Новини и събития

Прочетете за постиженията и бъдещите ни планове в сферата на екологията и корпоративната социална отговорност. Информирайте се за последните новини и събития, свързани с нас:

Портал клиенти

За по-достъпна и полезна комуникация с клиентите ни.

Титан по света

Научете повече за облика и дейността на Група ТИТАН по света.

Годишен доклад 2017

Годишният доклад за 2017-та година на ТИТАН България представя бизнес постиженията на компанията по един завършен и балансиран начин, отговарящ на очакванията на акционери, партньори и общество.

Годишен доклад 2014

През месец май 2014 г. се навършиха 10 години от присъединяването на „Златна Панега Цимент” АД към Група ТИТАН. Тази годишнина се превърна в повод да представим първия изчерпателен интегриран Годишен доклад на „Златна Панега Цимент” АД.

23.08.2016Зарибяване на река Златна Панега
Зарибяване на река Златна Панега

На 28 април 2016 година, като продължение на миналогодишната инициатива на „Златна Панега Цимент” АД и Мухарски клуб „Стари видри”, се проведе зарибяването на р. Златна Панега с балканска пъстърва (Salmo trutta fario) – най-ценният и бързо изчезващ вид в реките на България.

И тази година нашите активни партньори и съмишленици от Мухарски клуб „Стари видри” извършиха зарибяването със закупените от Пъстървово стопанство „Тошков Чарк”, гр. Батак 10 000 броя малки балкански пъстърви. Те бяха транспортирани в найлонови чували с кислород до река Златна Панега. След темпериране (поставяне на чувалите в неподвижна вода за постигане на плавна промяна на температурата), разселването на рибките се извърши в следобедните часове на деня от два екипа. Зарибителният материал притежава Декларация за произход на продукти от аквакултури.

Мухарски клуб „Стари видри” изрази своята благодарност за спонсорството, осигурено от „Златна Панега Цимент” АД и отправи призив към всички рибари да пускат обратно уловените риби и да се грижат за чистотата на реката.

23.08.2016Проект „Промяната започва от нас“
Проект „Промяната започва от нас“

През април 2016 година завърши успешно работата по проекта „Промяната започва от нас“, изготвен и реализиран от Фондация „Помощ за благотворителност в България“ в партньорство с Фондация „С.Е.Г.А. – Старт за ефективни граждански алтернативи“ с активната подкрепа на „Златна Панега Цимент“ АД. Основната цел на проекта е подпомагане на активното гражданство и насърчаване на доброволчеството и колективните дейности на младите хора в обществена полза.

За изпълнението на тази цел бяха избрани младежи с лидерски качества от селата Орешене, Златна Панега и Брестница, община Ябланица. Те бяха включени в три инициативни групи (по една за всяко от трите села), всяка от които трябваше да дискутира, избере, разработи и изпълни своя проектна идея, която да е видима за общността и полезна за максимален брой хора. Работата на групите беше подпомогната от експерти в областта на младежкото развитие чрез множество обучения, целящи да изградят и развият уменията им за работа в екип, за разработване и провеждане на инициативи в полза на общността, ефективно набиране на доброволци за обществената кауза, както и знания за обществените организации и значимостта им.

Проектните идеи, върху които се трудиха участниците по време на проекта, са: изграждане на фитнес площадка на открито в с. Орешене, подновяване на детската площадка в с. Златна Панега, почистване, облагородяване и заграждане на парка в с. Брестница.

За фитнес площадката в с. Орешене младежите от инициативните групи и включилите се доброволци избраха място, прегледаха оферти и закупиха подходящи фитнес уреди, бяха отстранени старите съоръжения от площадката, която беше залята с бетон и застелена с допълнително пръст, дарение от „Златна Панега Цимент“ АД.

В с. Златна Панега бяха закупени нови съоръжения за подновяване на детската площадка, а за старите младежите организираха пребоядисване с помощта на местни доброволци.
Паркът в с. Брестница беше напълно почистен и облагороден. Бяха закупени и инсталирани оградни елементи за заграждането му. Тези проекти срещнаха одобрението и подкрепата както на инициативните неформални групи в трите села, така и на кметовете им.

23.08.2016Ежегодно почистване на река Златна Панега
Ежегодно почистване на река Златна Панега

На 25 март 2016 година, по случай Световния ден на водата, се проведе ежегодната акция на „Златна Панега Цимент” АД по почистване бреговете и коритото на р. Златна Панега.

Тази година инициативата по почистването, която е част от дейностите за корпоративна социална отговорност на фирма Титан, се радва на изключителен интерес. В мероприятието се включиха множество доброволци от различни организации и институции - 50 ученици и учители от училищата в селата Златна Панега и Румянцево и град Луковит, служители на Регионален исторически музей Плевен – секция Природа и Регионален екологичен център за Централна и Източна Европа – клон България и представители на риболовен клуб „Стари видри”. Доброволците в акцията бяха подпомогнати от служителите на „ПЕПО 2000” и „Инвест-М”.

В резултат на активността и мотивацията на всички участници бяха събрани 267 чувала горими и 60 чувала негорими отпадъци. Те бяха извозени до инсталацията за производство на инженерно гориво в циментовия завод, където ще бъдат оползотворени в пещите за циментов клинкер.

