Новини и събития

Прочетете за постиженията и бъдещите ни планове в сферата на екологията и корпоративната социална отговорност. Информирайте се за последните новини и събития, свързани с нас:

Портал клиенти

За по-достъпна и полезна комуникация с клиентите ни.

Титан по света

Научете повече за облика и дейността на Група ТИТАН по света.

Годишен доклад 2017

Годишният доклад за 2017-та година на ТИТАН България представя бизнес постиженията на компанията по един завършен и балансиран начин, отговарящ на очакванията на акционери, партньори и общество.

Годишен доклад 2014

През месец май 2014 г. се навършиха 10 години от присъединяването на „Златна Панега Цимент” АД към Група ТИТАН. Тази годишнина се превърна в повод да представим първия изчерпателен интегриран Годишен доклад на „Златна Панега Цимент” АД.

05.10.2011Интервю на John Anagnostou - Директор завод, на тема Sustainability за списание SEENews Top 100

„Титан Златна Панега” използва алтернативни горива и добавки, за да намали въглеродния си отпечатък

От екип на SeeNews

28.06.2011Инициатива за почистване на крайпътните отбивки около Златна Панега
Инициатива за почистване на крайпътните отбивки около Златна Панега

На 17.06.2011 работници и служители от Златна Панега цимент АД, хора от временната заетост на община Ябланица и доброволци - от общинския център и от селата Златна Панега и Брестница почистиха осем крайпътни отбивки и ги направиха привлекателни за кратък отдих на пътуващите.

Кратък филмов материал от събитието

13.05.2011Добре дошли в обновения сайт на Титан България!
Добре дошли в обновения сайт на Титан България!

От 04.05.2011г. Титан България е с изцяло обновен сайт.

Ще се радваме, ако в него намерите най-доброто за вашия бизнес.

Стремим се да бъдем полезни на нашите клиенти и да им помогнем да направят бизнеса си по-успешен, благодарение на нашите продукти.

13.08.2010Нов бетонов възел IKEA
Нов бетонов възел IKEA

На 13.08.2010 г. беше открит бетонов възел на Титан Златна Панега Бетон при обект Икеа -София. Проектът е за 1 година и прогнозирано количество бетон 50000м3. Възелът е напълно автоматизиран със софтуер Протем и средно количество на час 70 м3.

05.07.2010Нова вертикална мелница
Нова вертикална мелница

Внедряването на енергоефективни технологии е добра възможност за намаляване влиянието на енергийните цени върху конкурентоспособността на българските компании. Това заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков на среща с мениджмънта на „Златна Панега Цимент” АД. Компанията реализира пилотен проект за вертикална мелница, която ще намали с 20% общото енергийно потребление на завода. В съоръжението ще бъдат инвестирани 12 млн. евро, съобщи изпълнителният директор на дружеството Александър Чакмаков. Новата мощност ще замени 6 съоръжения за смилане на суровина и ще спести до 5 мегавата електроенергия от общото годишно потребление, което възлиза на 25 мегавата. Пускането й в екслоатация е планирано за пролетта на следващата година допълни Чакмаков.

Делът на електроенергията в себестойността на готовата продукция на „Златна Панега Цимент” е 20%. Останалите почти 80 на сто се формират от ползването на кафяви въглища за производствения процес. С тях е свързан нов инвестиционен проект на компанията, който ще позволи чрез сепарация да бъде използвана като енергоресурс остатъчната пепелина от въглищата (вторично изгаряне). Технологията е американска и ще позволи пълно оползотворяване на кафявите въглища, необходими за производството на бетона. Проектът може да бъде реализиран в ТЕЦ – Варна и ТЕЦ – Русе, които също ползват кафяви въглища като суровина.

Новите технологии и еко-иновациите имат съществен дял в стратегията на правителството за развитие на ниско-въглеродна икономика, подчерта министър Трайков. Той предложи да бъде търсена възможност за прилагане на подобна технология за лигнитни въглища, които са наличният в страната енергиен ресурс и отправи покана чрез „Златна Панега Цимент” към техните американски партньори да развият такава технология в България. Министърът допълни, че в Плана за прилагане на Закона за насърчаване на инвестициите, който бе разработен от МИЕТ, е предвидена възможност държавата да субсидира до 50% от средствата за научна и развойна дейност, което е добра предпоставка за развитие на нови технологии и иновации у нас.

Показване на резултати от (91 - 95). Общо записи (97), общо страници (20).
Горе