Новини и събития

Прочетете за постиженията и бъдещите ни планове в сферата на екологията и корпоративната социална отговорност. Информирайте се за последните новини и събития, свързани с нас:

Портал клиенти

За по-достъпна и полезна комуникация с клиентите ни.

Титан по света

Научете повече за облика и дейността на Група ТИТАН по света.

Годишен доклад 2018

Годишният доклад за 2018-та година на ТИТАН България представя бизнес постиженията на компанията по един завършен и балансиран начин, отговарящ на очакванията на акционери, партньори и общество.

10.12.2013Главният изпълнителен директор на ТИТАН Америка беше удостоен с Наградата за устойчиво развитие на Американския институт по бетона
Главният изпълнителен директор на ТИТАН Америка беше удостоен с Наградата за устойчиво развитие на Американския институт по бетона

Арис Пападопулос, главен изпълнителен директор на ТИТАН Америка, беше удостоен с Наградата за устойчиво развитие на Американския институт по бетона (ACI) по време на есенната среща на института в гр. Финикс, щата Аризона (САЩ). Наградата бе връчена от ръководителя на института, Ан Елис.

Според служители на ACI, г-н Пападопулос е бил избран „заради неговото безпрецедентно и образцово лидерство при обединяването на бетоновата промишленост в Северна Америка, за да се даде обща насока в областта на устойчивото развитие; и заради неговите усилия в международен план, свързани с устойчивото развитие и издръжливостта на бетона”.

„Тази награда ме карта да се чувствам горд. Тя е и своеобразно признание за влиянието на ТИТАН Америка в бранша,” заяви г-н Пападопулос. „Наградата е от особено значение за нас, тъй като за първи път се връчва на висш представител на циментовата промишленост,” добави той.

Освен главен изпълнителен директор на ТИТАН Америка, г-н Пападопулос е основател и председател на Общата инициатива за устойчиво развитие на бетоновата промишленост (CJSI), председател на Номиниращия комитет на Асоциация „Портланд цимент” (PCA), бивш председател на самата асоциация и на нейните комисии по устойчиво развитие и комуникации, както и бивш председател на Консултативната група на представителите на частния сектор към Стратегията на ООН за намаляване на бедствията (UNISDR).

Г-н Пападопулос е член на управителния съвет на CTL Group и на Браншовата консултативна група на Звеното за устойчивост на циментопроизводството към Масачузетския технологичен институт. Бил е и член на редакторския съвет на публикации на ACI. Г-н Пападопулос многократно е правил изказвания пред Конгреса на САЩ по въпроси, свързани с индустията и заетостта. Защитава каузата за издръжливостта на цимента и намаляване риска от бедствия при две конференции на Глобалната платформа на ООН за намаляване на риска от бедствия, както и по време на Конференцията на ООН за устойчиво развитие „Rio+20”.

10.12.2013CSI даде старт на Глобалния инстумент за наблюдение на водното потребление в циментовата индустрия
CSI даде старт на Глобалния инстумент за наблюдение на водното потребление в циментовата индустрия

Представители на компании членки на Инициативата за устойчиво развитие на циментовата промишленост (CSI) участваха във Форума на бизнес лидерите в рамките напровелата се в гр. Будапеща, Унгария, Среща на високо равнище по проблематиката на водите и презентираха новостартиралия Глобален инструмент за наблюдение на водното потребление (GWT) в циментовата индустрия.

В Глобалния инструмент за наблюдение на водното потребление (GWT) в циментовата индустрия са интегрирани данни за подпочвените води, повърхностните води и валежите във всички географски региони на света. При въвеждане на конкретно географско местоположение, инструментът автоматично идентифицира районите с недостиг на водни ресурси, както и горещите точки с богато биоразнообразие, като едновременно с това генерира карти и таблици, свързани с обектите на съответната компания. Използването на инструмента е изключително важна първа стъпка за компаниите, които се стремят към по-добро управление на своето водно потребление.

Световният бизнес съвет за устойчиво развитие (WBCSD) стартира Глобалния инструмент за наблюдение на водното потребление за първи път през 2007 г. Оттогава над 300 компании са го използвали за да изготвят карта на своето водно потребление и да оценят рисковете, свързани с водните ресурси, чрез идентифициране на райони с недостиг и излишък на вода. Откакто е създаден, инструментът е приспособен за два други бизнес сектора – нефтената и газовата промишленост и електродобивния и електроразпределителен сектор, както и за цял един географски регион – Индия.