26.07.2016Д-р Мартин Шнайдер (VDZ) посети завода в Златна Панега
Д-р Мартин Шнайдер (VDZ) посети завода в Златна Панега

На 19 и 20 юли 2016 по покана на Изпълнителния директор на „Златна Панега Цимент“ г-н Александър Чакмаков в България на приятелско посещение беше д-р Мартин Шнайдер, който е Главен изпълнителен директор на Германската циментова асоциация (VDZ) и ръководител на Изследователския институт към VDZ, както и Управляващ директор на Европейската циментова научно-изследователска асоциация (ECRA), чиито седалища са в Дюселдорф, Германия. Д-р Шнайдер има докторска степен от Института по приложна физика към Университета в Бон. Той работи във VDZ от 1991, като първата му работа е била свързана с технологиите за опазване на околната среда и химията на цимента.

Д-р Шнайдер посети завода и се срещна с част от ръководството и средния мениджмънт. Директорът на завода, г-н Милен Станоев, представи „Златна Панега Цимент“, като обърна внимание не само на историята и настоящото състояние на предприятието, но и на постиженията и бъдещите планове за развитие, както и на настоящите големи проекти. Презентацията беше последвана от интересна дискусия, в която се засегнаха темите за използването на алтернативни горива и бъдещите лимити за емисии на газове, както и за нови типове цимент и технологии. Д-р Шнайдер беше впечатлен от това колко бързо сме постигнали заместване с алтернативни горива и от резултатите по отношение на използването им, както и от програмата за бъдещото развитие в тази насока.

Целта на посещението на д-р Шнайдер е бъдещо по-близко сътрудничество с VDZ и съдействие за въвеждане в „Златна Панега Цимент“ на модерни практики, технологии и ноу-хау в циментопроизводството, основани на резултатите от последните и най-нови научни изследвания в областта.

В края на посещението си в завода д-р Шнайдер заедно с господата Чакмаков и Станоев направи обиколка из завода и разгледа съоръженията и инсталациите. Гостът беше особено впечатлен от визията и озеленяването на завода, което е изключителна рядкост дори и в модерните циментови заводи.

20.07.2016Комуникационна среща за служителите и техните семейства - 08.07.2016 г. (СНИМКИ+ВИДЕО)
Комуникационна среща за служителите и техните семейства - 08.07.2016 г. (СНИМКИ+ВИДЕО)

Титан България продължава да работи усилено за повишаване качеството на комуникация с нейните служите. Мениджърският екип на Титан България организира поредната комуникационна среща на 8 юли 2016 година.

Този път значително разширихме кръга на участниците в събитието като поканихме не само всички наши служители и техните семейства, но и служители на външни фирми, работещи на територията на завода.

Основни акценти в срещата бяха приоритетите и предизвикателствата, пред които е изправена компанията, като в допълнение гостите на събитието бяха запознати и с основните дейности и функции на отделите и дирекциите на всички компании на Титан България.

Срещата откри Генералният директор на компанията, който приветства гостите и представи целите на събитието. Последваха различни презентации, прекъсвани от свежи музикални паузи по времето, на които ни радваха със своите песни децата от читалището в град Ябланица, а с колоритните си танци и хора, самодейния танцов състав от град Луковит.

Програмата на събитието следваше предварително очертана пътека, по която да преведем нашите служители и техните семейства, за да направим разбираема за тях сложната материя от дейности, които компанията извършва.

Стартирахме с очертаване на основните приоритети на компанията и използването на алтернативни горива. Продължихме с представяне на финансовите резултати и се запознахме с колегите, които работят във Финансова и административна дирекция и кредитен контрол. Обсъдихме пазара на цимент, както и продажбите на компанията, запознахме се с основните функции и задължения на колегите, отговорни за продажбите, транспорта и логистиката. Представени бяха и големите инвестиционни проекти от 2004 г. до сега, като преляхме в голяма и важна за нас тема за Здравето и безопасността, а мотото на презентацията беше „Всяка злополука може да бъде избегната”.

Начална точка на голямата тема за производството се постави с представянето на ключовите постижения за 2015 - 2016 г. и бъдещите насоки в производството на клинкер и цимент. Продължихме разговора за предизвикателствата и настоящите и бъдещи проекти, по които работят в цех Пещи и Суровинни мелници, цех Кариера и цех Опаковка, Експедиция и Циментови мелници. Впечатляващ филм за дейностите по механоподдръжка бяха подготвили колегите от отдела, след което продължихме темата за поддръжката на съоръженията с представяне на екипа на отдел Електроподдръжка.

За да придобият гостите ни пълна картина за дейностите, извършвани в завода, говорихме още и за разработването на автоматизирана система за отчети и дейностите и проектите ни по опазване на околната среда. Стремежът на компанията да бъде социален работодател, който работи в посока привличане и задържане на квалифицирани и лоялни служители, беше част от акцентите в представянето на функциите на дирекция Човешки ресурси.

Как в завода използваме алтернативни горива ни представи колега от ГАЕА „Зелена Алтернативна Енергия”. Веднага след това се запознахме с производствените бази на „Златна Панега Бетон” и големите строителни проекти, които са били изградени с произведения от нас бетон. Почти на финала засегнахме темата за добива на инертни материали.

Оставихме и време на нашите гостите да ни зададат своите въпроси, като Генералния директор на компанията, отговори лично на всички тях.

Официалната част на събитието завърши с представяне на проектите на компанията, свързани с Корпоративната социална отговорност, инициативите за устойчиво развитие и дарителските ни дейности.

Атрактивен финал на вечерта ни осигуриха музикантите от "Дърти пърчис", които забавляваха до късно нашите колеги, гости и техните семейства.

Вижте видео:Показване на резултати от (21 - 25). Общо записи (97), общо страници (20).
Горе