Новини и събития

Прочетете за постиженията и бъдещите ни планове в сферата на екологията и корпоративната социална отговорност. Информирайте се за последните новини и събития, свързани с нас:

Портал клиенти

За по-достъпна и полезна комуникация с клиентите ни.

Титан по света

Научете повече за облика и дейността на Група ТИТАН по света.

Годишен доклад 2017

Годишният доклад за 2017-та година на ТИТАН България представя бизнес постиженията на компанията по един завършен и балансиран начин, отговарящ на очакванията на акционери, партньори и общество.

Годишен доклад 2014

През месец май 2014 г. се навършиха 10 години от присъединяването на „Златна Панега Цимент” АД към Група ТИТАН. Тази годишнина се превърна в повод да представим първия изчерпателен интегриран Годишен доклад на „Златна Панега Цимент” АД.

31.12.2015Да дарим топла дреха
Да дарим топла дреха

Доброволческата инициатива под наслов „Да дарим топла дреха” се проведе сред служителите на „Златна Панега Цимент” АД през студените месеци в края на 2015 г.

Съвместно с кметовете на селата Златна Панега, Брестница и Орешене бяха идентифицирани 18 крайно бедни семейства, на които бяха предоставени дарения за Коледа и новогодишните празници.

С цел запазване достойнството на хората в нужда, с помощта на служителите на циментовия завод, бяха събрани чисти, здрави и неизносени дрехи за децата и родителите им.

Новата инициатива „Да дарим топла дреха” е още една крачка в посока развитие и подпомагане на местните общности и изпълнение на политиката за Корпоративна социална отговорност на Компанията.

31.12.2015Безопасни и здравословни условия на труд при работа с алтернативни горива
Безопасни и здравословни условия на труд при работа с алтернативни горива

Обучението по Безопасни и здравословни условия на труд при работа с алтернативни горива се проведе на 3 и 4 ноември 2015 г. в гр. Атина. Домакини на събитието бяха циментовият завод на ТИТАН в Камари и специализираната в управление на опасни отпадъци фирма „Polyeco” S.A.

В обучението взеха участие специалисти от 8 завода на Група ТИТАН в Югоизточна Европа и Източното Средиземноморие. По време на сесиите се обмени опит и добри практики за безопасна работа с отпадъци и производство на алтернативни горива. Гръцката фирма „Polyecо” S.A. представи стъпките при работа с опасни отпадъци.

„Опитът в България при работа с алтернативни горива, в т.ч. осигуряване на безопасни условия на труд в тази дейност, има ключово значение за Група ТИТАН. Заводът ни и целият екип са основен източник на ноу-хау, както и център за обучение за другите страни от Групата, на които предстои да започнат работа с отпадъци”, каза Теодора Пенева, Изпълнителен директор на „ГАЕА – Зелена Алтернативна Енергия” ЕАД.

07.12.2015Бъдещето на Европа
Бъдещето на Европа

Двудневната среща Enterprise 2020 Summit „Бъдещето на Европа”се състоя на 16-17 ноември 2015 г. в Арт център Bozar в Брюксел, Белгия. Организатор на събитието беше водещата европейска бизнес мрежа за корпоративна социална отговорност CSR Europe.

Enterprise 2020представи 120 говорители, 50 изложбени щанда, 1170 минути възможности за осъществяване на контакти в мрежи и 15 интерактивни сесии. Главният изпълнителен директор на Група Титан‒г-н Димитри Папалексопулос, взе участие в интерактивната дискусия „Подкрепа за звездите – бизнес, училища и младежта” заедно с гръцката студентка Василики Понтикиду, победител в състезанието CSR student competition.

Основен акцент на срещата беше учредяването на Европейския пакт за младежта, който ще създаде 100 000 работни места. Пактът обединява публичния сектор, търговските камари, бизнеса, образователните центрове, младежки НПО и изследователски институти, които ще си сътрудничат в отварянето на поне 100 000 нови качествени работни места и стажове за млади хора чрез създаването на 10 000 бизнес-образователни партньорства. Първите резултати от тази съвместна работа ще бъдат представени на среща на върха Enterprise-Еducation през декември 2017 г.

Инициативата се осъществи под патронажа на Негово величество краля на Белгия Филип и беше подкрепена от председателите на Европейската комисия, Европейския парламент и Европейския съвет Жан-Клод Юнкер, Мартин Шулц и Доналд Туск.

Видео от учредяване на Европейския пакт за младежта

04.12.2015Пауловния: една зелена алтернатива
Пауловния: една зелена алтернатива

Акция за залесяванепод наслов „Моят принос за зеленото бъдеще на България” се проведе в района на циментов завод „Златна Панега Цимент” на 2 ноември 2015 г.

50 деца от НМУ „Любомир Пипков” – гр.София и детски хор „Пим Пам” залесиха 170 дървета –липа, чинар, явор и пауловния. Пауловнията произхожда от Югоизточна Азия и се характеризира сизключително бърз растеж, устойчива дървесина, едри цветове и листа, добра приспособимост към повечето типове почви.

„Златна Панега Цимент” АД, съвместно с Института за гората към БАН, от 5 години създава и поддържа опитни насаждения с пауловния като следи за влиянието на местните климатични условия и почвени характеристики върху растежа и развитието на пауловнията. Експерименталните насаждения с пауловния са част от проекта за отглеждане на биогорива в района на Златна Панега, които да заменят част от конвенционалните фосилни горива в пещите за циментов клинкер на завода. С въвеждането на биогорива в производството на циментов клинкер се намаляват значително емисиите на СО2: един тон биомаса в горивната смес води до 1,3 т по-малко емисии на СО2 от производството на циментов клинкер.

Акцията „Моят принос за зеленото бъдеще на България” е част от екологичен проект „Пауловния: една зелена алтернатива”, финансирана по финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г., и реализиран от фондация „Евроконсулта” в сътрудничество с ТВ+ и „Златна Панега Цимент” АД.


13.11.2015Учреден е екологичен клуб в ОУ „Христо Ботев“ – с. Румянцево
Учреден е екологичен клуб в ОУ „Христо Ботев“ – с. Румянцево

Екологичен клуб в ОУ „Христо Ботев“ – с. Румянцево е учреден съвместно от екипа по Корпоративна социална отговорност в „Златна Панега Цимент“ АД и ръководството на училището. Събитието се състоя на 16 октомври 2015 г. Клубът е третият от мрежата екологични клубове по поречието на р. Златна Панега и е част от инициативата „Да осиновим река Златна Панега“.

Проект „Повишаване на екологичното обществено съзнание чрез образование за устойчиво развитие и доброволчески био-мониторинг на река Златна Панега – Осинови река“ представи Венцислав Василев – Директор регионален офис на Регионален екологичен център за Централна и Източна Европа – клон България.

Проектът получи финансиране от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г. и се реализира в партньорство със „Златна Панега Цимент“ АД, Регионален исторически музей – гр. Плевен и Професионална гимназия по селско стопанство „Сергей Румянцев“ – гр. Луковит (ПГСС).

ОУ „Христо Ботев“ – с. Румянцево е третото училище по поречието на р.Златна Панега, което се включва в проекта. Ученици от екологичен клуб „Златната река“ в ПГСС представиха разработката на тема „Еко-герой в действие“, спечелила първо място в Международното състезание „Земята - позната и непозната“ в категория мултимедийна презентация през април 2015 г. в гр. Сандански.

Учениците от училището-домакин представиха приоритетите на екологичния клуб и конкретни инициативи, включени в програмата за 2015-2016 учебна година.

Показване на резултати от (31 - 35). Общо записи (97), общо страници (20).
Горе