Новини и събития

Прочетете за постиженията и бъдещите ни планове в сферата на екологията и корпоративната социална отговорност. Информирайте се за последните новини и събития, свързани с нас:

Портал клиенти

За по-достъпна и полезна комуникация с клиентите ни.

Титан по света

Научете повече за облика и дейността на Група ТИТАН по света.

Годишен доклад 2017

Годишният доклад за 2017-та година на ТИТАН България представя бизнес постиженията на компанията по един завършен и балансиран начин, отговарящ на очакванията на акционери, партньори и общество.

Годишен доклад 2014

През месец май 2014 г. се навършиха 10 години от присъединяването на „Златна Панега Цимент” АД към Група ТИТАН. Тази годишнина се превърна в повод да представим първия изчерпателен интегриран Годишен доклад на „Златна Панега Цимент” АД.

13.08.2010Нов бетонов възел IKEA
Нов бетонов възел IKEA

На 13.08.2010 г. беше открит бетонов възел на Титан Златна Панега Бетон при обект Икеа -София. Проектът е за 1 година и прогнозирано количество бетон 50000м3. Възелът е напълно автоматизиран със софтуер Протем и средно количество на час 70 м3.

05.07.2010Нова вертикална мелница
Нова вертикална мелница

Внедряването на енергоефективни технологии е добра възможност за намаляване влиянието на енергийните цени върху конкурентоспособността на българските компании. Това заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков на среща с мениджмънта на „Златна Панега Цимент” АД. Компанията реализира пилотен проект за вертикална мелница, която ще намали с 20% общото енергийно потребление на завода. В съоръжението ще бъдат инвестирани 12 млн. евро, съобщи изпълнителният директор на дружеството Александър Чакмаков. Новата мощност ще замени 6 съоръжения за смилане на суровина и ще спести до 5 мегавата електроенергия от общото годишно потребление, което възлиза на 25 мегавата. Пускането й в екслоатация е планирано за пролетта на следващата година допълни Чакмаков.

Делът на електроенергията в себестойността на готовата продукция на „Златна Панега Цимент” е 20%. Останалите почти 80 на сто се формират от ползването на кафяви въглища за производствения процес. С тях е свързан нов инвестиционен проект на компанията, който ще позволи чрез сепарация да бъде използвана като енергоресурс остатъчната пепелина от въглищата (вторично изгаряне). Технологията е американска и ще позволи пълно оползотворяване на кафявите въглища, необходими за производството на бетона. Проектът може да бъде реализиран в ТЕЦ – Варна и ТЕЦ – Русе, които също ползват кафяви въглища като суровина.

Новите технологии и еко-иновациите имат съществен дял в стратегията на правителството за развитие на ниско-въглеродна икономика, подчерта министър Трайков. Той предложи да бъде търсена възможност за прилагане на подобна технология за лигнитни въглища, които са наличният в страната енергиен ресурс и отправи покана чрез „Златна Панега Цимент” към техните американски партньори да развият такава технология в България. Министърът допълни, че в Плана за прилагане на Закона за насърчаване на инвестициите, който бе разработен от МИЕТ, е предвидена възможност държавата да субсидира до 50% от средствата за научна и развойна дейност, което е добра предпоставка за развитие на нови технологии и иновации у нас.

14.05.2010"Green day" в Златна Панега Цимент
\"Green day\" в Златна Панега Цимент

В края на дългата работна седмица, на 14.05.2010, в „Златна Панега Цимент” се проведе „Ден за озеленяване” на част от площадките в завода. В засаждането се включиха всички служители и работници на завода, както и колегите от офиса на фирмата в София. След засаждането на дърветата и храстите имаше и удовлетворени, и уморени. За озеленителите, разбира се, се подготви обилен обяд за възстановяване на загубената енергия.

След уникалното зелено приключение, обликът на завода придоби нов вид, в който всеки от колектива може да зърне част от своя принос.

31.08.2008Над 55 милиона евро инвестиции
Над 55 милиона евро инвестиции

Над 55 милиона евро инвестиции за последните 4 години.

Показване на резултати от (96 - 99). Общо записи (99), общо страници (20).
Горе