Новини и събития

Прочетете за постиженията и бъдещите ни планове в сферата на екологията и корпоративната социална отговорност. Информирайте се за последните новини и събития, свързани с нас:

Портал клиенти

За по-достъпна и полезна комуникация с клиентите ни.

Титан по света

Научете повече за облика и дейността на Група ТИТАН по света.

Годишен доклад 2018

Годишният доклад за 2018-та година на ТИТАН България представя бизнес постиженията на компанията по един завършен и балансиран начин, отговарящ на очакванията на акционери, партньори и общество.

05.07.2010Нова вертикална мелница
Нова вертикална мелница

Внедряването на енергоефективни технологии е добра възможност за намаляване влиянието на енергийните цени върху конкурентоспособността на българските компании. Това заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков на среща с мениджмънта на „Златна Панега Цимент” АД. Компанията реализира пилотен проект за вертикална мелница, която ще намали с 20% общото енергийно потребление на завода. В съоръжението ще бъдат инвестирани 12 млн. евро, съобщи изпълнителният директор на дружеството Александър Чакмаков. Новата мощност ще замени 6 съоръжения за смилане на суровина и ще спести до 5 мегавата електроенергия от общото годишно потребление, което възлиза на 25 мегавата. Пускането й в екслоатация е планирано за пролетта на следващата година допълни Чакмаков.

Делът на електроенергията в себестойността на готовата продукция на „Златна Панега Цимент” е 20%. Останалите почти 80 на сто се формират от ползването на кафяви въглища за производствения процес. С тях е свързан нов инвестиционен проект на компанията, който ще позволи чрез сепарация да бъде използвана като енергоресурс остатъчната пепелина от въглищата (вторично изгаряне). Технологията е американска и ще позволи пълно оползотворяване на кафявите въглища, необходими за производството на бетона. Проектът може да бъде реализиран в ТЕЦ – Варна и ТЕЦ – Русе, които също ползват кафяви въглища като суровина.

Новите технологии и еко-иновациите имат съществен дял в стратегията на правителството за развитие на ниско-въглеродна икономика, подчерта министър Трайков. Той предложи да бъде търсена възможност за прилагане на подобна технология за лигнитни въглища, които са наличният в страната енергиен ресурс и отправи покана чрез „Златна Панега Цимент” към техните американски партньори да развият такава технология в България. Министърът допълни, че в Плана за прилагане на Закона за насърчаване на инвестициите, който бе разработен от МИЕТ, е предвидена възможност държавата да субсидира до 50% от средствата за научна и развойна дейност, което е добра предпоставка за развитие на нови технологии и иновации у нас.

14.05.2010"Green day" в Златна Панега Цимент
\"Green day\" в Златна Панега Цимент

В края на дългата работна седмица, на 14.05.2010, в „Златна Панега Цимент” се проведе „Ден за озеленяване” на част от площадките в завода. В засаждането се включиха всички служители и работници на завода, както и колегите от офиса на фирмата в София. След засаждането на дърветата и храстите имаше и удовлетворени, и уморени. За озеленителите, разбира се, се подготви обилен обяд за възстановяване на загубената енергия.

След уникалното зелено приключение, обликът на завода придоби нов вид, в който всеки от колектива може да зърне част от своя принос.

31.08.2008Над 55 милиона евро инвестиции
Над 55 милиона евро инвестиции

Над 55 милиона евро инвестиции за последните 4 години.

Показване на резултати от (96 - 98). Общо записи (98), общо страници (20).
Горе