Новини и събития

Прочетете за постиженията и бъдещите ни планове в сферата на екологията и корпоративната социална отговорност. Информирайте се за последните новини и събития, свързани с нас:

Портал клиенти

За по-достъпна и полезна комуникация с клиентите ни.

Титан по света

Научете повече за облика и дейността на Група ТИТАН по света.

Годишен доклад 2018

Годишният доклад за 2018-та година на ТИТАН България представя бизнес постиженията на компанията по един завършен и балансиран начин, отговарящ на очакванията на акционери, партньори и общество.

26.03.2015Почистване на река Златна Панега по случай Световния ден на водата
Почистване на река Златна Панега по случай Световния ден на водата

На 21 март 2015 г. доброволци от „Златна Панега Цимент” АД, риболовци от клуб “Стари видри” и ученици от ПГСС „Сергей Румянцев”-гр.Луковит отбелязаха Световния ден на водата като проведоха акция за почистване на р.Златна Панега.

Съвместното почистване на коритото и по поречието на реката се провежда за втора поредна година, и е част от дейностите за корпоративно социалната отговорност на фирма Титан. Тази година акцията протече при добро време и шеговит дух.

Местните жители от с.Златна Панега се включиха доброволно в акцията, след като видяха групите по почистване да събират отпадъците в найлонови чували. Те бяха снабдени с ръкавици и подкрепиха събитието до самия му край.

Събраните отпадъци (720 кг.) бяха извозени до инсталацията за обработка на алтернативни горива (RDF) в циментовия завод, където ще бъдат оползотворени в пещите за циментов клинкер.

24.03.2015Състоя се Втората годишна конференция „Иновации и предприемачество 2015“
Състоя се Втората годишна конференция „Иновации и предприемачество 2015“

Втората годишна конференция „ИНОВАЦИИ И ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО 2015“ се проведе на 19 март 2015 г. в София Хотел Балкан. Конференцията бе организирана от Индустриален клъстер Средногорие и се осъществи под егидата на Министерството на икономиката. „Златна Панега Цимент” АД представи проекта си по Корпоративно социална отговорност „Да осиновим река Златна Панега”.

Форумът бе уважен от г-н Любен Петров – Заместник-министър на икономиката, проф. Костадин Костадинов – Заместник-министър на образованието и науката, Академик Стефан Воденичаров – Председател на БАН, г-н Цветан Симеонов – Председател на БТПП, както и от представители на индустрията, малкия и средния бизнес, неправителствения сектор, научни и образователни организации и медии.

По време на трите сесии на конференцията бяха разгледани измеренията на иновациите и предприемачеството и тяхното практическо приложение в различни сфери на икономиката. Участниците във форума се обединиха около идеята, че предприемаческото мислене трябва да се насърчава още от най-ранна детска възраст, както и около схващането, че качественото образование е в основата на бъдещия икономически и социален напредък на страната.

Конференция „Иновации и предприемачество 2015“ постави акцент върху актуалните инструменти и политики за насърчаване на приложимите иновации, възможностите за внедряване на иновативни продукти и решения в компаниите и представи начини за повишаване на добавената стойност чрез подпомагане на иновациите и предприемаческото мислене.

Източник: srednogorie.eu

16.03.2015Футболен отбор на „ТИТАН ЗЛАТНА ПАНЕГА” с отлично представяне в турнир проведен под патронажа на гръцкия посланик
Футболен отбор на „ТИТАН ЗЛАТНА ПАНЕГА” с отлично представяне в турнир проведен под патронажа на гръцкия посланик

Футболен отбор съставен от служители на „ТИТАН ЗЛАТНА ПАНЕГА” спечели престижното 4-то място на турнир по футзал, който бе проведен под патронажа на гръцкия посланик в България - г-н Стоидис.

Срещите от традиционната надпревара се играха от 13 до 15 март в залата на Спортен комплекс Академик в София. Председател на организационния комитет на престижното спортно събитие бе Антон Терзиев. В турнира взеха участие 8 отбора на фирми свързани с българския и чуждестранен бизнес у нас.

Отборът на „ТИТАН ЗЛАТНА ПАНЕГА” дебютира в състезание от този ранг, но това не попречи да се представи повече от успешно срещу обиграните и опитни състави на противниците.

В груповата фаза на турнира съставът на „ТИТАН ЗЛАТНА ПАНЕГА” не допусна загуба и успя да си осигури място на полуфиналите, където игра с победителите в надпреварата и претърпя поражение, което не помрачи достойното представяне. След финалната среща се игра демонстративен мач между ветерани на Левски и състезатели от съставите участвали в турнира.

Купата за 4-то място за отбора на „ТИТАН ЗЛАТНА ПАНЕГА” бе връчена от бившия играч на „сините” и националния отбор - Ангел Станков. Отличното представяне бе допълнено с още 2 индивидуалните награди. Състезателят на „ТИТАН ЗЛАТНА ПАНЕГА” Орлин Александров бе избран за най-полезен играч на турнира, а ръководството на тима спечели приза за най-добра организиция по време на срещите.

06.03.2015Мартенски базар
Мартенски базар

Инициативата на Фондация „Заедно в час” за изработка на мартеници от естествени материали бе топло приета от служителите на „Златна Панега Цимент” АД.

На 27 февруари 2015 г. в административната сграда на завода се проведе базар за мартеници, изработени от децата в местните училища. Средствата от продажбите ще се използват за екскурзия на учениците до кораба Радецки в гр.Козлодуй.

10.12.2014Учредяване на екологичен клуб в училище „Любен Каравелов”- с. Златна Панега
Учредяване на екологичен клуб в училище „Любен Каравелов”- с. Златна Панега

Учредяването на Ученически екологичен клуб в основно училище „Любен Каравелов”- с. Златна Панега, премина под наслов „Да осиновим река Златна Панега”, на 9 декември 2014 г.

Дискусията съпровождаща събитието засегна теми, свързани с важността от опазване на природната среда чиста, включително разпознаване и използване на мини-системата за сметосъбиране от бетонови кошчета, разположени по поречието на река Златна Панега.

Диана Василева, главен експерт „Социална политика” в Община Ябланица, сподели опита си по проект „Зелена енергия – зелено бъдеще”, който се осъществява в партньорство с Община Вяятса, Естония. “Чистота по естонските улици не е резултат от усилия по почистване, а от екологичното съзнание на местната общност, която не допуска изхвърлянето и натрупването на отпадъци в околната си среда”, каза тя.

Помагало за учители „Зелен Пакет”, включващо игри и екологични филми, бе предоставено на ръководителя на екологичния клуб, г-жа Виолета Милчева. Създадено от Регионален екологичен център за Централна и Източна Европа – България, помагалото бе издадено през 2011 г. с финансовото съдействие на Министерство на околната среда и водите, Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда и „Титан Златна Панега Цимент” АД. Децата получиха коледни подаръци, а Дървото на идеите бе позиционирано на тяхно разположение за споделяне на идеи и желания.

Дейностите на Ученическия екологичен клуб ще са насочени към успешното и дълготрайно съхранение на природата, включително опазване на биологичното разнообразие по поречието на реката и повишаване на екологичната култура на населението.

Създаването на екологичния клуб с участието на ученици, учители, представители на Община Ябланица и „Златна Панега Цимент” АД е част от програмата за изпълнение на Меморандум за сътрудничество и партньорство между 17 партньори (бизнес организации, местната власт, научни институти, местни сдружения, неправителствени организации), които са загрижени за важни проблеми на регионите по поречието на река Златна Панега.

Показване на резултати от (56 - 60). Общо записи (99), общо страници (20).
Горе