраве при работа“.

10.11.2015Разширяване на продуктовата ни гама
Разширяване на продуктовата ни гама

Циментовата индустрия е насочена към въвеждане в производство на продукти, които са екологично устойчиви. С цел намаляване замърсяването на околната среда, през 2013 г. „Златна Панега Цимент“ АД започна производството на нов тип смесен цимент – CEM V/B (S-V) 32.5 N.

В този тип цимент се влагат алтернативни материали – летлива пепел и гранулирана доменна шлака, което е стъпка в посока намаляване на въглеродните емисии, както е и решение за оползотворяване на субпродукти от различни промишлени производства.

Бетон, направен от такъв смесен цимент е с по-висока плътност от бетон, направен с обикновен цимент и има по-добра непроницаемост и дълготрайност. Това допринася за по-добра дългосрочна якост, гъстота и непроницаемост на бетона, подобрява устойчивостта при корозия, гарантира дълъг експлоатационен живот и намаляване на разходите за ремонт и поддръжка. По този начин смесеният цимент е не само екологичен, но и подобрява трайността на бетона.

Новият продукт за много кратък период намери пазарната си ниша и заслужи достойно място в продуктовия микс на „Златна Панега Цимент“ АД. Факт, който ще ни накара да мислим по-активно в посока как с наличните на пазара добавки можем да обогатим в бъдеще нашата продуктова гама с цел по-пълно задоволяване нуждите на крайния потребител.

Показване на резултати от (36 - 40). Общо записи (98), общо страници (20).
Горе