Новини и събития

Прочетете за постиженията и бъдещите ни планове в сферата на екологията и корпоративната социална отговорност. Информирайте се за последните новини и събития, свързани с нас:

Портал клиенти

За по-достъпна и полезна комуникация с клиентите ни.

Титан по света

Научете повече за облика и дейността на Група ТИТАН по света.

Годишен доклад 2017

Годишният доклад за 2017-та година на ТИТАН България представя бизнес постиженията на компанията по един завършен и балансиран начин, отговарящ на очакванията на акционери, партньори и общество.

Годишен доклад 2014

През месец май 2014 г. се навършиха 10 години от присъединяването на „Златна Панега Цимент” АД към Група ТИТАН. Тази годишнина се превърна в повод да представим първия изчерпателен интегриран Годишен доклад на „Златна Панега Цимент” АД.

12.09.2016Театрално представление в Ябланица
Театрално представление в Ябланица

На 30 май 2016 г. по покана на „Златна Панега Цимент“ АД в Народно читалище „Наука“ в град Ябланица гостува театрална формация „Мелпомена“. Актьорите от „Мелпомена“ - Любо Нейков, Елена Петрова, Мирослав Косев, Мария Статулова, Стефан Рядков и Светлана Бонин, изиграха пред развълнуваната публика спектакъла „Големанов“. Пиесата, осмиваща остро нашето политическо общество, е най-обичаното от произведенията на изтъкнатия български комедиограф Ст. Л. Костов. Мероприятието е част от културната програма на „Златна Панега Цимент“ АД, организирана за служителите на компанията и техните семейства.

Превъплъщението на Любо Нейков в гротесковия образ на Големанов, вманиаченият кандидат за министерско кресло, разсмя до сълзи и вдигна на крака зрителите в препълнената зала на читалището. След бурни аплодисменти на финала беше поднесена кошница с цветя и букети за всички актьори. Преди да се отправят към организирания от „Златна Панега Цимент“ АД автобусен транспорт до домовете си, служителите и техните близки споделиха вълнението си и очакването за следващото културно събитие, организирано от компанията.

23.08.2016Първи юни – един вълшебен ден за децата в Ябланица
Първи юни – един вълшебен ден за децата в Ябланица

Тази година на 1 юни с помощта на „Златна Панега Цимент“ АД бе организиран един по-различен Ден на детето в община Ябланица. На състоялото се по случай празника тържество в детска градина „Райна Княгиня“ - град Ябланица, присъстваха и деца от филиалите в с. Златна Панега, с. Брестница и с. Добревци. За среща с тях беше поканена Милена Димова – журналист и автор на литература за деца, известна още като Феята на приказките сред малките читатели. Детската писателка отведе малчуганите на пътешествие във вълшебния свят на приказките като представи с приказен спектакъл своята детска книга – „На гости на дъгата“. Децата разбраха за силата на цветовете и вълшебното Цветно момченце, което живее в сърцето на дъгата и върши чудеса за тези, които вярват в тях. Те направиха и вълшебство в края на спектакъла, когато заедно с писателката изпратиха своето послание в света на приказките с думите: „Вярваме в чудеса, защото ги познаваме”.

Малките възпитаници за първи път се срещнаха с детски автор, разбраха как се раждат приказките, а Милена Димова им обеща да им гостува отново през септември и да им разкаже за добрите храни със своята приказка „Лакомникът“.

Титан България и авторката ще продължат да даряват вълшебство на децата и в следващи инициативи. Милена Димова ще посади заедно с децата цветни градинки и малки зеленчукови лехички, за да им покаже, че всяко нещо, което е създадено, целунато, обгрижено, възпитано с любов, е обречено на успех във времето.

Като спомен от прекрасния ден на раздяла писателката подари на всяко дете по една от своите книжки, средствата за които бяха осигурени от „Златна Панега Цимент“ АД. От срещата си с Милена Димова бяха изключително щастливи и развълнувани не само децата, но и възрастните в община Ябланица. Голяма изненада за Феята на приказките бе срещата с най-възрастната детска учителка в града, г-жа Давидова, която дойде специално за литературния приказен спектакъл и подари на авторката огромен букет с дъхави божури, набрани от градината ѝ с благодарност и вяра, че ще им гостува отново.