Ангажираността на членовете на Инициативата за устойчиво развитие на циментовата промишленост към разработването на Глобалния инструмент за наблюдение на водното потребление е доказателство за това, че компаниите се стараят да решат въпросите, касаещи водните богатсва на планетата, чрез предприемане на подход, който се основава на оценка на съответните рискове.

27.11.2013Спасителни акции за опазване на животинския свят
Спасителни акции за опазване на животинския свят

През гнездовия период на птиците съществува опасност от изпадане на малките от гнездата им при буря, силни ветрове и дъждове. През месец юни над 20 малки лястовички бяха намерени под силоза за клинкер в циментовия завод в с. Златна Панега. След консултация с ветеринарните лекари от „Спасителен център за диви животни-Зелени Балкани” и експертите по биоразнообразие в РИОСВ - Плевен, малките лястовички бяха напоени с вода и поставени в най-близките лястовичи гнезда.

Най-доброто решение за изпаднали в беда малки птички е връщането им по най-бързия начин в гнездото. В случаите, в които гнездото е недостъпно или разрушено, и при липса на други гнезда наоколо, малките се поставят върху мека настилка в картонен кашон, дава им се вода през ноздрите върху човката чрез пипета или напоен във вода памук, и се захранват със сурово месо, неосолено, нарязано на много малки парченца.

„Спасителен център за диви животни-Зелени Балкани” в гр. Стара Загора приема диви животни за отглеждане до достигане на зряла възраст, след която се връщат в естествена им среда. Транспортирането на животните в беда се извършва чрез редовните автобусните линии до автогарата в гр. Стара Загора, където се поемат от дежурния екип на спасителния център. Координатите за връзка са публикувани на сайта на сдружението www.greenbalkans-wrbc.org.

През лятото на 2013 г. при почистване на силозите за сурово брашно в завода бяха спасени и две малки гълъбчета, като служители на завода ги преместиха до най-близкото открито безопасно място, достъпно за тяхната майка. При планираното бутане на изоставената сграда на културния дом в с. Златна Панега, бе предвидено и преместване на гнездящите там птици посредством вишка за достигнане на труднодостъпните гнезда.

Не подминавайте диви животни в беда, системата за тяхното спасяване е изградена, а усилията които полагаме допринасят за спасяване на живот!

05.11.2013Залесяване на кариера „Златна Панега”
Залесяване на кариера „Златна Панега”

Екологично образование чрез билогична рекултивация на кариера „Златна Панега” се проведе през месец октомври 2013 г. с учениците от Еко-клуб „Златната река” към ПГСС „Сергей Румянцев”-гр.Луковит. Мероприятието е част от политиката за Корпоративна социална отговорност на група Титан.

153 броя фиданки обикновен ясен (Fraxinus excelsior) бяха засадени на участък от кариера „Златна Панега” предвиден за рекултивация. Насажденията биват периодично поливани с цел по-голяма успеваемост на прихванатите дръвчета. Фиданките са отгледани в разсадник на производствената площадка на „Златна Панега Цимент” АД, в който преди две години бяха засяти семена от дървесни видове, представители на местната растителност.

По време на следобедна лекция и дискусия учениците бяха запознати с вредите за околната среда и човешкото здраве от нерегламентираното изгаряне на гуми в населените места, с инициативите по проект „Осиновяване на река Златна Панега” и дървото на идеите-своеобразен форум, който ще бъде позициониран скоро в тяхното учебно заведение.

02.09.2013Посещение на Александър Чакмаков в 153-та Профилирана гимназия "Неофит Рилски" - гр. София
Посещение на Александър Чакмаков в 153-та Профилирана гимназия "Неофит Рилски" - гр. София

Генералният директор на ТИТАН България – г-н Александър Чакмаков, посети момчетата от 8-ми клас на 153-та Профилирана гимназия "Неофит Рилски" в гр. София в рамките на инициатива на програмата „Заедно в час“. Той ги спечели с история за спортните заслуги на баща си, именитият футболист Нако Чакмаков, и откровено споделенaта история за личния си и професионален успех.

Г-н Чакмаков остави на младите надежди на българския футбол доста "храна за размисъл" и посланието, че за да успееш в спорта трябва преди всичко да си добър човек.

Показване на резултати от (76 - 80). Общо записи (100), общо страници (20).
Горе