23.08.2016Зарибяване на река Златна Панега
Зарибяване на река Златна Панега

На 28 април 2016 година, като продължение на миналогодишната инициатива на „Златна Панега Цимент” АД и Мухарски клуб „Стари видри”, се проведе зарибяването на р. Златна Панега с балканска пъстърва (Salmo trutta fario) – най-ценният и бързо изчезващ вид в реките на България.

И тази година нашите активни партньори и съмишленици от Мухарски клуб „Стари видри” извършиха зарибяването със закупените от Пъстървово стопанство „Тошков Чарк”, гр. Батак 10 000 броя малки балкански пъстърви. Те бяха транспортирани в найлонови чували с кислород до река Златна Панега. След темпериране (поставяне на чувалите в неподвижна вода за постигане на плавна промяна на температурата), разселването на рибките се извърши в следобедните часове на деня от два екипа. Зарибителният материал притежава Декларация за произход на продукти от аквакултури.

Мухарски клуб „Стари видри” изрази своята благодарност за спонсорството, осигурено от „Златна Панега Цимент” АД и отправи призив към всички рибари да пускат обратно уловените риби и да се грижат за чистотата на реката.

23.08.2016Проект „Промяната започва от нас“
Проект „Промяната започва от нас“

През април 2016 година завърши успешно работата по проекта „Промяната започва от нас“, изготвен и реализиран от Фондация „Помощ за благотворителност в България“ в партньорство с Фондация „С.Е.Г.А. – Старт за ефективни граждански алтернативи“ с активната подкрепа на „Златна Панега Цимент“ АД. Основната цел на проекта е подпомагане на активното гражданство и насърчаване на доброволчеството и колективните дейности на младите хора в обществена полза.

За изпълнението на тази цел бяха избрани младежи с лидерски качества от селата Орешене, Златна Панега и Брестница, община Ябланица. Те бяха включени в три инициативни групи (по една за всяко от трите села), всяка от които трябваше да дискутира, избере, разработи и изпълни своя проектна идея, която да е видима за общността и полезна за максимален брой хора. Работата на групите беше подпомогната от експерти в областта на младежкото развитие чрез множество обучения, целящи да изградят и развият уменията им за работа в екип, за разработване и провеждане на инициативи в полза на общността, ефективно набиране на доброволци за обществената кауза, както и знания за обществените организации и значимостта им.

Проектните идеи, върху които се трудиха участниците по време на проекта, са: изграждане на фитнес площадка на открито в с. Орешене, подновяване на детската площадка в с. Златна Панега, почистване, облагородяване и заграждане на парка в с. Брестница.

За фитнес площадката в с. Орешене младежите от инициативните групи и включилите се доброволци избраха място, прегледаха оферти и закупиха подходящи фитнес уреди, бяха отстранени старите съоръжения от площадката, която беше залята с бетон и застелена с допълнително пръст, дарение от „Златна Панега Цимент“ АД.

В с. Златна Панега бяха закупени нови съоръжения за подновяване на детската площадка, а за старите младежите организираха пребоядисване с помощта на местни доброволци.
Паркът в с. Брестница беше напълно почистен и облагороден. Бяха закупени и инсталирани оградни елементи за заграждането му. Тези проекти срещнаха одобрението и подкрепата както на инициативните неформални групи в трите села, така и на кметовете им.

23.08.2016Ежегодно почистване на река Златна Панега
Ежегодно почистване на река Златна Панега

На 25 март 2016 година, по случай Световния ден на водата, се проведе ежегодната акция на „Златна Панега Цимент” АД по почистване бреговете и коритото на р. Златна Панега.

Тази година инициативата по почистването, която е част от дейностите за корпоративна социална отговорност на фирма Титан, се радва на изключителен интерес. В мероприятието се включиха множество доброволци от различни организации и институции - 50 ученици и учители от училищата в селата Златна Панега и Румянцево и град Луковит, служители на Регионален исторически музей Плевен – секция Природа и Регионален екологичен център за Централна и Източна Европа – клон България и представители на риболовен клуб „Стари видри”. Доброволците в акцията бяха подпомогнати от служителите на „ПЕПО 2000” и „Инвест-М”.

В резултат на активността и мотивацията на всички участници бяха събрани 267 чувала горими и 60 чувала негорими отпадъци. Те бяха извозени до инсталацията за производство на инженерно гориво в циментовия завод, където ще бъдат оползотворени в пещите за циментов клинкер.

Показване на резултати от (21 - 25). Общо записи (99), общо страници (20).
Горе